夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

覺得老公行為有疑,佢用手機時刻意背著我, 終於忍唔住偷睇佢手機, 裏面真係有好多同女同事對話, 有一次我故意用佢電話,佢見到有慌張表情, 然後問佢最近好古怪,佢解釋, 佢同事好岩傾, 所以最近傾多左,然後再拎佢電話, 佢已經delete 全部對話, 我話我見到,佢就講大話, 揭發後,我要求睇番所有野, 佢話佢同人地無野, 睇過全部,確實只得閒話同公事, 但我知我佢心中對人有feel, 佢知道自己有家室,人地都有男朋友就結婚。我要求佢地斷絕來往, 佢確實有做。
件事發生係生完bb 無耐, 我個人變到好敏感, 我亦有成日挑起件事, 明知男人最討厭呢d, 但我真係唔知同邊個講, 返工無精神, 食唔落飯, 失眠,收工仲要番屋企餵奶,夜晚仲要同老公同一張床。我問老公點解決, 佢話時間同一堆哄我既說話, 最後亦承諾唔會再同女同事咁close.

雖然,過左一段時間,我個心始終都未釋懷, 晚晚都膽戰心驚, 周不時都有偷睇佢手機, 我真係好唔開心, 我唔敢再同老公提及呢件事, 怕最後搞到離婚, bb仲係好細個。

子爵府

畀面勳章

我建議你產後檢查時同醫生傾下你的情緒,睇下點幫你,如果唔係,你的健康及婚姻也會好快玩完。。

大宅

你既情況係產後憂鬱,再加上老公同同事咁close,餵奶又辛苦,我建議你去睇下醫生,產後憂鬱唔係講笑,如果惡化落去會好嚴重,你要調節一下自己心態,你老公肯定對同事有意思,你只能夠勸下佢,希望佢檢點D,講曬你既立場,如果佢都仲係咁,你都顧唔到咁多,諗得太多都無用,BB最緊要,你身體仲緊要,一定要調節自己心態,唔開心可以同我傾下,我係過來人

珍珠宮

王國教室勳章

jeremylui83 發表於 20-3-26 18:35
我建議你產後檢查時同醫生傾下你的情緒,睇下點幫你,如果唔係,你的健康及婚姻也會好快玩完。。 ...

X2
唔好遲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

KLAKLA 發表於 20-3-26 17:57
覺得老公行為有疑,佢用手機時刻意背著我, 終於忍唔住偷睇佢手機, 裏面真係有好多同女同事對話, 有一次 ...
自己可能有關荷爾蒙變化,又可能你先生心野

大宅

我同妳個case好似,係小朋友歲數唔似,老實說,由比我知道後事隔已半年,佢應承咗我唔再關心個女同事,佢話唔會再同佢講嘢,講真,佢哋日日都會見,我都仲係唔相信佢無再同個女同事講嘢,就算佢同個女同事再有whatapp,我都唔會睇到,佢可以傾完之後再刪除晒,所以我唔會睇到,其實咁樣真係好痛苦,我仲成日睇佢哋兩個有無一齊上線,我都好想知點樣將whatapp對話還原

侯爵府

dmchan1021 發表於 20-3-27 13:16
我同妳個case好似,係小朋友歲數唔似,老實說,由比我知道後事隔已半年,佢應承咗我唔再關心個女同事,佢話 ...

妳們老公幾歲?
好年輕卅十歲倒.....
男人要到幾多歲先定性
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

Huuu 發表於 20-3-27 15:19
妳們老公幾歲?
好年輕卅十歲倒.....
男人要到幾多歲先定性

我c6未夠40歲

侯爵府

dmchan1021 發表於 20-3-27 19:26
我c6未夠40歲

好多男人心態
人入中年想證明自己還有青春
唔想人生甘苦悶
出去追女
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

大宅

Huuu 發表於 20-3-27 19:29
好多男人心態
人入中年想證明自己還有青春
唔想人生甘苦悶

但係佢唔認,只認話有好感,不過係朋友嗰種喎,仲叫我唔好亂諗嘢

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dmchan1021 發表於 20-3-27 21:59
但係佢唔認,只認話有好感,不過係朋友嗰種喎,仲叫我唔好亂諗嘢

你老公唔認就千祈唔好迫佢認,
要講明就算係朋友都不宜咁多交流,
你會學佢點和異性朋友相處。

大宅

如果係我,我可能會以牙還牙,搵出面男人尋安慰,睇佢點

男爵府

回覆樓主:

他確實與對方斷絕來往, 承諾不會再Close,就憑著尼兩句已平息,告一段落喇 !
點解仍要像窮追猛打咁執著呢?
妳都識得講,到現在仲未釋懷自己 !
如果還放不下,只有辛苦自己而影響家庭,信心全無,點樣維繫感情同個家呢?
女人太多疑心喺不利缺點,
反而將自己添加無形壓力,
自己精神爆煲,唔係件事爆煲。
忠告盡快睇醫生評估 !
或心靈輔導,調整下自己才會用心照顧BB。努力加油 !

男爵府

我都覺得你睇下醫生好啲。唔係話你一定有產後抑鬱,但始終有個唔識既人比你傾下講下,心情會好好多!
同埋既然你老公都咁講,你就信佢一次。2個人關係如果有太多猜疑,你自己壓力大唔開心之餘,亦搞到對方好大壓力,從而影響大家感情。。。唔想真係冇左個老公就只有相信,要不是到最後或者只有分開。

首頁

尾頁

跳至