自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

Catcatlove 發表於 20-4-20 07:30
負負得正,可能到時兩隻雙雙對對唔理你

以我家既往績怕係終極完全版
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

珍珠宮

沒有養過貓,但最近去照顧屋企樓下幾隻流浪貓,其中一隻特別喜歡黏住我,但亦試過摸佢時,俾佢用牙好輕力咬我手指,是什麼原因?

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

miriam 發表於 20-4-20 07:02
我唔想咁玩囉

幫佢放電,玩到佢攰。

瑪瑙宮

無得玩好慘架

大宅

mizuho 發表於 20-4-20 07:54
沒有養過貓,但最近去照顧屋企樓下幾隻流浪貓,其中一隻特別喜歡黏住我,但亦試過摸佢時,俾佢用牙好輕力咬 ...

貓貓知你對佢好,佢咬你,表示對你有好感,帶佢返屋企啦

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

caryfox 發表於 20-4-20 10:02
幫佢放電,玩到佢攰。
佢 natural high 架, 都唔使我地同佢放電

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

Nancy20090615 發表於 20-4-20 10:06
無得玩好慘架
佢咬我, 我仲慘丫

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

大宅

回覆樓主:

我兩隻家貓10個月大前都係咁 之後就好小呢個情況 未絕育 宜家差唔多1歲

別墅

大宅

回覆 miriam 的帖子

伯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

我隻貓都會叫我起身
但冇你隻貓咁瘋狂
我隻貓只會喵醒我

王國長老

lmc2005 發表於 20-4-20 10:58
我兩隻家貓10個月大前都係咁 之後就好小呢個情況 未絕育 宜家差唔多1歲
換牙時期係咪咬得最勁?

依家連我吹頭, 隻手揚揚下佢都撲埋黎咬丫

珍珠宮

JoannaD 發表於 20-4-19 13:45
我舊時隻猫猫,
又係一聽到鬧鐘響,就會叫我起身 。(我輪班的,時早時晏。)

驚你唔記得返工呀
我隻貓都是咁,一聽到鬧鐘聲,就會走入來叫你起身,驚你唔知醒

王國長老

tpyjasmine 發表於 20-4-20 11:07
我隻貓都會叫我起身
但冇你隻貓咁瘋狂
我隻貓只會喵醒我
之前係一個籮友坐落我塊面度, 依家進化左用咬, 再推埋鬧鐘, 我想死囉...............

珍珠宮

miriam 發表於 20-4-20 10:31
佢 natural high 架, 都唔使我地同佢放電

佢可能有過渡活躍症
再加狂躁症

珍珠宮

mizuho 發表於 20-4-20 07:54
沒有養過貓,但最近去照顧屋企樓下幾隻流浪貓,其中一隻特別喜歡黏住我,但亦試過摸佢時,俾佢用牙好輕力咬 ...

輕力咬想叫你
我隻貓見我大聲鬧仔時都會走過來輕力咬我,叫我唔好嬲 仲送佢隻公仔比我

珍珠宮

2024年龍年勳章

miriam 發表於 20-4-19 12:01
係咁咬我隻手,跟住推個鬧鐘落黎

之後跳上我電腦檯,俾我打手腳,困住佢係張床唔俾佢落地
佢應該有虐待狂~~帶佢睇精神科~~

珍珠宮

2024年龍年勳章

miriam 發表於 20-4-20 11:14
之前係一個籮友坐落我塊面度, 依家進化左用咬, 再推埋鬧鐘, 我想死囉...............

...
被鬧鐘擊中, 痛嗎??? 睇文字都覺佢好癲下~~

首頁
34567...8

尾頁

跳至