自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

除了 kf94

請問有無好牌子介紹?

大宅

你想搵3D或是普通外科較䀡的口罩?

水晶宮

2018復活節勳章 15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Luffy007 發表於 20-2-28 20:54
你想搵3D或是普通外科較䀡的口罩?

外科 thank you

大宅

好媽媽勳章

日本超快適貼面,條帶戴得又舒服,推介

wcpcelia    發表於 20-2-29 09:47

我愛我家!

瑪瑙宮

大廚勳章

chamomile 發表於 20-2-28 19:38
除了 kf94

請問有無好牌子介紹?

我覺得日本口罩好貼面。。包得好好

大宅

chamomile 發表於 20-2-29 02:16
外科 thank you

用緊的3Q Premium Plus外科口罩不錯,越南製造,鐡線較固定,不易移位,兩邊較貼面,就如廠聲稱設計一樣(圖一和圖二),質量不錯,戴得舒服。

另一樣影響貼面的因素是size,太大和太小令兩邊拱起,不䀡面,成人裝 175 x 95mm (圖三),男士和大面人士合用,中童裝 145 x 95mm(圖四),女士和較廋面人士合用

我稍為不滿是沒有獨立包裝(得一個膠袋),另外是得白色,獨立包裝要買3Q dualplus(圖九)四層的,不過價錢貴1倍($1 vs $2一個連運費,Gmarket一月尾訂)

其他資料
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23090544&extra=page%3D1

日本可買超快適

水晶宮

Luffy007 發表於 20-2-29 08:10
用緊的3Q Premium Plus外科口罩不錯,越南製造,鐡線較固定,不易移位,兩邊較貼面,就如廠聲稱設計一樣( ...

謝謝

水晶宮

TenWong 發表於 20-2-29 03:23
日本超快適貼面,條帶戴得又舒服,推介

超快適係正但貴

水晶宮

seaheart88 發表於 20-2-29 08:01

我覺得日本口罩好貼面。。包得好好

我試吓用粉紅色先
藍色我用親眼鏡都起囇霧

瑪瑙宮

大廚勳章

chamomile 發表於 20-2-29 23:40
我試吓用粉紅色先
藍色我用親眼鏡都起囇霧

如果面細就粉紅色。。。。可能貼啲先冇水蒸氣掛
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

好媽媽勳章

chamomile 發表於 20-2-29 23:39
超快適係正但貴

但比起KF94都仲係平規格又高D,可以接受
我愛我家!

大宅

好媽媽勳章

其實白元快適都唔差,不過宜家炒到同超快適差唔多價

wcpcelia    發表於 20-3-1 10:32
我愛我家!

水晶宮

回覆樓主:

其實BMC好貼面,不過呼吸有難度。

首頁

尾頁

跳至