自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

真的別要播了,日夜無間斷播卡通片仲好啦!

公爵府

tester5 發表於 20-3-5 17:50
我真係從來都冇理港台的收視喎。

港台從來都唔需要顧收視,亦唔需要賣廣告,港台是「香港政府」的電台。: ...

唔顧收視咪冇考慮成本效益囉,除非有特殊的社會任務要做,例如比聾啞人士丶ETV等,否則冇人睇又留喺度為乜?唔通為了減低失業率?

不如你叫埋D盟友,日日睇丶月月睇,幫補下sell港電台嘅收視啦,審計署一同佢開刀⋯⋯

伯爵府

wcandtt 發表於 20-3-5 10:57
我都係,以前會特登開嚟睇,而家唔會。

但有時小心睇到,會同小朋友講下事實,講下傷港電台班黑記有幾pk, ...

X2
以前嘅鏗鏘集真係好好睇,講到好多社會民生唔同嘅問題,唔會有既定嘅立場。
而家真係垃圾到唔洗講,有時咁啱開電視睇到我都一樣籍機會教小朋友認清事實,見到電視或者大人講嘅唔一定係啱。

別墅

mongng 發表於 20-3-5 09:44
其實可唔可以唔播港台,改為播中央電視台節目?頭炮係直播奧運香港冇電視台買奧運直播,如果可以睇 ...

自己轉中央台睇咪得

伯爵府

ChingYee123 發表於 20-3-5 16:22
唔明有啲黃人真痴定假痴,成日話無人睇TVB,但自己對TVB好多節目及廣告都好清楚,TVB有咩節目呢度都不斷有 ...

無錯
前幾日先有人開post個title係寫TVB某某套新劇,之後有個黃C又會盲舂舂入去留言話無睇tvb好耐,但見到個post有*TVB*有個字仍要走入去留毛

水晶宮

water-lily 發表於 20-3-5 17:31
咁受惠於疫情,你最愛的31 台收視呢?

人地睇港台喺youtube睇嫁,可以不限時不限場地隨時睇,邊學似我呢位c9咁老土開電視睇!
利申:最鍾意睇tvb, 最近同囡喺mytv super 睇學是疫學非!

水晶宮

good_pig 發表於 20-3-5 10:53
睇topic

有冇講中大暴動,提供/轉發路線協助暴徒散水?

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

水晶宮

baby7 發表於 20-3-5 18:18
X2
以前嘅鏗鏘集真係好好睇,講到好多社會民生唔同嘅問題,唔會有既定嘅立場。
而家真係垃圾到唔洗講,有 ...

無錯,喺電視見到d壞人嘅所作所為,我會喺囡面前直斥其非!

公爵府

cyyiu 發表於 20-3-5 18:35
無錯,喺電視見到d壞人嘅所作所為,我會喺囡面前直斥其非!

我D仔女直情睇到"嘩嘩聲"
完全想像唔到有啲咁嘅人存在

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

water-lily 發表於 20-3-5 18:11
唔顧收視咪冇考慮成本效益囉,除非有特殊的社會任務要做,例如比聾啞人士丶ETV等,否則冇人睇又留喺度為乜 ...

香港電台即使零收視,佢都是「香港政府」的電台,掌握了香港政府最一手資訊發布公眾,所以香港電台是不可以被取代或倒閉的。

香港電台不只一個節目「頭條新聞」,但大家偏執地只是focus在頭條新聞吧了。香港電台有好多外購節目也得好看,資訊性豐富。佢播既「中國故事」都好好睇。

我欣賞所有好節目,如果TVB有好節目我一樣會睇。

首頁

尾頁

跳至