自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

天佑我們 發表於 20-5-24 20:32
可以贈比人都好呀
我屋企有5部飛碟機
話送D比人又話送左我女早餐食咩

勁呀!
真係雜貨鋪呀!
邊擺到咁多部衣車呀!

下一步我諗住捐鬼晒唔用啲碗碗碟碟杯杯煲煲。

珍珠宮

畀面勳章

skmibb 發表於 20-5-24 20:38
勁呀!
真係雜貨鋪呀!
邊擺到咁多部衣車呀!

為左佢兩老我收納都有一手
因為佢地買完又唔記得,買左之後又話無位
杯都過30隻,我都想捐比人呀,但隻隻囉上手都有故事,浸吉仔都係6樽大玻璃樽太嫲個代留落黎話比我女做嫁妝

你就好啦可以話事,送D野比人
我家兩老好鬼精靈,日日出街
每日都要買樣野返屋企先安樂

伯爵府

天佑我們 發表於 20-5-24 19:22
同我家一樣都係有部CD機係度
好鬼左地方,D主唱人又係升曬天
話掉又話買 ...

17年前嘅洗頭水…佢唔驚洗完頭髮甩晒生頭瘡咩?!

伯爵府

可以贈比人都好呀
我屋企有5部飛碟機

嘩!迷你倉咩?你家長老知唔知香港啲樓,幾錢一呎呀?居然攞嚟擺垃圾雜物?!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

可以贈比人都好呀
我屋企有5部飛碟機

好誇你講的電器我一樣都無
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

畀面勳章

ayi1 發表於 20-5-24 20:54
17年前嘅洗頭水…佢唔驚洗完頭髮甩晒生頭瘡咩?!

我唔出聲將個5支倒埋一齊大家用
佢兩老問點解D洗頭水咁難洗
我話咪17年前個幾支囉
佢地無出聲呀但就用左我老公支洗頭水
而家得我用緊要倒好多先有泡

珍珠宮

畀面勳章

ayi1 發表於 20-5-24 20:57
嘩!迷你倉咩?你家長老知唔知香港啲樓,幾錢一呎呀?居然攞嚟擺垃圾雜物?!
...

我有講過,不過佢地咩都唔捨得掉
所以唯有執完又執,盡量執好D位睇落去無咁雜貨鋪feel

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

天佑我們 發表於 20-5-24 18:47
我都想呀
真係好鬼煩
4大長老成日話佢無衫著係咁買

我會唔剪牌捐曬佢,話明佢哋知買一件捐一件幫佢哋積福,做善事好呀!叫佢買多d,問下佢洗錢快定你攞去救世軍快

珍珠宮

畀面勳章

alicialee1210 發表於 20-5-24 21:00
好誇你講的電器我一樣都無

因為真係無用,個氣炸鍋要嘈成年幾我先肯比買,買左又係用左兩次,話唔夠大要買過個大D放得落成隻雞先得
但我地一家係食唔落一隻雞一餐

要數D電器都有排數,未計D環保袋,外賣盒,冰袋,暖水壺,我諗我可以開夜冷鋪

珍珠宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 20-5-24 21:07
我會唔剪牌捐曬佢,話明佢哋知買一件捐一件幫佢哋積福,做善事好呀!叫佢買多d,問下佢洗錢快定你攞去救世 ...

我試過送比救世軍
我99嬲到爆炸
話我唔尊重佢
但D衫其實係已經唔0岩著
我女有好多1歲外套仲係度

珍珠宮

2024年龍年勳章

可以贈比人都好呀
我屋企有5部飛碟機

嘩....你屋企係咪有2000呎??? 擺到咁多野
希望每天開心渡過 ;-)

珍珠宮

天佑我們 發表於 20-5-24 21:12
因為真係無用,個氣炸鍋要嘈成年幾我先肯比買,買左又係用左兩次,話唔夠 ...

Omg

我次次掉左好多垃圾架!今次掉左個成廿年霉霉爛爛嘅8格櫃桶,捐左幾對鞋(好新淨),多好兩隻怪獸製造嘅垃圾,唔用又擺係到啲鐵罐,過期藥都袋垃圾袋。

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我剛剛收左free谷朋友嘅100隻碟,整理1下,檢查下,又可以free適合嘅人
之前收左百幾本學校棄書,除膠紙,消毒,分程度,又再free。
老公成日話我好無聊。減到廢我享受

karenlohy    發表於 20-5-25 14:13
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珍珠宮

畀面勳章

Jessy 發表於 20-5-24 21:19
嘩....你屋企係咪有2000呎??? 擺到咁多野

唔夠500尺
我收得好好唔覺間屋收埋咁多野

出街鞋,同落街拖,家居拖各1
裙一條,褲一條,上身T3件,外套3件,手袋兩個
連身裙兩條,睡衣兩套,襪3對,內衣褲兩套
以上係我全部家當放係我房8尺衣櫃度
其他就係佢兩老D寶貝

珍珠宮

畀面勳章

zxyggp 發表於 20-5-24 21:30
我剛剛收左free谷朋友嘅100隻碟,整理1下,檢查下,又可以free適合嘅人 。
之前收左百幾本學校棄書 ...

好有意義呀,可以將錯配左既寶貝搵到珍惜佢地蚗主人

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

天佑我們 發表於 20-5-24 21:15
我試過送比救世軍
我99嬲到爆炸
話我唔尊重佢

佢應該有儲物癖,你search下有得醫的

送咗佢小朋友就唔再屬於佢嘅,你問下佢你處理自己生嘅仔女嘅衫,而佢加一腳係邊個唔尊重邊個?

我唔會理唔合理嘅要求的,老人家同小朋友一樣,好鐘意試你底線响邊,再得寸進尺

珍珠宮

zxyggp 發表於 20-5-24 21:30
我剛剛收左free谷朋友嘅100隻碟,整理1下,檢查下,又可以free適合嘅人 。
之前收左百幾本學校棄書 ...

我free啲碗碟俾你啦!到轉贈有需要的人。

珍珠宮

天佑我們 發表於 20-5-24 21:31
唔夠500尺

唔夠500尺 ,講緊實用面積嗎?

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

skmibb 發表於 20-5-24 21:34
我free啲碗碟俾你啦!到轉贈有需要的人。

我係屯門,我整果啲係CD/VCD ,碗碟都見谷友free過。
可以入(環保救物全力free)呢個無分區free野
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

珍珠宮

2023年兔年勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

天佑我們 發表於 20-5-24 21:31
唔夠500尺

JM好厲害,以為住緊1000尺以上.我都係只可掉自己既野,我女又係好鐘意儲藏垃圾.

首頁
12345...10

尾頁

跳至