自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

話說我前夫細妹今日結婚,咁佢地之前已經問我介唔介意果日佢呀哥係度,怕唔怕尷尬,我話我就唔怕,你應該問你呀哥,果日之後佢地成家都無再提過擺酒既野,其實我日日收工會去佢地度湊仔返自己屋企,我亦都無再追問擺酒果日究竟會唔會請我,直到今日擺酒,都無叫我去,咁我算,以為佢呀哥介意,所以先無叫,今晚返黎,我仔同我講,爸爸帶咗個女朋友去姑姐婚禮,其實我聽完好嬲,帶女朋友去其實我無所謂,但全家夾埋瞞住我,其實可以同我講聲,呀哥帶女朋友黎,所以唔方便叫你,我真係無所謂,仲有呢個女人係小三,果時因為呢個女人,我地離婚,佢全家人都鬧爆呢個女人,話唔會比佢黎屋企同家庭聚會!其實我同姑姐關係好好,佢都好錫我兩個仔,本身我諗住佢結婚加遲下入伙,我封5千比佢當結婚同入伙,但而家,我真係好嬲,我想求其封一千算數,你地覺得應該封幾多先合理。

男爵府

其實有必要繼續聯絡

男爵府

回覆 lovinxenia 的帖子

我要返工,所以爺爺嫲嫲湊两個仔,我收工去湊返佢地,其實兩老平時對我好好,當我女咁,特別爺爺

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔封,佢無叫你去,又無提擺酒,咪繼續扮唔知

wcpcelia    發表於 20-6-26 11:17

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

checklok 發表於 20-6-25 02:54
話說我前夫細妹今日結婚,咁佢地之前已經問我介唔介意果日佢呀哥係度,怕唔怕尷尬,我話我就唔怕,你應該問 ...

唔封

侯爵府

話說我前夫細妹今日結婚,咁佢地之前已經問我介唔介意果日佢呀哥係度,怕唔怕尷尬,我話我就唔怕,你應該問 ...

我會照封,始終兩個仔都係比兩老揍,好來好去,佢地有佢哋既立場難言之隱,但自己大方d咯,除非以後唔洗見、唔洗佢兩老揍

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

唔封,逐步淡出吧!已不當你是家人了。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

男爵府

我講得唔好,佢有提幾時擺酒,前日佢仲問我梳頭點樣,我仲幫手佈置屋企,係佢無再問我,擺酒果日點呀,幾點到呀,完全無問我無叫我去,而我一直以為佢呀哥介意,所以我都無再問,點知原來全家係瞞住我,所以我先嬲

男爵府

checklok 發表於 20-6-25 03:11
回覆 lovinxenia 的帖子

我要返工,所以爺爺嫲嫲湊两個仔,我收工去湊返佢地,其實兩老平時對我好好,當我 ...

如果係咁,封少d

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

唔封,佢都無請你。

新居入伙請你去坐就封$500~1000,唔請都慳返。

alice0606    發表於 20-6-25 07:36

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

checklok 發表於 20-6-24 19:30
我講得唔好,佢有提幾時擺酒,前日佢仲問我梳頭點樣,我仲幫手佈置屋企,係佢無再問我,擺酒果日點呀,幾點 ...

佢地唔講同照直講你都係會嬲,比我做佢地都唔提。

而你可以繼續嬲,所以唔封。

伯爵府

唔好嬲啦嗰個人要帶嗰隻野去,我相信你姑仔、62,99怕 尷尬,先無再叫你去 ,但又唔知點同你講(姑仔之前有問你,當然係想你出席)

你下咗啖氣先,再諗送唔送禮比姑仔

珍珠宮

就算老爺奶奶對你幾好都好,嗰個始終係佢個仔。不過你都知道交情非淺,呀仔又佢哋湊,如果你封得少過「嗰個女人」..........係我會照封5千。塞住佢哋把口。

男爵府

多謝你地咁夜仲覆我其實我嬲係因為佢地瞞住我,點解唔大大方方同我講,如果同我講,我唔介意,同埋佢地成家講到個女人點衰點衰,到最後為咗佢而咁對我,我覺得自己好似比人玩咁,個女人之前成日打黎騷擾我,話我同前夫仲有路,要我發毒誓,如果我仲同前夫有路,我兩個仔就不得好死,要我發呢個毒誓證明,呢啲佢地係咪已經忘記曬呀

alice0606    發表於 20-6-25 07:37

珍珠宮

一蚊都唔好俾,捐咗去好過俾佢地班騙子

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

你就當佢呀哥介意你出席,因為佢女友會出席。前姑仔夾係中間都難做。唔好覺得佢地瞞你,佢地都唔想!其他人點我控制唔到,只能控制自己心態!想封就封,心唔舒服亦唔洗刻意扮大方,隨心!

mimi199188    發表於 20-6-25 07:37

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

jandk 發表於 20-6-25 03:13
唔封,佢無叫你去,又無提擺酒,咪繼續扮唔知

x2
總有離別的時候

男爵府

牛年勳章

checklok 發表於 20-6-25 03:48
多謝你地咁夜仲覆我其實我嬲係因為佢地瞞住我,點解唔大大方方同我講,如果同我講,我唔介意,同埋佢 ...

你前夫千錯萬錯 都係佢地個仔 你係外人 點可以相信99 62 會幫自己

alice0606    發表於 20-6-25 07:37

侯爵府

唔封,人地都冇邀請你去,當冇件事!唔係縮骨問題!

大宅

繼續扮唔知,唔好封利是。D錢捐咗去,或者買嘢比自己兩個仔好過。

首頁
12345...10

尾頁

跳至