時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我對開唔開庭無意見,因為我無親眼目睹成件事,唔會多加意見。

但呢班人不停攞死者消費(例如以死者之名立公園名)無恥到極點亦係一個不爭的事實!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

InkCartridge 發表於 20-3-3 08:02

即係如果林生阿媽死咗,街邊一個阿伯都可以召開死因聆 ...
等睇呢條賤得交関的奶美已完報應

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

泛民真係無恥至極

瑪瑙宮

正一搅屎棍

珍珠宮

回覆樓主:

無恥!

琥珀宮

大力大力 發表於 20-3-3 07:06
人都過身、三白眼仲要消費死者、真係無恥到極點 ~

佢自己都好似有個女
題外話,每次見呢個人張相,都覺得充滿負能量,最好唔好放相,謝謝

hohodemama    發表於 20-3-3 11:52

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

gazatester 發表於 20-3-3 08:26
唉…… 你真係無得救。
救人?「自救下」仲好吧。

自己睇下死因庭會因為咩情況要做野先。唔該就查字典。

我只是copy from司法機關,白紙黑字,清清楚楚。

不過提一提你,家人都可以提出「反對」,彥霖媽媽絕對可以反對,可以睇個官點決定。

R.I.P.

琥珀宮

millennia 發表於 20-3-3 08:26
我對開唔開庭無意見,因為我無親眼目睹成件事,唔會多加意見。

但呢班人不停攞死者消費(例如以死者之名立 ...

佢地目的係製造話題,其實建制已經中左計
陳媽媽嘅反應就正中犯民嘅下懷

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依 d 人真係賤
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

tester5 發表於 20-3-3 08:11
哪些死亡個案須向死因裁判官報告?依照死因裁判官條例,共有20類死亡個案須向死因裁判官報告(見附錄I)。 ...

咁快衝出黎護主, 真係估唔到咁夠義氣喎....

天佑針姐, 做左無人知道

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

死人三白眼好心唔好咁賎啦!人哋呀媽已經三番四次強調個囡同曱甴運動冇關!係自殺死!仲要不停消費死者!一D都唔尊重人!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

男爵府

大力大力 發表於 20-3-3 07:06
人都過身、三白眼仲要消費死者、真係無恥到極點 ~

消費死者的無恥之徒, 三白眼必遭天讉!

伯爵府

勁勁勁!!!!!!!
史上最賤既人又多一個 - 林卓廷.. 留名 "青屎"

大宅

其實死者媽媽已經出咗嚟好多次叫人唔好再亂傳,估唔到有班人可以無恥至此,想煽動另搵黑材料啦,請尊重死者,尊重死者家人吧!

大宅

tester5 發表於 20-3-3 08:53

一句到尾,你跟三白眼一樣心黑,無恥到極點。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

廷廷媽 發表於 20-3-3 08:19
YC 話果個唔係佢阿媽黎,真阿媽已經比人滅左口,又話立碑都冇問過孫中山阿媽,用佢個女個名命名使咩要佢阿 ...

佢地唔咪認為陳彥霖可以同孫中山相提並論呀?

男爵府

taktakjar 發表於 20-3-3 12:33
消費死者的無恥之徒, 三白眼必遭天讉!
yes, this is a cheap man

洋房

點解又唔叫單眼女扲醫療報告出來?

大宅

tester5 發表於 20-3-3 08:53

你可能要再睇多D:

可否要求死因裁判官進行研訊?

適當利害關係人士律政司司長可向高等法院原訟法庭申請進行死因研訊。倘若研訊已完結,亦可要求就同一個案重新研訊。曾擔任首次研訊的陪審團,亦須再度出任重開研訊的陪審員。

大律師陸偉雄稱,若死因裁判官決定不召開死因研訊,但包括死者家屬、如父母、配偶子女或遺產代理人等「有適當利害關係人士」認為死因有可疑,或不滿警方的調查進度亦可提出要求,致函死因裁判官,索取調查報告副本,向高等法院原訟庭申請召開死因研訊。但最終是否召開死因庭仍要由高等法院決定。

有三方可促開死因庭, 死因裁判官, 適當利害關係人士 & 律政司司長

三白眼究竟係邊類?

首頁

尾頁

跳至