跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩個都係上午班, 都需要小巴或巴士.灣仔堂係我自己上網search後去考嘅 合一堂就有朋友推薦
面試果陣的感覺都好好 有獨立校舍 老師有愛心 小朋友玩到唔想走
學術上面好似都差唔多 其實PN都冇expect學校教太多嘢

有冇用家可以分享下? 謝謝

同埋疫情關係 其實都唔知要唔要俾小朋友返PN班 但有怕考K有影響 有冇媽媽放棄讀PN?

複式洋房

tomato_olivia 發表於 20-5-19 15:52
兩個都係上午班, 都需要小巴或巴士.灣仔堂係我自己上網search後去考嘅 合一堂就有朋友推薦
面試果陣的感覺 ...

小朋友上年in咗幾間,最終揀左灣仔堂!

我原因:
有獨立校舍、戶外操場、課室空氣流通冇咁易病;面試當日老師、校工、甚至校長都好親切;
朋友囡囡讀緊,話功課唔會好多,都係happy school!另外,都留意過佢升小派位都不錯!
唯一考慮係佢得半日班!

前幾個月疫情未穩定,都有同其他媽媽探討過是否繼續讀N班問題!
有媽媽話:學校如果係心儀學校,將來想升K,就唔好退學!
本來我都擔心疫情嚴重交咗學費又停學,咪白交錢,都有d想唔讀!
但呢個幾月,疫情似乎開始穩定,
我估9月開學,應該係冇問題,
我相信學校亦都會有相應措施去保護小朋友!
所以,如果學校可以安排返學就返!

複式洋房

回覆 haha1221 的帖子

多謝回復~~我應該都會揀灣仔堂 因為入學通知事宜寫得好有愛心 同埋無嗮俾學費住

複式洋房

tomato_olivia 發表於 20-6-4 15:59
回覆 haha1221 的帖子

多謝回復~~我應該都會揀灣仔堂 因為入學通知事宜寫得好有愛心 同埋無嗮俾學費住 :go ...

係啊!
過兩日就要交校服錢~
唔知開學會有咩安排!

首頁

尾頁

跳至