自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

上年9月已經喺電視節目中,預言今年會有瘟疫發生嘅風水師,剛又預言今年5、6月大陸西南邊會發生大地震,導致長江三峽大霸決堤。

上年未有事前覺得佢流流地,今年覺得可以作參考。而且咁短期性嘅大災難預言,好少風水師夠膽公開講。

瘟疫預言:
https://youtu.be/H4Sy-K0Lb7A

大霸預言:
https://youtu.be/R73QonoHyvs

珍珠宮

咁驚祝福祖國平安,大家都平安

sjnl43    發表於 20-6-25 01:43
kckammy    發表於 20-6-23 17:33

珍珠宮

呢啲可以預言㗎咩?
咁大家去做返加固工程,係咪就阻止到預言成真

男爵府

佢話2020是中國多災多難, 又話會饑荒因為d煌虫. 係喎, 現在再冇人報導煌虫, 唔知死晒未呢?

https://www.youtube.com/watch?v=nihsXKKMnlc

大宅

linchan 發表於 20-5-4 11:04
佢話2020是中國多災多難, 又話會饑荒因為d煌虫. 係喎, 現在再冇人報導煌虫, 唔知死晒未呢?

https://www.yo ...

中國已派國寶鴨等蝗蟲來。

kckammy    發表於 20-6-23 17:38

大宅

littlemaopig 發表於 20-5-4 10:31
上年9月已經喺電視節目中,預言今年會有瘟疫發生嘅風水師,剛又預言今年5、6月大陸西南邊會發生大地震,導 ...

1. 舊年 信報月刊 有一港大風水師講今年中國㑹發生大事(疫情?), 㑹妀变全世界。
2. 他没有講三峽, 但有講兩年後香港大妀革。

公爵府

其實我一直有疑問,中國一定有好多出名御用術數師收歸國有,點解一直都阻止唔到災難發生?就算阻止唔到,都應該有所準備吧。

伯爵府

上年9月已經喺電視節目中,預言今年會有瘟疫發生嘅風水師,剛又預言今年5、6月大陸西南邊會發生大地震,導 ...

唔好嚇我
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

小華子 發表於 20-5-4 11:26
其實我一直有疑問,中國一定有好多出名御用術數師收歸國有,點解一直都阻止唔到災難發生?就算阻止唔到,都 ...

可能就係有所準備, 所以今次中國控制疫情算係行動力好強.

子爵府

其實我一直有疑問,中國一定有好多出名御用術數師收歸國有,點解一直都阻止唔到災難發生?就算阻止唔到,都 ...

係囉,應該有類似國師咁既人幫手預測下運程。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

puitan 發表於 20-5-4 11:30
係囉,應該有類似國師咁既人幫手預測下運程。

欽天監

978212    發表於 20-5-7 20:46

珍珠宮

2024年龍年勳章

可能已經幫左
已經減少傷亡,但改變未來應該唔得
如蝗蟲來,阻唔到,唯有準備大量鴨鴨出兵平亂

象牙宮

回覆樓主:

有無預計疫情要幾耐?堤壩果d可以做穩固d啦,反而無咁擔心

公爵府

WChan 發表於 20-5-4 11:29
可能就係有所準備, 所以今次中國控制疫情算係行動力好強.

如果算到有瘟疫又阻止唔到,咁應該老早就準備定n咁多億口罩及消毒用品。
不過可能有,但唔係派俾國民用。

珍珠宮

小華子 發表於 20-5-4 12:45
如果算到有瘟疫又阻止唔到,咁應該老早就準備定n咁多億口罩及消毒用品。
不過可能有,但唔係派俾國民用。
...

其實就算好勁既師父
應該都係大概估中係有咩事
詳細係d咩 應該測唔到
好難知道應該準備定乜
可能隻菌係空氣或者用蚊黎傳染呢
好難做到準確的對應方法

水晶宮

lawiskcyu 發表於 20-5-4 11:12
1. 舊年 信報月刊 有一港大風水師講今年中國㑹發生大事(疫情?), 㑹妀变全世界。
2. 他没有講三峽, 但有講 ...

邊個?希望改革係對香港好同埋係和平既

大宅

luckybaby2011 發表於 20-5-4 13:00

蔣匡文

公爵府

牛年勳章

luckybaby2011 發表於 20-5-4 13:00

我估計改革嘅意思係中國對香港嘅管治會更加嚴謹!港人治港嘅空間應該減少

翡翠宮

反中反到失心瘋

首頁
12345...9

尾頁

跳至