時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

轉載FB

獵巫行動:害死約10萬人;

異端裁判所:僅在西班牙裁判所被火刑處死已達10萬人。

「30年戰爭」(1618至48年):約800萬人死亡;

法國宗教戰爭(1562 至98年):約300萬人死亡;

十字軍戰爭(1096至 1327年)約數十萬人死亡;

傳教活動殘殺異教徒:當時美洲土著有億餘人,經過基督徒的殺戮及政府的種族政策後,剩下祗有一千萬人左右!錄自《基督教是邪教嗎?》

鼠疫:十四世紀開始,羅馬教皇把貓與惡魔聯繫起來,開始了基督徒殘殺的時期,長達數百年。老鼠天敵被滅絕,間接導致後來的鼠疫,全世界約 7500 萬人死亡;
還未計算包括和基督教關系密切的八國聯軍侵華害死的人數。

.

子爵府

普京大帝 發表於 20-2-13 01:57
轉載FB

所以教會係曱甴教

大宅

由2019年六月開始,我都明點解宗教自由唔係到到都可以了。看看大家臉書的有返教會既朋友很多都極度怨恨,haters.

洋房

對,在歷史上,基督教真的迫害殘殺了無數"異見份子"!!!

珍珠宮

開心吸收勳章

Nrsy 發表於 20-2-13 10:30
由2019年六月開始,我都明點解宗教自由唔係到到都可以了。看看大家臉書的有返教會既朋友很多都極度怨恨,ha ...

That's not true. 只是有怨恨的人比較高調。

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

普京大帝 發表於 20-2-13 01:57
轉載FB

其實好多人拿住宗教個牌頭,咩都話係神既指意,就企道德高地,任意網為,從無人驗証過係咪真係神既指意!如果真係有睇聖經,又明白內容,神根本唔係教人去恨,去復仇。

男爵府

由2019年六月開始,我都明點解宗教自由唔係到到都可以了。看看大家臉書的有返教會既朋友很多都極度怨恨,ha ...

無錯

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

見到班天主教徒基督教徒成日星期日都唱詩歌,我會報警告嘈音騷擾。 宗教唔係大哂,依家係佢哋喺度擾民。

未來港澳辦主任XBL 都在我國拆了好多教堂
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

大宅

珍珠宮

小虎88 發表於 20-2-13 13:10
其實好多人拿住宗教個牌頭,咩都話係神既指意,就企道德高地,任意網為,從無人驗証過係咪真係神既指意!如 ...
我同意你,但係又真係好多心術不正又聰明嘅人利用宗教奪取利益,跟住好多容易受人影響嘅人被佢哋唆擺,其實同邪教無分別

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

loved 發表於 20-2-13 16:35
我同意你,但係又真係好多心術不正又聰明嘅人利用宗教奪取利益,跟住好多容易受人影響嘅人被佢哋唆擺,其實 ...
所以,我都覺得好難過,身為基督徒,每天都給所謂既教徒扭曲聖經,不繼用神的名招搖撞騙,在外面又給別人標籤,但聖經有說明,我們要忍耐到底,這些事必然發生!

首頁

尾頁

跳至