夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Hellobyethanks 發表於 20-5-19 10:33
我同你背景一樣,屋企小康我住私樓佢住公屋,以為自己可以好偉大接受到一切,但結左婚有埋小朋友之後佢根 ...

財務分析‘’潛力股‘’都要有時間
上市掛牌後,30年都冇升過,什至分散股權要股東承受債務。
2到尾30年老股唔好同我哋講是潛力股呀嘛?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

BEDL 發表於 20-5-19 14:39
你d假設都幾武斷
呢個世界好現實, 屋企家累重, 真係吾好結婚生bb

複式洋房

Huuu 發表於 20-5-19 15:15
...

所以咪叫啲妹妹唔好再信呢啲野囉,睇家庭背景最實際

侯爵府

anna59 發表於 20-5-19 15:20
呢個世界好現實, 屋企家累重, 真係吾好結婚生bb

現實講俾我哋知

鄭嘉穎的前度,犧牲了幾多個,有幾多個浪費青春後還未結婚。才到一個 陳凱琳?

鄭伊健 浪費了邵美琪幾青春,到頭來 蒙嘉慧 冷手執個熱煎堆?

郭富城唔喺母親年紀大,為了完全阿媽心願,佢會有這麼大推動力結婚生仔?

Bosco還在收藏玩具,胡幸兒浪費了幾多時間,還等不到對方長大?!

莫欺少年窮是對,以上全部都喺事業得志男士, 但有幾多前任 為他人作嫁衣裳
窮完再富/比以前冇甘窮,其實男人更加唔想太快承擔家庭責任,反而想享受自己人生。

Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

子爵府

Huuu 發表於 20-5-19 15:15
...

‘’潛力股''分分鐘睇錯,變“潛水股”, 有啲醒目女仔就直接揀“優質股”, 有啲就懵盛盛,只追求愛情。

anna59    發表於 20-5-19 16:56

子爵府

Hellobyethanks 發表於 20-5-19 15:30
所以咪叫啲妹妹唔好再信呢啲野囉,睇家庭背景最實際

啲妹妹未受過傷係叫唔醒的。

anna59    發表於 20-5-19 16:56

珍珠宮

Huuu 發表於 20-5-19 16:25
現實講俾我哋知

鄭嘉穎的前度,犧牲了幾多個,有幾多個浪費青春後還未結婚。才到一個 陳凱琳 ...
你說得對, 仲有好多妹妹仔追求愛情, 以為愛就可以, 結婚後就知味道

侯爵府

October. 發表於 20-5-19 16:48
‘’潛力股''分分鐘睇錯,變“潛水股”, 有啲醒目女仔就直接揀“優質股”, 有啲就懵盛盛,只追求愛情。
...

呢類男士多數“暖男”型,妢乖妢勤奮,佢哋知道用呢招寵個女人就會追到某些相信愛情嘅naive。身邊都有呢類女仔俾潛力股呃呃氹氹騙‘’供股‘’,唉~

大宅

BEDL 發表於 20-5-19 14:35
樓主男友既兄弟們唔孝順(雖然一家唔知一家事),得樓主男友叫做稍為有擔當。

本來呢個係優點但因爲「孝順 ...

兩個家庭背景太唔同,長遠來說是沒有好結果,拍下拖無所謂,結婚組織家庭就會為$日嘈夜嘈

珍珠宮

依家响香港向上流嘅機會已經好少, 知識吾能夠改變命運, 女仔已經吾相信乜嘢潛力股, 分分鐘變潛水股

侯爵府

babi_wingshuen 發表於 20-5-1 06:30
男友屋企住公屋,男父(70歲)街市開檔夠自己食用,男母(60歲)長期病患冇做野好多年,有3個哥,1個妹
我同男 ...

唔好以前其他兄姊妹 之前冇俾家用你6299 ~之後唔會打算分層樓~

有啲case喺6299住買咗嘅公屋居屋,自己跟老公住喺6299度,大部分收入俾99。其他兄弟姊妹搬晒出去租/供樓,象徵式俾一兩千元。

到99百年歸老,其他兄妹強迫賣樓分身家,佢哋兩個40尾&50歲反而冇地方住。

子爵府

Huuu 發表於 20-5-19 17:00
呢類男士多數“暖男”型,妢乖妢勤奮,佢哋知道用呢招寵個女人就會追到某些相信愛情嘅naive。身邊都有呢類 ...

中曬,啲天真傻女信以為真,覺得嗰男既總有出頭天,左三年右三年,結唔成婚既,其實算執身彩。

複式洋房

babi_wingshuen 發表於 20-5-1 06:30
男友屋企住公屋,男父(70歲)街市開檔夠自己食用,男母(60歲)長期病患冇做野好多年,有3個哥,1個妹
我同男 ...

你吾想涯,越早行對大家都好

別墅

我同男 ...

呢刻男父都仲可以開檔有收入,但佢已經成70歲,唔通可以做到80歲咩,之後照顧佢哋兩老既責任必定落喺佢最孝順既仔身上。如果你嫁左俾佢等於你都有份去分擔呢個責任,你自己都好清楚,結左婚後所有野就冇可能分得開,不論金錢精神或肉體上。之後你會慢慢發覺自己生活不如做女嗰陣,生埋仔女又多筆開支嗰時你會愈來愈覺得唔公平同後悔,但你又冇得走,所以你真係要諗清諗楚先好

琥珀宮

我同男 ...

兩老可申請高齡津貼

禁止訪問

男爵府

我同男 ...

不如考慮下我做你男朋友
無家累 二字尾
有屋住

你思想幾好 我鍾意

大宅

自己覺得唔舒服就唔好啦,以免以後鬧交又攞出黎講傷感情。

複式洋房

樓主…我同你既case9成似…我自己都好爭札…呢個結係心度打唔開…我明你,共勉之

公爵府

萍pig 發表於 20-5-2 09:13
「養長老是福氣」「做人要孝順」, 是父母在洗子女腦時講的。

我一家友愛,每當我有困難,娘家所有人都全力幫我,我覺得養長老是我福氣

首頁

尾頁

跳至