自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好耐冇出過帖, 今次真係忍唔住, 一定要提醒大家

事源上網買防疫物資, 一月底二月頭已經上去訂, 話明係限量, 當時度度物資都唔夠, 一見有當然一夠鐘就沖上去搶啦, 即時full pay埋等等等

點知話明2月底到貨的遲到, 3月中會到的貨拖到宜家話預計最快4月底先有, 到時都唔知係唔係真係會到貨, 或者可能疫情都過左都收唔到物資都唔定

想搵個人問下, 電話冇人聽whatsapp冇人覆fb十問9唔應

見佢d post貨期改完又改,哩樣話冇貨要轉, 另一樣話會遲但唔俾退款, 總之轉來轉去

終於有次忍唔住在其fb專頁問佢到底想點, 99inbox, 講一大堆野總之就係話只可以等唔會退款, 你死你事然後block左我, 我有d朋友同網友都遇到同樣情況, 有d只係問左一句已經被block, 串到佢

激到我地勁嬲, 後來再睇原來間野長期delete差評block. 退款無期, 只可以搵消委會睇下有冇其他野可以做

我見好多網友都中左伏, 有人只退到購物金, 有人都係不被退款, 有人收到貨但竟然貨不對版, 宜家投訴專頁都出埋喇

最噁心係佢地仲喺度扮良心小店, 又話自己俾人棄單又剩(收曬錢點棄到你單?) , d差評del曬人地又睇唔到, 做衰野就收收埋埋唔俾人知, 出post就講到自己幾咁可憐搏人同情

佢生意有咩規矩還規矩, 可以好好地同人講, 同人商量, 再點講都無理由大量block客然後咩都話係客人錯, 冇貨又唔肯退款囉

姊妹們小心!

投訴頁面:

https://www.facebook.com/babybabybabybbbb/

複式洋房

回覆 winglove119 的帖子

呼籲有同樣情況的朋友幫手report個page同埋作出投訴!唔可以俾哩d黑店坐大!

https://www.facebook.com/Babyb.OnlineShop/

大宅

呢間我2月頭無奈都被迫買過一次口罩
亦都唔會再買
我上網訂,話明一人淨係買一盒,到可以攞貨果時上去佢地個倉,前面個客feel到佢係熟客,拎走6盒

大宅

我都有買嘢,貨期改完又改唔知幾時先有!但佢又唔退錢話班客見通街有防疫產品就想棄單,仲有好多信徒和應話想退錢嘅人輸打贏要!

老實講啦,一月訂到就快4月都唔肯退錢又無貨,要等到幾時呀?佢話自己條款當初有t&c 貨期遲都唔可退錢,都無辦法追討,唯有當跌錢

複式洋房

回覆 LongTimeAgo 的帖子

係呀, 佢地表裹不一得好緊要, 對熟客可能真係比較好上次我另外有朋友上左去, 佢地仲扮曬好招呼咁, 但後面有咩異議就另一個口面

複式洋房

回覆 marikourabe 的帖子

我覺得唔見錢事小, 黑店坐大事大, 所以先集體投訴唔想被滅聲..唔好忍, report一下報個案好快架咋, 太少人根本冇人會理我地, 係要多人d海關先有可能做野

複式洋房

同埋其實佢有tnc未必一定佢全對海關睇完都有轉介緊去警察度話哩間野可能詐騙
但宜家人未夠多佢地查一定hea過

大宅

虎到金來勳章

marikourabe 發表於 20-3-26 18:12
我都有買嘢,貨期改完又改唔知幾時先有!但佢又唔退錢話班客見通街有防疫產品就想棄單,仲有好多信徒和應話 ...

我都買左野,又係話改到4月尾先有貨,我已經當自己跌左錢算,最後真係收到貨就當驚喜啦
唔會再幫襯呢間野

wcpcelia    發表於 20-3-27 12:23

大宅

winglove119 發表於 20-3-26 18:26

同埋其實佢有tnc未必一定佢全對海關睇完都有轉介緊去警察度話哩間野可能詐騙

咁你們點做呀?

大宅

CanCan2 發表於 20-3-26 18:33
我都買左野,又係話改到4月尾先有貨,我已經當自己跌左錢算,最後真係收到貨就當驚喜啦
唔會再幫襯 ...

係啦!無下次!好多網店自己遲都會問人退唔退錢定繼續等,佢哋慌死退錢會蝕寧願做臭個名,真係太離譜!

別墅

回覆樓主:

我又係,1月訂搓手液,又話3月底有貨,依家影都冇,現在周街都係貨,佢已經賣得貴了,咁都唔比貨人,黑店,唔再幫襯

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

Me too.. 搓手液買時講3月中有貨,月中mail說貨船多左上落貨點會延長時間至四月底,冇得揀退錢,硬食

大宅

Horsestar 發表於 20-3-27 01:06
我又係,1月訂搓手液,又話3月底有貨,依家影都冇,現在周街都係貨,佢已經賣得貴了,咁都唔比貨人,黑店, ...

我都訂咗搓手液,中伏

大宅

回覆樓主:

從來唔會幫襯 fb店,因為實在太多人俾呢啲鋪頭呃

複式洋房

好賤呀,佢地好似用水軍投訴個投訴專頁搞到個editor冇得post野岩岩editor send message話我地知

複式洋房

Report, 消委,海關咩都做左先算你上嗰個投訴群呀
個小編都幾用心,有人一報料有咩方法就即post出黎有咩可以做

大宅

下次FB訂購, 要睇清潔, 訂有信譽的。不過早排我訂新既一間既空氣清新機,我左2個月佢到而家都未送貨 有少少唔開心, 唸住屋企人月中有得用,但冇。佢話航班Delay,重同我講唔想等就退錢。等左咁耐但係得個吉

大宅

我都訂咗搓手液,中伏

複式洋房

回覆 Chopper88 的帖子

唔係見佢幾萬個like同基本上都係好評都唔會訂,點知都中伏不過唔怪得佢咁多like啦,幾多係買返黎唔知,但del淨啲好評等外人唔知佢做衰野

複式洋房

(新update) 警察已接手跟進中
苦主們快啲團結啲!

首頁

尾頁

跳至