自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

checklok 發表於 20-6-25 02:54
話說我前夫細妹今日結婚,咁佢地之前已經問我介唔介意果日佢呀哥係度,怕唔怕尷尬,我話我就唔怕,你應該問 ...

唔洗封,佢地只當你係外人,算啦,唔好嬲

珍珠宮

畀面勳章

樓主,唔好唔開心啦。其實你若然出現的話,身份真係有啲尷尬。親戚知道你系邊個。雖然系同姑仔系朋友感情,但現實系ex阿嫂。有的情況就係咁無奈。封份人情,祝福佢,有啲野要心照

男爵府

多謝你地,Bk真係一個好好既平台,呢度啲媽咪好多都好好,好叻,比到好多意見大家,我其實都少留言,發言,但由我陀住大仔開始已經開始上,12年啦,我每日都要上黎取經,係教識咗我好多好多野

禁止訪問

伯爵府

樓主,字裏行間,感覺你係一個好人,祝福你。
睇到你遭遇,其實我不自覺流咗眼淚,好心痛你。你前夫真係一名人渣,其實咁嘅垃圾,真係好應該由一個惡毒癲婆去擁有,觀乎個毒婦的行為,我都幾肯定你前夫日後唔會有幸福可言。
最重要係你同孩子都好好生活,真希望你會擁有應得的幸福人生。
知道你原諒咗姑仔和6299,做得好呀,無仇恨人先會快樂!加油呀!

男爵府

checklok 發表於 20-6-26 00:31
多謝你地,Bk真係一個好好既平台,呢度啲媽咪好多都好好,好叻,比到好多意見大家,我其實都少留言,發言, ...

開頭仲擔心你內心會唔好過宜家覺得你好叻好大方祝福你

男爵府

回覆 aidan08 的帖子

多謝你呀,其實我一直覺得有小三離婚,我都有錯,正所謂一個巴掌拍唔響,我嗰時返 part-Time 再加湊兩個仔可能真係忽略咗前夫,再加上我嗰時又有陰道炎,睇咗成年幾醫生都唔得,之後有陰影影,大家少做,我好抗拒,久而久之大家成日因為性而吵,所以我無怪前夫,前夫未同呢個女人一齊前,係好錫我,我係嬲呢個女人之前不停騷擾我,之後連前夫都嬲埋

男爵府

回覆 lovinxenia 的帖子

而家唔會啦,已經好好多啦,放心,無事啦,我睇得好開,而家仔仔先對我最重要

伯爵府

checklok 發表於 20-6-26 01:26

多謝你呀,其實我一直覺得有小三離婚,我都有錯,正所謂一個巴掌拍唔響,我嗰時返 pa ...

你人一定好好,家庭被破壞仍然會反省自己。我覺得你前夫衰唔係因為佢有外遇。我明白兩個人感情生變唔會只係一個人的問題。我覺得佢衰在離婚後咁對你同一對仔!佢比你嘅錢,個數目反映佢毫無歉意與責任感。佢任由那個破壞你家庭、奪去你所有的女人去侮辱你、騷擾你而唔去阻止。容我說句,佢真係廢到極點!有種的男人,即使對現在不愛,但曾經愛過的女人,都唔會比呢種事發生!佢唔關心自己嘅骨肉。呢種男人,其實你失去咗可能係你嘅福氣。

我唔會懷疑佢曾經對你好好,但佢離婚後嘅行為,反映佢本質上係一個好差嘅男人。樓主你無需維護佢,或者繼續覺得自己對婚姻失敗的責任等同佢,因為根本無得比,佢好明顯係最大責任嗰個。佢不配有你。

琥珀宮

回覆樓主:

其實佢哋唔講,係驚你嬲啫,站在佢哋立場係會尷尬

當然你覺得心裡唔痛快而前姑仔又無再提,你咪唔好做返人情,最緊要你自己開心,我相信你前姑仔因為尷尬係唔會主動提人情,又畢竟你又無出席

但又好奇,你對仔有出席,咁係你帶去會場定點?其實當中點都涉及到你仔去會場的事,無理由唔提你去唔去?而你仔去你又唔問你駛唔駛去?

男爵府

完全講中,前夫曾經真係對我好好,好錫我,樣樣以我為先,所以我真係無去怪佢,係個女人一而再咁去單打我騷擾我哋,前夫一句聲都唔敢出,任由呢個女人,所以我先好憎佢,點解人可以變得咁快

子爵府

Btw, 我結婚擺酒時,擺完酒就唔會再派餅卡&收人情....唔知男家果邊有無呢個習俗....

正如生日唔會過左正日先食生日飯...

男爵府

回覆 tansyneko 的帖子

係,佢地應該係為我好,怕我唔開心,其實我唔會唔開心,因為我對前夫係零感覺,仔仔佢地朝早去咗男家嗰邊啦,仔仔無問呀,仔仔應該都知我同佢爸爸唔會係一個場合見面,只不過佢地唔會講唔問,但心入面係知道既,所以兩個仔好生性,細仔成日叫我搵一個可以照顧我既男人返黎,想我開心

首頁

尾頁

跳至