自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

學校話冇收到RETURN FORM, 打電話比EDB又冇人聽, EMAIL又冇人覆...

男爵府

回覆 CrazyCatB 的帖子

不停打電話啦, 我上次同你case一樣, 收到email 話我張form 填錯,會return form 去學校, 但打返學校又話第2轉的return form 已收, 但仍無我孩子的form,
之後我send 左email去又係無覆, 咁我同老公就不停打電話, 如果打唔通打算今個week 踩上教育局問
咁好彩上星期五老公臨放公前大約4點幾就通左, 有人聽....
(講明, 打電話期間係好明顯接通, 係d 職員唔想應接電話而cut 線, 因為係聽到咔一聲的)
入返正題, 個職員話你無填錯form 握, 係未做到啫....得嫁喇, JULY 6會入$去你A/C咁我問WHY 有EMAIL 通知FORM 錯, 佢又話唔知喎, NOW 電腦顯示係未做到炸喎.....

X佢個街, 響上星期六大約9:XXAM, 收到MESSAGE 話資助金已入戶口, 就立即上網CHECK, 真係入左數,
好明顯O既係, 如果我唔打電話去/親自去, 張FORM 就唔知ZIP 左去邊Q度
係職員做漏野囉.......搵返張FORM 米拿拿聲做囉, 洗鬼JULY 6過數咩

真係頂佢個X, 我係見話截止日期係6月30日申請, 但我又係咩都無通知, 學校又話被動, 唔可以幫我追,
所以大家未收到好快....

同埋果一萬蚊都係, 要追緊D, 班人.....正垃圾

奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

用戶要求終止服務

牛年勳章

小艾比 發表於 20-6-24 09:23

不停打電話啦, 我上次同你case一樣, 收到email 話我張form 填錯,會return form 去 ...

一萬蚊經銀行,點都好 d,$3500我仲佛系等緊,暫時未追住,唔想激死呀~
未經許可,請勿轉載

子爵府

回覆 小艾比 的帖子

(講明, 打電話期間係好明顯接通, 係d 職員唔想應接電話而cut 線, 因為係聽到咔一聲的)

係, 明顯係CUT 線,

請問最後你先生打邊個NO.?

男爵府

CrazyCatB 發表於 20-6-24 09:50
回覆 小艾比 的帖子

(講明, 打電話期間係好明顯接通, 係d 職員唔想應接電話而cut 線, 因為係聽到咔一聲的) ...

電話號碼: 3850 2000

我地都打左幾日嫁, 估D 職員唔肯聽電話, 原本諗住要去教育局

WHY 我咁嬲, 講真, 響6月尾CALL得去熱線都未收到緊係有問題啦, 而唔係之前疫情期間, 老實講, 好多人都未收到, CALL 去有咩謂? 我反而果時學樓上JM 咁佛系心態, 慢慢等, 不過教育局話截止申請6月30日,
又叫D RETURN FORM 快D 交回學校, 我先會心急

既然電話都打得通, 即係都唔多人打去啦, D 職員都唔肯聽電話, 幫下人解決問題, 真係衰格囉

點知仲要係....比我知道佢地做漏野.......
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

子爵府

回覆 小艾比 的帖子

唔該晒你. 其實我地有影低填左張FORM. 真係唔知錯D 乜. 真無奈.

wcpcelia    發表於 20-6-26 15:24

大宅

減齡達人勳章

CrazyCatB 發表於 20-6-24 11:03
回覆 小艾比 的帖子

唔該晒你. 其實我地有影低填左張FORM. 真係唔知錯D 乜. 真無奈.

係唔係用左改錯帶或者改正時無加簽?

男爵府

小艾比 發表於 20-6-24 09:23

不停打電話啦, 我上次同你case一樣, 收到email 話我張form 填錯,會return form 去 ...

同事 我都覺得教署做野好唔掂 我由1月等到6月
巳電郵投訴

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

CrazyCatB 發表於 20-6-24 09:11
學校話冇收到RETURN FORM, 打電話比EDB又冇人聽, EMAIL又冇人覆... ...

EDB電郵起碼等成個星期先有人覆,電話就唔洗望打通有真人回答。

學校話當收到EDB通知,會即時通知家長/學生手到取更改,可能要等多幾日,我都係上星期尾先收到通知要加簽。

子爵府

打去學校問下

學校上星期通知左我返去改正張form,照計學生資助辦事處彈番d問題表格番學校,收到時間唔會相差太遠

子爵府

回覆 JacChong 的帖子

冇啊

伯爵府

CrazyCatB 發表於 20-6-24 09:11
學校話冇收到RETURN FORM, 打電話比EDB又冇人聽, EMAIL又冇人覆... ...

找林鄭,她一定幫到你。

講笑

首頁

尾頁

跳至