夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

上年我出過一個post關於我c6同個有兩個女嘅女人瞹昧比我發現,到而家已經半年了,呢半年裡面我又發現過佢地仲有聯絡,我心個條刺已經難以自拔,好難再相信呢個男人,但我真係好愛佢,比左一次又一次嘅機會大家,我地嘅關係亦都好起黎,到咗琴晚我又知道佢呃我,我個心真係碎咗,痛都難以形容,佢仲要大聲過我話我又睇佢啲嘢,唔信佢就離婚,唔洗再講,已經半年喇,我地仲係呢件事入面不停loop,佢已經做到每日都返工放工返屋企,朋友叫佢去打牌、揼骨、釣魚佢都唔去,費事我懷疑,仲比啲朋友笑佢老婆奴,真係夠喇!佢覺得分開先係最好。
我諗我都要接受呢個現實,離婚!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 mayce860914 的帖子

睇返你之前個post,你老公都有嘗試挽回,
其實你有冇投入去修補關係?
你老公係會和朋友返大陸揼骨嘅人,
我唔認為佢係小白兔囉。
但玩到你發現仲唔收手就過哂火。
如果挽救到,都希望試下挽救。
如果真的決定離婚,都要鋪排,唔好意氣用事。
你係FTM,離婚會不會有經濟問題?
做任何事,盡左力就無憾。保重,加油!

男爵府

回覆樓主:

佢當然大聲過妳喇 ! 因為妳又睇佢啲嘢 ! 老公感覺無晒個人私隱,真喺佛都有火,唔發火都唔喺男人。

“唔信佢就離婚” 講得好 !
喺男人大丈夫氣概說話,爽快兼瀟灑,
一句勝於千個辯護萬種解釋。

“唔洗再講” 好堅既一句,明顯老公已經忍得好辛苦,唔想再聽啲婆婆媽媽既廢話,再講都無意思。

老公已經做到每日都返屋企,
謝絕朋友叫去打牌、揼骨、釣魚,
迫於無奈費事妳懷疑。
喺咪要24小時貼身先滿足?…………………

男爵府

回覆樓主:

………發現瞹昧,發現仲有聯絡,唔去搜尋又點會發現,生活如偵探角色,時間如徘徊崖邊無安全感,心理生理情緒都受影響。

瞹昧和聯絡喺咪可以證實啲乜嘢?
喺咪代表再進一步既關係?有無上過床?
成個故事重點喺唔信任 !
疑心重重 ! 無晒信心 ! 耿耿於懷 !
清官難審家庭事 ! 一夜夫妻百夜恩 !
珍惜身邊人 !
(我無睇過樓主前post,如有錯誤評論請見諒)
不喜勿插/觀點角度 !

大宅

soso1227 發表於 20-3-23 02:14

我從來都唔會介意佢返大陸,以前一個月比佢返一次,自從呢件事之後都無再返,佢唔係用下面諗嘢嘅人,由其係大陸,佢好小心架,我平時同佢相處都知佢好憎大陸妹,所以唔會,其實我覺得佢無出過軌,但係佢一次又一次呃我,好難再相信佢,好少事就問長問短,其實我都好辛苦,其實都發過兩三次脾氣架,因為我嘅懷疑,成日問問問,我又忍唔到check佢,我地嘅關係本來就好返好多,關心多左,性生活都密左,而家叫做一手比我摧毀,而家我地已經無講嘢,一講嘢佢都好悔氣,我覺得好似陌生人,我心好痛。

大宅

soso1227 發表於 20-3-23 02:14

我同佢已經講好左分幾錢、個仔跟我、間屋比我住,我都未諗我日後嘅路,事出突然,我呢兩日除左喊,都無咩做到

大宅

cedarcone 發表於 20-3-23 06:21
………發現瞹昧,發現仲有聯絡,唔去搜尋又點會發現,生活如偵探角色,時間如徘徊崖邊無安全感,心理生理情 ...

佢堅持話無出軌,只係溝女口花花,我老公做送貨,送過去二、三次,個女人有兩個女,唔係話出就出到軌,佢話我個心唔信佢,講咩都無用,你講得岩,我真係耿耿於懷,不過唔係因為呢個女人,我哋都唔會改變,變得好左,返工、訓覺都錫一啖,出街會拖返手,呢啲小動作原本兩年無做,而家可以話係自己一手摧毀。

水晶宮

回覆樓主:

現在人生活已經很苦,既然有愛為何你選擇分開?可惜

大宅

Fion710 發表於 20-3-23 09:08
現在人生活已經很苦,既然有愛為何你選擇分開?可惜

係我老公頂我唔順要離婚,我已經挽救唔到

子爵府

mayce860914 發表於 20-3-23 09:17
係我老公頂我唔順要離婚,我已經挽救唔到

你地兩公婆年紀大概幾大? 

大宅

Rilakkuma312 發表於 20-3-23 09:21
你地兩公婆年紀大概幾大? 

我老公40,我30+

子爵府

mayce860914 發表於 20-3-23 09:21
我老公40,我30+

如果你仲愛佢,不如放鬆少少

公爵府

如果決定左,就快啲搞掂啲嘢,唔好拖泥帶水,祝平安

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mayce860914 發表於 20-3-23 08:18
佢堅持話無出軌,只係溝女口花花,我老公做送貨,送過去二、三次,個女人有兩個女,唔係話出就出到軌,佢 ...

冇出軌……
不過如果佢成日口花花、撩女仔,返到屋企又繼續傾,又真係好難頂
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

crystal媽咪 發表於 20-3-23 09:31
冇出軌……
不過如果佢成日口花花、撩女仔,返到屋企又繼續傾,又真係好難頂
...

返屋企無傾,我發現左之後佢就block左個女人電話,但之後發現原來佢一返工就unlock同佢傾,返到屋企又block

大宅

alicego62 發表於 20-3-23 09:27
如果決定左,就快啲搞掂啲嘢,唔好拖泥帶水,祝平安

我好想挽救

男爵府

mayce860914 發表於 20-3-23 09:51
返屋企無傾,我發現左之後佢就block左個女人電話,但之後發現原來佢一返工就unlock同佢傾,返到屋企又bloc ...

其實點解佢要繼續同呢個女人傾計呢

男爵府

返屋企無傾,我發現左之後佢就block左個女人電話,但之後發現原來佢一返工就unlock同佢傾,返到屋企又bloc ...

佢根本信唔過,佢同你好嗰啲係假象,想你唔好再懷疑佢,唔係你一手摧毁,係佢有心呃你,唔好將個責任擺係自己度,真係愛你,點會忍心傷害你,背後仲同個女人聯絡,唔好再為呢個男人喊啦,向前望過好自己生活,等佢後悔自己一手摧毁呢個家

varievarie    發表於 20-3-23 13:57

大宅

mingmama 發表於 20-3-23 10:22
其實點解佢要繼續同呢個女人傾計呢

我無再深究,過左去,男人就係咁,鐘意拖下泥帶下水先,我相信佢而家都無聯絡,個女人都知我存在,我老公都唔會揀佢,有兩個女

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

明知你唔鍾意,但仲不停傾
返工嘅時間都要繼續傾……
你想挽救,都要睇對方有冇心
男人講得離婚通常都心意已決
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至