自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

6月到期,之前劏房HKT獨市成$300幾一個月,之後租公屋,所以想睇下邊間家居上網平,上網速度好的?係咪起碼簽約兩年?
家居上網速度通常1000m已經好好?

複式洋房

我用pccw網上行$168一個月
如果唔係要打機,平時上下網睇下片/netflix 下嗰啲,500MB應該都夠用架喇(好似係)
我用咗好多年 so far 都好滿意 ~

男爵府

camanbi 發表於 20-4-22 00:55
6月到期,之前劏房HKT獨市成$300幾一個月,之後租公屋,所以想睇下邊間家居上網平,上網速度好的?係咪起碼 ...

有線或HGC。100蚊左右1000M連路由器連電視盒連寬頻電話

琥珀宮

camanbi 發表於 20-4-22 00:55
6月到期,之前劏房HKT獨市成$300幾一個月,之後租公屋,所以想睇下邊間家居上網平,上網速度好的?係咪起碼 ...

中移動,98元1000mb, 特選屋村78元

複式洋房

Babebear 發表於 20-4-22 02:08
我用pccw網上行$168一個月
如果唔係要打機,平時上下網睇下片/netflix 下嗰啲,500MB應該都夠用架喇(好似 ...

我最近到期,原本用500m,新約要加到$203,考慮轉台

複式洋房

dorothyhk 發表於 20-4-24 16:07
我最近到期,原本用500m,新約要加到$203,考慮轉台

有冇不停同佢講唔駛 upgrade 淨係想平,有冇得平啲冇就算啦我唔續喇(或者再諗下先)咁

$203 我覺得可以接受但又覺得應該有再平啲(我係一年前續)

首頁

尾頁

跳至