0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇好嘅兒科醫生介紹做小手術整走佢?唔太貴,負擔唔起。bb甩臍帶後肚臍中間就有粒肉,咁我第一胎以為係咁,但每日都有消毒清潔,有小小黃綠分泌,到滿月去健康院打針,姑娘檢查話係肉芽,我至知咁樣係有問題嘅,見咗醫生話綁住佢,咁2個姑娘綁,我同另1個姑娘分別捉住手腳,4個人合力搞咗成15分鐘先綁到。返到屋企粒肉都冇壞死,到3日後,條繩仲鬆鬆地,尋日甩埋,粒肉仲係到。今日我走去健康院,醫生話點藥水,要點好幾次,姑娘點完話下星期再黎,點幾次咁咪又要搞個幾兩個月最少?
網上搵資料又冇乜呢方面嘅手術資訊,請問有冇姊妹做過,我想搵私家去電咗佢,一了百了,唔想bb一直受折磨。感激感激。

大宅

candydoll 發表於 20-3-23 14:21
請問有冇好嘅兒科醫生介紹做小手術整走佢?唔太貴,負擔唔起。bb甩臍帶後肚臍中間就有粒肉,咁我第一胎以為 ...

肉芽?
我仔之前都係啊,但我唔記得係咪叫肉芽,因為臍帶甩左之後我地唔識清潔,中間有粒野紅紅地,會有分泌出黎,然後健康院直接點藥水,隔個幾星期番去再睇,話未收晒水,再點多次,咁就好番晒啦,好快收晒水了
唔知係咪同你講既一樣。

大宅

cherry.bdh 發表於 20-3-23 23:23
肉芽?
我仔之前都係啊,但我唔記得係咪叫肉芽,因為臍帶甩左之後我地唔識清潔,中間有粒野紅紅地,會有分 ...
係呀,係呢d啊。但我b係喺醫院我已經睇到臍帶下面有粒肉仔啦,臍帶一甩真係有粒肉,我唔識以為係正常,點知原來有問題。健康姑娘話要點幾次藥先甩啊,即係個個星期都要返去點藥。

大宅

cherry.bdh 發表於 20-3-23 23:23
肉芽?
我仔之前都係啊,但我唔記得係咪叫肉芽,因為臍帶甩左之後我地唔識清潔,中間有粒野紅紅地,會有分 ...
請問你點完藥係成粒肉甩咗定係結焦㗎?
我b係尋日點咗藥,依家個肚臍一圈都黑曬。灼傷嗎?你個b當時個肚臍點樣啊?之後會唔會變返白?

大宅

candydoll 發表於 20-3-24 08:42
請問你點完藥係成粒肉甩咗定係結焦㗎?
我b係尋日點咗藥,依家個肚臍一圈都黑曬。灼傷嗎?你個b當時個肚臍 ...

d 藥水係銀黑色架,唔使理佢
肉芽收左水就無,縮番入去。放心!

大宅

cherry.bdh 發表於 20-3-24 13:44
d 藥水係銀黑色架,唔使理佢
肉芽收左水就無,縮番入去。放心!
啱啱同佢清潔肚臍,粒肉芽甩咗啦,好彩,終於算解決一個問題了,多謝姊妹回覆。

大宅

candydoll 發表於 20-3-24 21:10
啱啱同佢清潔肚臍,粒肉芽甩咗啦,好彩,終於算解決一個問題了,多謝姊妹回覆。
...

hahaha! 咁就好啦
都要keep 住清潔同乾爽,直到下次健康院檢查真係ok 晒先,咁之後就唔使理佢啦

大宅

cherry.bdh 發表於 20-3-24 23:18
hahaha! 咁就好啦
都要keep 住清潔同乾爽,直到下次健康院檢查真係ok 晒先,咁之後就唔使理佢啦
...
好,知道,多謝曬

首頁

尾頁

跳至