自由講場

跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

樓上嘈音這個話題相信大家都看過聽過很多,這個問題有發生在你身上嗎?
除了選擇上門當面講,投訴管理處或報警外,還有別的方法可以解決提供嗎?

諗住買左樓有個安樂窩,點知個結果係咁,真係好唔開心
我睇過以前網上的人講,放左工都唔想番屋企,現在我都有同感
唉,,,,,真係唔知自己做錯什麽

水晶宮

回覆樓主:

可否詳加敍述呢?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

試一下用這個反擊~

la_source    發表於 22-2-16 12:18
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

大宅

大力大力 發表於 20-2-16 20:56
試一下用這個反擊~

我都想但怕比人 反話我整吵佢。。。
佢有兩個畜生 好似拿正牌吵。。。

我覺得自己好可憐~_~

仲有個問題,唔送香港,,,,

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

victorwong818 發表於 20-2-16 20:58

兩個畜牲…………你想講有兩個小朋友?
不要從別人的嘴裡去認識我

子爵府

回覆樓主:

我試過有你同樣感覺
每日放工都好怕返屋企
返到去想休息下永遠只聽到嘈音
仲要到夜深都係一樣
結果。。。搬走
PS 投訴及親身了解超過10次

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

兩個畜生⋯⋯

大宅

crystal媽咪 發表於 20-2-16 21:02
兩個畜牲…………你想講有兩個小朋友?

無錯。。兩個小畜生。。。。口誤,我指小朋友。。。。

真係比佢吵到想死。。。。

大宅

candycakee 發表於 20-2-16 21:02
我試過有你同樣感覺
每日放工都好怕返屋企
返到去想休息下永遠只聽到嘈音

我都好想搬,但一買一賣,最少洗30万。。。
好肉痛 。

覺得自己好可憐。

大宅

1209yoyo 發表於 20-2-16 21:07
兩個畜生⋯⋯

佢地仲要唔用小畜生 朋友 膠地版,我一日聽玩具跌落地,跌足12個鐘,仲有不停拉椅,仲有不停............

我比佢吵到好想死

Patsiu    發表於 20-2-17 12:01

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

victorwong818 發表於 20-2-16 20:58

送去深圳親友、再轉香港或自己去取~

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

victorwong818 發表於 20-2-16 20:49
樓上嘈音這個話題相信大家都看過聽過很多,這個問題有發生在你身上嗎?
除了選擇上門當面講,投訴管理處或報警 ...

之前試過舊居、樓上小朋友常常跳、我便用粗箱頭筆、寫了張A4紙貼在他們門口、之後就沒有再嘈了~

小朋友喜歡跳動活躍是明白理解的、但由於樓下我們早上是需要上班、所以希望在晚上6時後至早上8時、星期一至日停止跳動、其他時間都可以隨便活動、多謝合作~

樓下住客溫馨提示~

pearlintheocean    發表於 22-2-16 01:33
pearlintheocean    發表於 22-2-16 01:33

買基金真係好傷

伯爵府

victorwong818 發表於 20-2-16 21:14
佢地仲要唔用小畜生 朋友 膠地版,我一日聽玩具跌落地,跌足12個鐘,仲有不停拉椅,仲有不停............
...

鄧樓主慘,人都癲! 有試過帶耳機嗎?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

victorwong818 發表於 20-2-16 21:10
好肉痛 。

再唔係、就買大袋生果、按佢門鐘、請佢哋唔好再嘈、問題總有方法解決的~

如果軟唔得、我會出硬、買個震樓神器同佢死過~

rainbowchuuu3    發表於 21-2-18 16:54

買基金真係好傷

子爵府

victorwong818 發表於 20-2-16 21:10
好肉痛 。

唯有同管理處講
有嘈就投訴!
我都試過一早俾樓上小朋友掉玩具嘈醒
係好討厭

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

每嘈一次就call管理處

大宅

大力大力 發表於 20-2-16 21:21
送去深圳親友、再轉香港或自己去取~

依家唔可以去深圳啦,加上之前寄深圳自收點,都唔比

大宅

大力大力 發表於 20-2-16 21:25
之前試過舊居、樓上小朋友常常跳、我便用粗箱頭筆、寫了張A4紙貼在他們門口、之後就沒有再嘈了~

小朋友喜 ...

講過了,總知佢覺得佢地幾時要玩就玩,理得你。

我老公返消防,佢日頭都怕左,係局入面睡就算。
日頭叫佢唔好玩又話日頭光光點可以唔玩。
晚上玩又話唔係晚上玩,唔通晚上過 12點玩?

真係吹漲。。。

我老公仲可以返局睡。。。我只可以忍。。。。。

大宅

大力大力 發表於 20-2-16 21:27
再唔係、就買大袋生果、按佢門鐘、請佢哋唔好再嘈、問題總有方法解決的~

如果軟唔得、我會出硬、買個震樓 ...

佢仲話你上去找佢,吵到佢。。。。。。。。唉
我成日幻想用震樓神器,
但好似自己shortshort 地。有無人有用過神器既經驗 ?

大宅

purple_onion 發表於 20-2-16 20:52
可否詳加敍述呢?

成日用力跳,dup地,跑來跑去
拉凳,狂開窗大力關窗
不分日夜
現在仍在恐龍般大力行
dump dump dump dump
一陣又狂跑

Patsiu    發表於 20-2-17 12:02

首頁
12345...24

尾頁

跳至