時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

李露眉 發表於 20-5-29 10:30
但佢地講野全部本未倒置,
真係思想有問題.
而家一國一制,係拜佢地所賜, 因果.

果然腦生草
尋日有個po話跳高運動員被捕,經理人公司好遲先發聲明否認,但竟然有jm怪經理人咁遲先澄清,真係得啖笑

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

中國玩完,香港先會玩完,一定要立國安法,香港想獨立簡直自取滅亡!美國嘅制裁算罷啦,佢印銀錢架咋,佢有咩 power,今日嘅中國已經唔係末代清朝果陣啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

yyh08 發表於 20-5-29 10:27
事實勝於雄辯和詆毁人,而家睇下邊個輸咪知囉!幼稚

睇吓佢未戒奶嘅語氣,好明顯係中學生

水晶宮

cathyor 發表於 20-5-29 10:40
班廢靑踩到阿爺既底缐,日日搖旗吶喊要香港獨立,吾知班人有意同真傻,獨立呢二個字係中國係即死。前面由你 ...

一個中國是底線

大宅

carrie_piglet 發表於 20-5-29 10:24
唔緊要,佢地一手促成一國兩制加速完結,佢地要攬炒咪陪下佢地,
反正班人都係被害妄想症,除左破壞乜都唔 ...
贊同,快D走晒去台灣,尾國,還我寧靜香港~~~~~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

luvkaka 發表於 20-5-29 09:39
回覆 MMVV 的帖子

係, 係佢地加速咗一國一制!
最慘係班 YC 唔覺得係佢地攪到口甘,仲要不斷散播仇恨
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

fai_joan 發表於 20-5-29 10:34
無疑中國又好, 西方國家都好..都係利用香港做唔同事..但分別香港係中國一部份.
如果國家係一個人, 香港係一 ...
講得無錯! 你死你事。美國置身度外。笑緊班黑衣漢奸白痴無腦低能,比人利用都唔知。仲係咁奶英美隻鞋。

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

水晶宮

gcyn 發表於 20-5-29 10:18
政治係黑暗,冇人會真心認為其他人會冇條件去幫忙.如果你認為香港年青人唔清楚呢個形勢,你未免太幼稚.
只 ...

青年人清楚形勢都講得出?如果青年人清楚形勢就唔會觸及亞爺底線啦,之前識玩嗰啲玩咗廿年唔太過分跟本又排玩

男爵府

中國呢十幾年發展快,其他國家都視佢為眼中釘,班yc仲以為人地咁好死幫佢哋?
美國要做世界大阿哥,咩都關佢事,台灣恨不得你哋香港同中國自己狗咬狗骨

鷸蚌相爭,漁人得利

咁簡單嘅道理,都可以唔明⋯⋯

仲有係,香港確確實實屬於中國,國安法係合理合法咁成立。國歌法,係尊重自己國家嘅法例,但唔代表冇言論自由,或者簡單啲講,有言論自由同時,尊重自己國家係必須,自由唔係免死金牌,咩都可以做; 正如你唔鍾意一個人,但你唔可以殺左佢,打佢,做違反道德嘅事

中國本來一直不少賢人智者、地大物博,可惜明、清及後期都內憂外患。外國恨不得中國一直不強大,從中取利

子爵府

gcyn 發表於 20-5-29 10:01
你估冇反送中,就冇國安法咩..
中共一直都係揾一個時機,呢個時機唔係反送中運動,係武漢肺炎…
...

反咩送中架。明明殺人犯引尊變成送中。就係你呢D人比人誤導攪到今日团地仲唔知衰乜。如果不是反殺人條例攪到暴動放火,一定無今天國港法。细佬仔都識諗不過你地唔肯面對和接受。

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

MMVV 發表於 20-5-29 09:37
由殺人條例攪到今天國安法。上年黃屍仲沾沾自喜話靠佢地推到殺人條例。點知原來拿推沙成個沙灘無埋。如果上 ...

係喎, 話時話, 法輪功仲可唔可以係香港生存?

公爵府

MMVV 發表於 20-5-29 09:37
由殺人條例攪到今天國安法。上年黃屍仲沾沾自喜話靠佢地推到殺人條例。點知原來拿推沙成個沙灘無埋。如果上 ...

多謝yc成功爭取國安法

伯爵府

luvkaka 發表於 20-5-29 09:39
回覆 MMVV 的帖子

係, 係佢地加速咗一國一制!

agree

伯爵府

karenlyk 發表於 20-5-29 09:57
係咪嬴粒糖,輸間廠嘅例子?
做人得些好意需回手,今日呢個局面黃人疚由自取,可憐其他人陪葬。

agree

子爵府

gcyn 發表於 20-5-29 10:01
你估冇反送中,就冇國安法咩..
中共一直都係揾一個時機,呢個時機唔係反送中運動,係武漢肺炎…
...

本來可以好似澳門多享受幾年一國2制,現在多謝青年人提早實施一國一制啫,好過比優秀年輕人破壞香港

bull2015    發表於 20-5-29 16:53

大宅

呢度真係好好笑,講出事實, 只係話比人誤導,都唔肯接受現實,
真係一班大媽自我圍爐. 回返D理論又9唔搭8 .

中國真係對香港好,唔覺所有野就從佢想收緊對香港既控制開始.
你想做佢隻狗, 咪比啖飯你食囉.

你想做狗,D汪汪兩聲.

公爵府

牛年勳章

華華子 發表於 20-5-29 13:35
係喎, 話時話, 法輪功仲可唔可以係香港生存?

最好清理埋呢班法輪毒瘤。有次係皇崗口岸過關,見到佢地係度擺曬陣,其中好多都係血淋淋的圖片,大人小朋友見到都嚇親。

珍珠宮

mike89 發表於 20-5-29 09:49
成班頭腦簡單,人都未做好學人玩政治

十零歲個班都唔知經歷過d嘜,左冤右冤,完全唔知自己其實係最幸福嘅一群

水晶宮

gcyn 發表於 20-5-29 16:33
呢度真係好好笑,講出事實, 只係話比人誤導,都唔肯接受現實,
真係一班大媽自我圍爐. 回返D理論又9唔搭8 .

你自己比美國佬誤導你自己唔知啫,講到尾大家都有自由,你唔想做中國人冇問題離開中國領土,取消埋中國籍都仲得,去邊個國做狗都得,總之唔好留係中國就得啦

happylife28    發表於 20-6-3 19:45

首頁

尾頁

跳至