時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

CM0804 發表於 20-2-22 04:43
示威者?縱火、私了、破壞、燒巴士、燒地鐵、燒人、掟磚、放炸彈⋯⋯呢d人係示威者?你盲㗎?冇警察執法, ...

侯爵府

iamken 發表於 20-2-22 09:29
個別警員當時話開香檳,已被警方訓斥,指其言論不恰當。黃絲們,你們有否道德勇氣去指責說警察確診要開香 ...

講錯嘢個警員已經被訓示, 以後亦沒發生類似事件

但暴徒如何, 從第一天開始, 已不停咩咩死全家, 到今天如是. 從第一天開始的遊行, 不停變本加厲, 破壞越來越嚴重, 成條街爛曬, 係越嚟越爛, 交通燈整完又被打爛, 無限 loop. 汽油彈越掉越多, 暴力越來越升級, 到地鐵站、路軌放炸彈, 被行私刑的多不勝數

如果有人仲話因為當天係有警員先講開香檳, 而引致今天的開香檳, 那麼, 請想想自己的講法

珍珠宮

虎到金來勳章

mongng 發表於 20-2-22 00:11

我一早已經unfollow 左佢,之前我都鐘意睇佢教煮野食,但上年佢喺fb成日扯政治,仲話唔鐘意可以unfollow 佢,我即刻unfollow

珍珠宮

虎到金來勳章

jackiemei 發表於 20-2-22 01:15
係~我fb都有~~~
我都好想同佢講你上面段說話
可惜,我冇膽~唔想被再被圍攻

講多無謂,我而家都少睇fb

伯爵府

2024年龍年勳章

polliebb 發表於 20-2-22 11:25
我一早已經unfollow 左佢,之前我都鐘意睇佢教煮野食,但上年佢喺fb成日扯政治,仲話唔鐘意可以unfollow ...

我unlike得太遲

大宅

patekp 發表於 20-2-22 00:06

咁多 first aid 家吓唔去醫院幫手!

佢地咪做緊TUNS 囉
睇你都唔識係咩

大宅

一罐可樂 發表於 20-2-22 00:18
著件背心就係first aid? 睇住黑衣曱甴私了市民, 問打完未呀, 至拎支水係咁依沖吓, 連真正包紮都未識呀:no ...

Who knows 就要全部打到爆缸
咁好似敘利亞咁炸死晒佢哋唔好?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

babyangie 發表於 20-2-22 12:25
Who knows 就要全部打到爆缸
咁好似敘利亞咁炸死晒佢哋唔好?

你真係天真到認為個堆黑衣,著住件frist aid 背心, 就真係無辜如天使????
有邊個國家警察對付暴徙, 會斯文客氣架???
如果香港如敘利亞, 黑衣畜牲一早死晒喇, 點會容忍呢班畜牲破壞足咁多個月呀????????

大宅

一罐可樂 發表於 20-2-22 12:52
你真係天真到認為個堆黑衣,著住件frist aid 背心, 就真係無辜如天使????
有邊個國家警察對付暴徙, 會斯文 ...

會唔會你偏見,佢地全部都係扮first aid既?一個救人既都冇?連威爾斯個醫生都係掉氣油蛋既?
咁警察都唔係全部都打爆人個頭啦
敘利亞咪就係暴君囉

大宅

見到D朋友係咁share黃色資訊, 我都好痛心, 識左10幾年, 突然覺得好陌生

大宅

szesze_lam 發表於 20-2-22 02:29
同你講野都係對牛彈琴!就算係你自己公司,都有唔同性格嘅人,一樣樹大有枯枝,更何況有三萬幾人的公司? ...

之前唔記得係邊到睇過有個人話警察受過培訓, 唔應該同普通市民去比, 所以比人瘋狂侮辱10幾個鐘都唔可以有反應, 睇到O哂咀...人地都係人黎架, 都有阿媽生架痴鬼線

大宅

ocarebear 發表於 20-2-22 11:13
講錯嘢個警員已經被訓示, 以後亦沒發生類似事件

但暴徒如何, 從第一天開始, 已不停咩咩死全家, 到今天如 ...

最可悲係直到今日班泛民都無譴責過班暴徒

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 畀面勳章

babyangie 發表於 20-2-22 17:49
會唔會你偏見,佢地全部都係扮first aid既?一個救人既都冇?連威爾斯個醫生都係掉氣油蛋既?
咁警察都唔 ...

我咪一早講左first aid 定暴徙, who knows? 威爾斯個醫生有無掉氣油彈, who knows? 不過佢的確被捕
我無偏見任何野, 至於你有無, 你自己至知, 講完~

首頁

尾頁

跳至