懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

4-5 weeks 開始夜晚瞓唔到, 晏就已經唔瞓晏覺, 但夜晚都係瞓唔到! 好痛苦....明明個人好似好攰咁, 但就係好精神...

大宅

回覆 Joey1088 的帖子

懷孕初中後期都會有唔同程度嘅失眠情況,唔駛擔心,幾日嘅事,好快就慣,如果可以中午補眠,見攰就瞓,熱水浸腳,熱牛奶,輕音樂都試下

大宅

yan1008 發表於 20-3-4 09:55

懷孕初中後期都會有唔同程度嘅失眠情況,唔駛擔心,幾日嘅事,好快就慣,如果可以中 ...

原來係咁 , 謝謝!
因為我除左失眠 就無其他 懷孕反應... 搞到好擔心 ! 但要等到 13/3 先有得睇西醫!

每次都會諗係咪又化學 , 會唔會空心胎

複式洋房

Joey1088 發表於 20-3-4 07:52
4-5 weeks 開始夜晚瞓唔到, 晏就已經唔瞓晏覺, 但夜晚都係瞓唔到! 好痛苦....明明個人好似好攰咁, 但就 ...

我都係呀!而家凌晨5點幾,我都唔知幾時醒左,搞左好耐都瞓唔到!(emoji)(emoji)(emoji)

洋房

Cathy_yee 發表於 20-3-7 05:28
我都係呀!而家凌晨5點幾,我都唔知幾時醒左,搞左好耐都瞓唔到!(emoji)(emoji)(emoji)
...

我5w高齡,又係成日擔心,一晚醒幾次,每次個幾兩個鐘先瞓得返。你哋幾week呀?

別墅

我都係咁~而家12wk,每晚12點訓落床(冇玩電話),3點幾都未訓得著之後7點幾又急醒左~下晝想補眠都係訓吾著,有時仲累到頭痛都訓吾著

大宅

Cathy_yee 發表於 20-3-7 05:28
...

原來大家都同我一樣瞓唔著....

我睇中醫安胎,體溫跌緊嚇死我! 因為我係IVF小產完.... 去完惡露 就自然大左肚 ..... 成個過程中醫幫我跟住 ! 叫我 瞓床十週, 多d 瞓, 唔瞓好傷胎喎⋯⋯

不過真係晏就又瞓唔到 , 夜晚又等到天光...... 而家我著對襪瞓, 好似好d !
同埋真係瞓唔著我就開歌聽... 都叫可以瞓下醒下....

大宅

四月妹 發表於 20-3-7 08:54
我都係咁~而家12wk,每晚12點訓落床(冇玩電話),3點幾都未訓得著之後7點幾又急醒左~下晝想補眠 ...

睇到都辛苦 , 瞓唔著都真係幾係野.....
我都唔玩電話早d 上床瞓架喇! 但都冇用.....
而我老公瞓低兩秒就 咕咕聲 , 好羨慕! 佢仲要話我唔洗返工由朝瞓到晚想幾時瞓都得, 真係想殺左佢 !

別墅

Joey1088 發表於 20-3-7 10:33
睇到都辛苦 , 瞓唔著都真係幾係野.....
我都唔玩電話早d 上床瞓架喇! 但都冇用.....
而我老公瞓低兩秒就 ...

我老公都係兩秒訓著左,超羨慕
我就眼光光等天光

伯爵府

請教大家,點計算懷孕週期?
雖然可以靠驗孕棒去驗孕。但點知道自己幾多週???
我last m係2月7日(5日)
今月應該3月10日才來m(週期32日)

大宅

M.A.C 發表於 20-3-7 18:40
請教大家,點計算懷孕週期?
雖然可以靠驗孕棒去驗孕。但點知道自己幾多週???
我last m係2月7日(5日)

上網打 胎盤週數 / 懷孕週數 .....會有d 網入番 Last M 期 , 排卵期 ..... 就計到 週數 !

當然要準就要book 西醫照啦

伯爵府

好的。謝謝。

首頁

尾頁

跳至