自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

話說我到順豐取件, 一入門口有:
1) 1 個男人在寄酒精噴霧, 封左箱,要再開箱比職員檢查完之後再PACK

2) 1 位女士在排隊等取件 ( 我排她後面)

3) 1 位女士在另一邊一張台仔在打資料, 原來是(1) 男的太太

即是-----> 合共4 個客, 1 位職員

1 號男檢查晒D酒精噴霧..職員問他台上另外那些是否要寄,1 號男說是,但佢老婆(2)未入完資料, 未寄得住

於是職員處理取件客, 問我前面那女士取件NOS 等....1 號男即時有點不滿嗌左聲: 你

職員入左去取件, 無人理會1 號男

1 號男於是像找發晦氣咁好唔客氣, 望住我講 : 陣間你要等吖下 ! 唔好諗住打 ( 佢應該想話我打尖)

我諗佢好不滿職員唔停下來等他老婆輸入完晒資料,認為先處理取件客, 做就了是被人打佢尖機會

(2) 號女士取5 件件, 都需要點時間......於是(1) 號男向他老婆那邊大嗌 : 老婆行番過來LEE 邊打.

最後, 好在(2)女士 在待取件途中, (1) 號 男的太太已入完資料.

即是(2)取完件, 到番1 號男夫婦, 再到我取件

否則,1 號男唔知點對付我及職員.

珍珠宮

2018復活節勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

peru 發表於 20-3-8 16:35
話說我到順豐取件, 一入門口有:
1) 1 個男人在寄酒精噴霧, 封左箱,要再開箱比職員檢查完之後再PACK

遇著呢D男人,最慘係佢老婆,日常生活唔知點,路人遇上就當唔好彩 亦慶幸自己冇遇上個咁嘅男人

wcpcelia    發表於 20-3-8 17:18
Shokudaikiri    發表於 20-3-8 16:58

子爵府

麥兜媽 發表於 20-3-8 16:56
遇著呢D男人,最慘係佢老婆,日常生活唔知點,路人遇上就當唔好彩 亦慶幸自己冇遇上個咁嘅男人
...

我都覺得...佢老婆最慘...

如果職員在處理完我前面果位女士...而佢老婆仲未輸入完資料

佢頂多罵我同職員....但佢老婆應該有排比佢罵..

打完未吖, 快手D 喇XZXZXZXXZ

水晶宮

個男人好小家

男爵府

回覆樓主:

最怕小家男人

侯爵府

牛年勳章

周不時都見到呢啲男人,俾果一百幾十寄件真係當正自己大豪客,順豐一向都係咁做嘢架啦,人哋一個職員,唔通慢慢第你填完先,而家有網上電子form,我次次都填好晒先,去到check下份件,一scan QR code就搞掂,自己唔準備好仲咁大支野,真係好難頂

子爵府

櫻花bb 發表於 20-3-8 17:07
個男人好小家

如果....那...我話如果咋下

當我前面果位女士都辦理完取件, 而職員又問我取件NOS.....但佢老婆仍未輸入完資料嘅話,.....

我最多...

舉起雙手

真的.....正經說回..

當時來來去去4 個客, 佢老婆先最大壓力....

佢可能會當眾大罵 : 死婆, 快手D 喇! (咁都多似)

子爵府

糯米米糍 發表於 20-3-8 17:13
人哋一個職員,唔通慢慢第你填完先

我覺得佢頭先對我的怨氣是源自佢對職員的不滿

佢想職員站着慢慢等

因為佢一話未墳完, 職員即刻問我前面果個, 又轉身入倉, 無人理佢.

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆 peru 的帖子

我第一次寄件唔識入資料,職員都係叫我企埋一邊入,然後處理下一位。個職員仲提我唔好企出去,企佐出去會比人當冇排隊。 正常做法梗係自己未入好就讓比人先。
大家好,我是子悠~~

子爵府

這男人小器成咁,做佢老婆真係慘!

子爵府

男人一小家起上嚟恐怖過女人!見唔少!所以做男人真係要有風度!

男爵府

我發覺都幾多小家男人,佢老婆好慘

子爵府

yubiwa310 發表於 20-3-8 17:27
回覆 peru 的帖子

我第一次寄件唔識入資料,職員都係叫我企埋一邊入.

佢地兩公婆呀...我估佢地做網店.

1 枇10 枝酒精噴霧, 1 枇31 盒美容用品...

係呀...個男人好燥..

先是對男職員嗌一聲 : 你~

跟住話我打尖..( 想打我尖, 未死過吖)

佢老婆就大壓力囉! ( 快手D 喇)

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

sf一向快手,攝時間處理下一個,唔通要全部停手等佢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

peru 發表於 20-3-8 17:36
佢地兩公婆呀...我估佢地做網店.

男人咁叻,自己又唔寫,佢自己寫實快啦,佢咁叻

珍珠宮

回覆樓主:

呢啲男人真係!
如果畀著我
我會主動讓後面嗰個先
自己都未搞掂

伯爵府

回覆樓主:

好cheap小家, 自己未得,又唔比人先。

侯爵府

麥兜媽 發表於 20-3-8 16:56
...

依加唔知做乜,好似多左依d小小男人,佢地d行為比女人更女人

侯爵府

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

如果做網店仲衰,連我呢啲C9仔都知拎定啲單返屋企,入定資料先去,呢啲男人

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我會叫佢唔好命令我
我唔係佢下屬
我係最討厭比人命令的
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

首頁

尾頁

跳至