自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

複式洋房

港台踢爆! AQ水含氯己定! 各位媽媽要小心使用

https://www.facebook.com/412058519003625/posts/1348635915345876/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

#aqbio

#港台

#鏗鏘集

#防疫產品的迷思

我係呢間野做過差唔多一個月,都頂唔順quit左,佢由2019年3月到今年嘅4月,總共走咗109個人,佢公司先得20幾個人仲要係呢三四個月受惠於疫情,先開始多咗一倍人手,之前都keep住係20幾個,佢嘅興趣應該係炒人同請人同逼走啲員工,因為佢嘅監控實在太恐怖,仲衰過係監倉,而且對員工苛刻到暈,慘過喺第三世界國家。而且睇過佢好多證書都係大陸證書,同唔知真假證書,聲稱自己係天然野,但又唔敢比成份人哋知,全部啲測試都純粹話殺菌同冇邊啲有害物質,其實真心唔信如果係純天然嘅仲可以殺菌99.9%,如果真係真野就應該搵間大嘅檢驗機構去check吓,而且公開自己啲成份啦,最搞笑嘅係話自己醫到紅斑狼瘡同牛皮癬呢啲自體免疫力疾病,可唔可以有啲科學常識其實我比佢哋噴到我都覺得條氣管唔舒服,有次佢用噴霧機嘅時候我仲頂唔順咳得好犀利,佢仲要話可以比BB同小朋友用,仲要食得落肚先最驚...佢仲要聲稱香港製造,但其實係大陸運黎,希望快啲多啲人踢爆佢哋等佢哋唔好再害人⚠️⚠️⚠️

更新鏗鏘集全片:

新冠肺炎疫情下,消毒殺菌產品大行其道。純天然?高科技?無化學成分?對人體無害?滅菌99.9%?這些宣稱究竟是否信得過?
鏗鏘集調查發現,市面上有宣稱天然無害的滅菌噴霧含有化學成分氯己定、或對人體構成損害,也有宣稱能有效殺菌的消毒產品效用成疑。

全片看:

https://www.youtube.com/watch?v=sKeG1s9wjwA

男爵府

希望多d人睇到
唔好哂錢買了

珍珠宮

回覆樓主:

AQ 水是什麼東西?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

之前呢度都有人推薦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

LITLITPIG 發表於 20-6-16 00:40
希望多d人睇到
唔好哂錢買了

最近見到免費派,真係唔好貪小便宜

公爵府

2023年兔年勳章

。。。。。。

複式洋房

mln 發表於 20-6-16 00:47
AQ 水是什麼東西?

聲稱自己天然殺菌的科技水,但裏面應該有很多有害物質

複式洋房

BOOBOO

子爵府

要推多d人知,真係賺到笑

男爵府

甘得人驚

水晶宮

Amy1974 發表於 20-6-16 01:08
飲咗 無晒 IQ,
變咗 Allien qute。

伯爵府

回覆樓主:

有次行過佢地檔攤聽到有人問promoter :又話噴左會無痱滋都唔得既?promoter 問佢噴左幾多次,個姐姐答佢都有十幾次,promoter 話十幾次梗係唔得啦,要廿幾次先得

公爵府

呢度有死硬派話用黎俾小朋友餐具消毒、搽濕疹、喉嚨痛噴落口、搽飛滋、消毒下空氣。。。。
之前都講過係化學野,入口同吸入皮膚好危險,尤其用喺小朋友身上

伯爵府

nonmoi 發表於 20-6-16 00:31
港台真好波!無懼披露真相!AQ水個有口音總監前言不對後語真係好正,超厚面皮!
https://www.facebook.com/ ...

消毒我只信酒精同漂白水
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

珍珠宮

揭發真相本身係港台身為官媒職責

今次報導真係唔錯

男爵府

回覆樓主:

見到啲鐵粉嗰種忠心程度真係無言

子爵府

無良, 仲要抬高價錢賣

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

完全無買過⋯同學仔媽媽谷又話咩團購又咩折扣⋯幾百蚊,最衰我唔捨得買
珍惜 感恩
You got this!!

伯爵府

從來唔信e類產品work

子爵府

我之前都買過, 後來見佢係疫情下狂加價, 我冇再買。
我有朋友係佢鐵粉

首頁
12345...9

尾頁

跳至