自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

日日見人講無乜無乜, 市面D人在搶乜, 貨架上有咩貨已經無了。

每日LUNCH / 放工時間都去行超市、百貨連鎖店一轉先安樂。

同事(文職)剛才應該唔係悶,而係心血來潮話出去睇下有咩買。

係咪得了焦慮症。

琥珀宮

奇異果小邱 發表於 20-2-14 14:40
日日見人講無乜無乜, 市面D人在搶乜, 貨架上有咩貨已經無了。

每日LUNCH / 放工時間都去行超市、百貨連鎖 ...

輕微啦

伯爵府

我都會日日去超市打個轉

水晶宮

回覆樓主:

其實就算唔係疫症,我每日lunch都去超市/759/7仔行下,睇下有咩旬野!
今日見759同惠康都有米,但我無買!

琥珀宮

簡單黎講由情緒主道的話就要小心,但如果諗住睇下有咩特價野買又唔同講法

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

男人來的。我估唔到佢突然話出去睇下有咩買,就出去。

平時佢只係1~2星期先幫公司買D清潔用品咋。

子爵府

回覆樓主:

頭先飯後我都落去行左轉, 成日屈係到太悶啦

男爵府

太過緊張吧, 我同事中午時仲話要買厠紙, 我多口問句, 你屋企無晒了啊? 佢話唔係, 屋企得6條, 驚唔夠

珍珠宮

同事應該被老婆逼得太緊, 或者見人搶貨我緊張過頭。

真係要計下本身一包米, 廁巾的用量。

夠就唔好再睇.....我而家怕佢見平又有溝淡的想法。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

奇異果小邱 發表於 20-2-14 14:59
男人來的。我估唔到佢突然話出去睇下有咩買,就出去。

平時佢只係1~2星期先幫公司買D清潔用品咋。

我老公都係咁
以前去一兩間超市要返屋企
依家佢會主動話睇下有冇米或者廁紙
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

呢段時期嚟講好正常啦,我唔覺你有咩抑鬱/焦慮。(因為我係過來人,病法時候嚴重你幾萬倍。)

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

要醫生斷定,唔係齋話佢擔心又成日想去買野就話係焦慮症。係咁好多人有旅行焦慮症。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

少少啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

焦慮症無你講得咁輕微

近排物資短缺 緊張d去睇下入貨都唔出奇

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

怕蝕底心態會咁

首頁

尾頁

跳至