自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

回覆樓主:

不嬲都冇好耐,轉左帶帽

公爵府

bb size 有8盒,中童size 有6盒,全部過年前買同訂,全部正常價約50蚊盒。反而大人要捱貴貨....

子爵府

我有三個小朋友,大中小童size都各有150-200個,一日一個口罩既都夠半年架

大宅

TingTing0001 發表於 20-3-17 11:17
最近買左4盒....
2盒 skater - 20/pcs each
2盒 台灣製3D - 50/pcs each

幾錢?

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

暫時有3盒頂住

而家出面都有貨

唔使買住

大宅

外星媽媽 發表於 20-3-17 17:33
幾錢?

我買貴左...
Skater 上個月買要$256/20pcs..
台灣個隻 $300/50pcs..
但我女帶台灣個隻最 fit.. 所以都無辦法..

珍珠宮

外星媽媽 發表於 20-3-17 09:30
我講先,小朋友8歲 6歲,得2合,每合50個,
疫情前購入,無再買,暫時因好少出街,夠用,但反學就不夠了, ...

如果政府提供復課用,幫補下都夠用嘅!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我同老公要返工,日日要帶仔女去99到,所以日日都要用4個口罩,睇啱價就要入貨。

最近細佬都幫女(3歲)搵口罩,好在尋曰係卓悅買到兒童套裝,另外我同事讓左2盒比佢,今日再係fb搵到間算價錢合理既買多60個比佢。

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

catt0008 發表於 20-3-17 10:08
我想買兒童口罩,得 10個以內

我都喺,我多你少少,有30幾個。
人生就是要去面對各種遺憾

子爵府

最關心BB問題熱投勳章

200個左右,預佢一日一個。
負擔得起,又見係獨立包裝,買到就買;唔想要用時先買唔到,好似之前米同廁紙咁。

子爵府

回覆樓主:

已經儲到第十盒。上年聖誕已經覺得有危機。已經四出去買中童。大人。
大人keep ,住買到。好彩台灣禁出口前。係FB訂左一批。之後又係360買到2盒中衛200個裝。年三十晚又係吉之島買左3盒。全部留係複課用。

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

疫情前購入,無再買,暫時因好少出街,夠用,但反學就不夠了, ...

兩個細路用中童,可以每人每日一個口罩至到7月尾。
(幾年前同事俾咗4盒口罩我,奶奶都俾咗70個中童口罩俾我。)

真係唔夠用可以大人口罩改成中童口罩,仲會有少少3D效果。
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

2個小朋友都係小學 家中約有290個

男爵府

牛年勳章

60個

男爵府

今日12點好開心排到3盒SPTMASK 本地成人口罩,網上寫第二輪會預售學生及小童口罩,希望都可以好似今日咁順利就好嘞

男爵府

陪月勳章

之前一直買中童,應該有5盒。
反而大人就剩2盒。
不過我每日返工都用中童1個

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

幼童 3盒+10個
中童 3盒+8個
全部係過年前購入,仲係40-50蚊個價,所以到而家都冇入炒貨。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我依家大約有400個中童口罩,就咁睇...目前係夠,但如果一復課,都驚驚哋唔夠用,因為預計每日校內用2個,放學後去補習又用1-2個! 依家唯有捱炒價都要買定為復課做好足夠準備~

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

bettylm98 發表於 20-3-17 09:45
總數150個,因雙職父母,所以日日都要帶佢去嫲嫲屋企,每日用1個,到開學得返120個度,諗住再買D ...

Same as u, 我300-400 個,有二個小朋友,一定繼續買

男爵府

小朋友而家易買平左好多,暫時有3盒,開到學先再買

首頁
12345...6

尾頁

跳至