親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

禁上發言 發表於 20-3-23 17:59
2月退的,中華話3月退佐錢俾旅行社,幫我唔到

我2月尾退,即係唔駛打上中華問啦

男爵府

esther_fong 發表於 20-3-23 19:41
我2月尾退,即係唔駛打上中華問啦

多數係,旅行社拎埋錢走佬了

男爵府

23/3 SEND左MAIL去中華度問, 今日24號覆左俾我.
雖然我27/2已MAIL左GOGOGO申請退款, 但中華果邊現在仍未我套機票有申請退款要求.
因為唔知GOGOGO同代理之間帳目問題, 所以中華唔可以退款俾我, 但可以4月30日前免費更改日期一次
不過同樣因GOGOGO同代理之間帳目問題, 所以我套機票仍有可能被取消..

所以各位苦主雖然GOGOGO搵唔到人, 航空公司電話無人聽. 但都可以SEND MAIL去航空公司問下自己套機票申請左退票, 重有一絲希望改期..

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cilachow 發表於 20-3-23 18:13
剛剛打咗去中華問,我3月頭申請退款,中華話3月中已退咗比旅行社,都幫我唔到了,而家都5知可以點做 ...

咁快退到款

放下自在

男爵府

cattz288 發表於 20-3-24 14:44
咁快退到款
之前見有JM話航空公司好快就退左錢俾佢, 但間間agent都話要4-6個月先退到俾我地

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fatfat-hippo 發表於 20-3-24 15:02
之前見有JM話航空公司好快就退左錢俾佢, 但間間agent都話要4-6個月先退到俾我地
...

咁大鑊!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 20-3-24 15:03
咁大鑊!
係呀
我2月20號申請cancel機票同退款, wefly3月20號申請清盤, 宜家啲錢凍過水

大宅

回覆 fatfat-hippo 的帖子

我都係, 頭先打中華航空, 佢叫我打去消委會因為旅遊業協會已將GO 同 Wefly 除左名, 佢話打去都冇用

fatfat-hippo    發表於 20-3-24 15:31

象牙宮

fatfat-hippo 發表於 20-3-24 15:11
係呀
我2月20號申請cancel機票同退款, wefly3月20號申請清盤, 宜家啲錢凍過水
...

做左苦主 唉~之前仲話驚hka, 點知agent仲死得快!
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 20-3-24 15:37
做左苦主 唉~之前仲話驚hka, 點知agent仲死得快!
airline始終都係大公司, 唔會話摺就摺; agent無水就死得
宜家真係盡量唔會幫襯agent買機票

象牙宮

fatfat-hippo 發表於 20-3-24 15:43
airline始終都係大公司, 唔會話摺就摺; agent無水就死得
...

唔怪佢地收成450一張手續費! 咁狼死
放下自在

別墅

fatfat-hippo 發表於 20-3-24 15:43
...

以後都唔夠膽幫agent買機票,都係去返啲airline買,當初都係貪平,而家

大宅

fatfat-hippo 發表於 20-3-24 15:11
係呀
...

我都係,今日打去airline問,佢話wefly已經清盤佢哋已經睇唔到有關機票資料。再打去bank問就話見唔到呢2個月有退款,睇嚟凍過水

fatfat-hippo    發表於 20-3-25 14:44

男爵府

cattz288 發表於 20-3-24 15:52
好彩我退票時係free手續費, 如果唔係仲蝕得勁

男爵府

cilachow 發表於 20-3-24 17:14
以後都唔夠膽幫agent買機票,都係去返啲airline買,當初都係貪平,而家
...
me too, 除非真係差好遠價錢

男爵府

cattz288 發表於 20-3-24 15:52

連你都中招

象牙宮

禁上發言 發表於 20-3-25 15:54
連你都中招

我無呀~見jm分享咋!因為上年11,12月諗唔到暑假去邊, 好彩! 往年我晨早買定機票架
放下自在

複式洋房

我11 月買票。同匯豐3月27日申請退人。好彩4月4日已全數退回信用卡了。今次真係好好彩。真心感動。好驚$21000咁就無左

男爵府

bbttmama 發表於 20-4-5 15:23
我11 月買票。同匯豐3月27日申請退人。好彩4月4日已全數退回信用卡了。今次真係好好彩。真心感動。好驚$210 ...

暫時退款,仲要調查。匯豐自己都自身難保,股息都唔派

男爵府

bbttmama 發表於 20-4-5 15:23
我11 月買票。同匯豐3月27日申請退人。好彩4月4日已全數退回信用卡了。今次真係好好彩。真心感動。好驚$210 ...

請問你係咪用匯豐信用卡俾錢直接同匯豐申請退款請問點樣申請退款

首頁

尾頁

跳至