自由講場

跳至

首頁
56789...10

尾頁

子爵府

小玲太太 發表於 20-4-14 21:05
咩原因無狗繩?
而家講緊個《因》,因果的因,你不如先答我如果有狗繩,情況係咪會可能扭轉?
...

你係咪quote 錯我 我只係純粹想知如果有咁既情況狗咬人或者狗咬狗正確方法點分開佢哋

水晶宮

asusual 發表於 20-4-14 21:52
即係佢係藍 隻狗就可以咬人哋隻狗
如果對方係黃 結果就係 黃嗰邊錯?
唔係咩都政冶化 令個人基本分析力都 ...

睇條片好不安吖、一開始就互影同嘈、狗狗好慘

侯爵府

事件反映使用狗帶綁住頸位,突發事件會造成狗隻意外死亡!狗主係咪應該停止使用狗帶,改用背心帶呢!

片段中,女狗主直接造成狗隻死亡!

侯爵府

Samforgetme 發表於 20-4-14 22:36
我都覺得個女人唔啱,但起人底嗰班都好唔應該,其實比咁大班人圍住鬧又影住,可能令佢當時唔識反應,女主 ...

Yes. Agree

大宅

唔明點解仲有人幫住個狗主

就算拍片者真係刺激到隻狗, 身為狗主唔識保護自己D狗, 只顧反拍人, 唔理狗咬另一隻狗, 真係適合養狗? 仲要養咁多隻? 同時間帶幾隻出街? 搞死咗一隻, 再人道毀滅另一隻, 都話唔係有心整死? 仲將責任推去拍片者影響佢?

拍片個男人我唔覺得好激動, 而個黃色衫女仔係見到隻松鼠狗受傷就死先開始激動尖叫同行近, 仲好似有喊, 睇得出佢係愛狗之人

子爵府

jasprincess 發表於 20-4-14 22:39
你係咪quote 錯我 我只係純粹想知如果有咁既情況狗咬人或者狗咬狗正確方法點分開佢哋
...

你quote我先,anyway, 我嗰個post只係轉載

侯爵府

小玲太太 發表於 20-4-14 22:49
你quote我先,anyway, 我嗰個post只係轉載

Your post above gives a very good analysis

子爵府

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

子爵府

牛年勳章

狗狗好慘

公爵府

jasprincess 發表於 20-4-14 21:02
想問如果狗咬狗既情況應該點分開?用手大力打開狗狗咀巴?

用一盆水淋兩狗是一個好方法。

侯爵府

siu-miu 發表於 20-4-14 22:13
我都覺得狗主唔係特登整隻細狗,係方寸大亂分開牠們⋯⋯
影佢相既都心地唔好,其實可能佢間接害c隻狗仔的 ...

真是錫狗,見到隻黑狗咬白狗,會即刻掉低手機救狗,
仲點會掛住影人,亂咁吊起二隻狗又踢佢地呀!
見微知著,呢個女人根本就唔錫狗。

子爵府

其實呢...果位狗主"一向" 在飼養定寵物上心態好有問題..

以下LINK , 片中...

明知佢隻狗好敏感, 好容易發動攻擊, 佢仲將隻天竺鼠放於牠面前

https://www.facebook.com/JoeyUoU/videos/3226508794046257/?hc_location=ufi

大宅

cindy618 發表於 20-4-14 17:04
重案組接手
女主人被捕

希望呢個衰狗主有應有懲罰!
可憐的狗狗

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

KUDOS 發表於 20-4-14 20:19
講真如果養過狗嘅都知道條狗帶係唔會勒頸,因為狗帶係套住前腳,然後條繩由頸嘅位置拖住行,但如果隻狗向 ...

隻松鼠唔係用背帶,係用頸圈扣帶,佢吊起左隻狗已經睇到狗狗好辛苦,比狗咬個女人再chok起佢, 應該吊斷頸骨即死,口有血。

侯爵府

jasminekt 發表於 20-4-14 22:43
唔明點解仲有人幫住個狗主

就算拍片者真係刺激到隻狗, 身為狗主唔識保護自己D狗, 只顧反拍人, 唔 ...
呢度冇人話狗主冇錯
佢已被連登友公審起底仲比重案組鎖番差館
餘下只剩其他人有冇少少責任呢

狂拍人片大發現式尖叫
班人自己不上狗帶導致隻狗狗衝左去該狗主並刺激到黑狗完全冇問題?
咁樣拍人片狂尖叫又係冇問題?
上連登起人底公審但
冇講自己冇用狗帶自己隻狗衝入去人地狗狗度
又冇問題?

侯爵府

peru 發表於 20-4-14 23:01
其實呢...果位狗主"一向" 在飼養定寵物上心態好有問題..

嘩! 個女狗主好似特登放隻天竺鼠去引隻黑poodle咬佢咁,根本唔係咁訓練隻poodle!

個女人都唔顧及隻寵物天竺鼠嘅安危,不配養寵物!

子爵府

MKma 發表於 20-4-14 23:08
嘩! 個女狗主好似特登放隻天竺鼠去引隻黑poodle咬佢咁,根本唔係咁訓練隻poodle! :surprised ...

我覺得佢認為動物的命唔係命.

明知隻狗一開口就咬...仲將佢2 隻放咁埋

仲有(雖然只有聲, 無畫面) 隻狗咬完鼠後, 只會打...

跟本自己都只識郁手郁腳...唔識訓練下隻狗, 了解下隻狗行為問題...

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

jasprincess 發表於 20-4-14 21:02
想問如果狗咬狗既情況應該點分開?用手大力打開狗狗咀巴?

淋水落佢地個頭度

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

要人道毀滅果個係佢,唔係隻貴婦狗,養狗有責任教好隻狗,但睇片都覺得個女人本身都忽忽地,自己隻狗咬人地隻狗,仲好意思鬧人拍人片,呢d咁嘅癲雞香港多1個都嫌多

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

peru 發表於 20-4-14 23:01

push
告多兩項虐畜!

各位係時候認人及代寵物索償了

首頁
56789...10

尾頁

跳至