1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

Xmas吸收勳章

改左配方後,連奶粉質地都唔同?

別墅

係呀,我自己試左覺得味道淡過之前,感覺好似天然左,之後上網再睇原來呢個新版無添加蔗糖

男爵府

我b 食緊一號,之前有d 甜甜地,請問知唔個舊版係咪有加庶糖?

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

美素佳兒改咗配方同換新罐!新配方賣點係更天然同無咁甜,我都係上佢Facebook睇到,要了解更多,你都可以去睇睇!

子爵府

我b岩岩先轉飲呢隻奶粉,請問知唔知味道有分別嗎?屋企嗰罐仲係舊版,我驚買咗新版又唔同味

複式洋房

回覆 cocoto313 的帖子

我網上查到3號新配方有升級。我考慮緊要不要由2號轉呢隻3號。主要營養及功能:

NOVAS尊屬牛奶:
奶源採用源自荷蘭自家農場的NOVAS尊屬牛奶,特選名種乳牛,度身訂製飼料,生產出高品質的NOVAS尊屬牛奶,含分子細小、結構柔軟的酪蛋白#

HMO母乳低聚糖° 和 PureGOS純淨益生纖維
有助支持免疫力及維持腸道健康。

全系列不添加蔗糖及雲呢拿香料
有助減低嗜甜傾向, 口味更天然清淡。

支持成長及免疫系統的重要元素:
DHA(16毫克/100克)、維他命D(16毫克/100克)硒 (11微克/100克)、鋅、牛磺酸(32毫克/100克)及益生纖維。

LockNutri營養鎖留系統®
充分保存牛奶的蛋白質更貼近其天然結構^,讓寶寶肚仔輕鬆舒服。 鎖留超過90%+天然蛋白小分子^。從鮮奶到入罐,單次成粉。

別墅

我捨不得你 發表於 20-2-28 15:09
我b 食緊一號,之前有d 甜甜地,請問知唔個舊版係咪有加庶糖?

新版係真係淡啲,舊版我bb好鍾意食,仲驚佢食得出分別唔肯食淡啲,不過佢都好接受,我都慢慢轉緊

別墅

Daisywong313 發表於 20-2-29 18:50
我b岩岩先轉飲呢隻奶粉,請問知唔知味道有分別嗎?屋企嗰罐仲係舊版,我驚買咗新版又唔同味
...

最主要覺得個味淡啲,我都係早幾日開始比bb試新版,佢都唔抗拒,同埋佢呢幾日好似少左啲嗝氣,我自己就鍾意淡啲,好似天然啲健康啲咁

子爵府

miki852 發表於 20-3-3 18:23
最主要覺得個味淡啲,我都係早幾日開始比bb試新版,佢都唔抗拒,同埋佢呢幾日好似少左啲嗝氣,我自己就鍾 ...

因為我岩岩先轉呢隻,飲緊第一罐咋,仲係舊版
之前就係illuma轉左配方攪到bb唔肯飲
希望唔洗又轉啦攪到好麻煩

禁止訪問

大宅

2021可愛聖誕B勳章

琴晚都開左新版黎飲,知道係淡味左的,都驚阿囝唔肯飲,但出奇地,佢冇抗拒,咁太好了,即係佢都唔係太追求甜味

複式洋房

我都岩岩轉左,味道唔同左之外,個質地好乾爽下,而且佢個罐有個位幫助筆奶粉唔會多少,但轉左好似無咁好用,成日都筆唔滿,佢果個位做得太淺~

大宅

Xmas吸收勳章

LaLaLife 發表於 20-3-8 18:25
我都岩岩轉左,味道唔同左之外,個質地好乾爽下,而且佢個罐有個位幫助筆奶粉唔會多少,但轉左好似無咁好用 ...

呢個質地似雪印,所以我覺得佢應該要改埋匙羹,因為我都有你既情況,太乾爽筆唔滿!

首頁

尾頁

跳至