自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我諗番起自己 , 讀書時內向 , 成舊飯咁又醜 , 又窮無錢打扮 , 想出黎做野改善下先打算 .. 但出左黎做野又忙又間中去下玩 .. 時間就係咁過去 , 其實廿零歲就結婚既 JM , 你地係咪初中己經好想結婚 ?

男爵府

hebesiu 發表於 20-4-19 19:30
我諗番起自己 , 讀書時內向 , 成舊飯咁又醜 , 又窮無錢打扮 , 想出黎做野改善下先打算 .. 但出左黎做野又忙 ...

初中想拍拖ja.. 未想結婚

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我諗番起自己 , 讀書時內向 , 成舊飯咁又醜 , 又窮無錢打扮 , 想出黎做野改善下先打算 .. 但出左黎做野又忙 ...

人生目標係結婚生仔做ftm湊仔,不過ftm 就未實現仲捱緊

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我嘅年代,女人一般都係25左右結婚,27已經叫遲,30都未結真係好少,我d同學30未結嘅,其實之後都係單身到現在。

珍珠宮

我做少女時都好想嫁
不過出嚟做嘢,人真係會變
我認我現實咗
搵男朋友條件都唔同之前做少女果陣
之後男朋友求婚,我都左諗右諗㗎
後來終於嫁
又唔想放棄份工
現實催人老

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我屋企又窮又人多又迫,中學14,15歲已經幻想畢業後可以快d嫁個有錢人, 有車有樓有工人。

現實係我圈子的都無個有錢,嫁左比老公佢仲窮過我

ying_mail    發表於 20-4-19 23:39
白臉神偷    發表於 20-4-19 20:53

男爵府

我小學目標係16歲嫁

伯爵府

次次拍拖都想結婚

伯爵府

回覆樓主:

初中時想拍拖,高中時真係開始拍拖就想結婚,後來21歲就結婚,婚後工作左幾年,而家係家庭主婦,冇諗住生小朋友

子爵府

上一代捱得辛苦無咁快結婚,近代無乜特別野就早d結婚早d生,可以早d周圍玩

男爵府

pomanlife 發表於 20-4-19 19:38
人生目標係結婚生仔做ftm湊仔,不過ftm 就未實現仲捱緊

水晶宮

幾多歲可以結婚,其實講機遇,唔關細個事。

我識人中三開始拍拖,拍到畢業出嚟做嘢。點知都分手,最終三十歲先找到第二春拍拖結婚。

又一個中學男仔頭(有點tb feel),點知畢業無耐就結婚生仔。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

CiCiTang 發表於 20-4-19 20:19

咁啱同c6 拍拖佢又催我結婚,咁就結左

水晶宮

想拍拖無諗結婚,但好早就想生bb⋯⋯好想有屬於自己既小朋友
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

大宅

十幾歲已經有念頭

侯爵府

唔係
純粹遇到對的人

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我拍拖第二年就想結婚
不過有啲事所以就遲左
我都係成年無耐就識現任老公
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

回覆樓主:

我25歲就結婚,同老公13歲認識,17歲開始拍拖,大家都係初戀,其實拍拖期間已經視對方係結婚對象,雖然好似好傻,但慶幸我實現到

只可以話,遇到對的人,自然就會想結婚

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

我嘅志願係做ftm...但一直都無唸要幾時結婚,亦無這個念頭,但當遇到C6,覺得佢好可靠,就真係想結婚同做媽媽,亦慶幸一切好順利咁發生,二十幾歲結婚,做埋全職媽媽

首頁

尾頁

跳至