自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

日本又搞錯,去到機場都唔比 17 人包機走,好似話佢地係同確診者有緊密接觸既人。
到包機真係要起飛,走咗,日本又話搞錯,咁呢 17 人就自費買機票走。
咁唔知港府會點安排佢地隔離,佢地好高危。今次真係見識到日本處理問題能力

伯爵府

LL1999 發表於 20-2-22 02:21
日本又搞錯,去到機場都唔比 17 人包機走,好似話佢地係同確診者有緊密接觸既人。
到包機真係要起飛,走咗 ...

咁烏龍

子爵府

咁都可攪錯

小學生去旅行,老師都齊人數先開車,但今次咁嚴重竟然

珍珠宮

大宅

回覆樓主:

日本今次有心玩野咁

大宅

以為日本人有幾專業同認真

子爵府

唔係安排坐第三班機咩

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

hnh_mami 發表於 20-2-22 03:11
咁都可攪錯

小學生去旅行,老師都齊人數先開車,但今次咁嚴重竟然 :q ...

唔係唔等, 班機都等左4個鐘,日本辦事人員搞錯晒,搞到咁論盡。
等左咁耐,當時一係cancel 班機,一係唔等起飛
起飛後日本人員先知搞錯,其實可以跟大隊走,玩死!

珍珠宮

我都想知果17個去左邊?

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

winnielong 發表於 20-2-22 03:34
唔係安排坐第三班機咩

17 人已在機場,好似唔想再等和搵地方住,所以搭 ANA 回港。

複式洋房

LL1999 發表於 20-2-22 04:05
17 人已在機場,好似唔想再等和搵地方住,所以搭 ANA 回港。

嘩,咁同佢哋同機D人會唔會要隔離?

大宅

唔係一架車接落船直接駛去機場?
點解唔係一齊辦手續一齊過關上機?

珍珠宮

由2月頭聽商台訪問船上旅客丶日本處理得好差丶由初初得幾個人感染、困到吾感染都變中招丶好多人系可以0感染丶初期送餐到房間食物冇遮冇掩丶聽港人訪問中丶除了一日三餐開門外丶系冇出過房

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁係咪密切接觸者?

珍珠宮

難相處 發表於 20-2-22 07:17
唔係一架車接落船直接駛去機場?
點解唔係一齊辦手續一齊過關上機?

係落船後一齊坐車到機場,之後日本方面唔比 17個港人走,話佢地原來同確診者有緊密接觸。
航機因怕17 人有問題唔准佢地登機,咁港府人員交涉咗好耐,都無辦法,咁包機都一定要飛了。
包機走咗後,日本有關人員先話搞錯,17人可自由了,但包機已走,咁佢地就自己買機票回港。

大宅

森美父母走左未?

珍珠宮

itsvera 發表於 20-2-22 07:27
森美父母走左未?
係第二班包機度,佢地今日已去哂火炭隔離了。

大宅

回覆樓主:

叫日本包架機送返嗰17人回來囉!係佢搞錯嘛!

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

peaceaa1122 發表於 20-2-22 03:58

唔係唔等, 班機都等左4個鐘,日本辦事人員搞錯晒,搞 ...

但點解要佢地向港府索償?!
日本方面搞錯,其實我覺得,應該係日本賠償俾果10幾人,而唔係叫班人向港府索償!
而佢地自己買機票,同機嘅會有機會傳染!

侯爵府

自費冇所謂,可以同船公司claim 番
問題呢班緊密接觸者係極高危,唔應該俾佢地咁自由同其他人接觸囉

首頁
12345...7

尾頁

跳至