夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

tobytoby 發表於 20-7-13 19:04
各位姊妹

我好開心咁話比你地知,亞叩門嘅中學今日打電話比我話收我仔,呢間中學係心儀排甲第二。
知道你仔仔入到心儀學校,我都替你開心,這是近來第一件開心事。希望這是一個好開始,你耍專注在仔仔身上,因他升中是一個新轉捩點,需要你的幫助,你要放輕其他事,開心迎接未來。祝事順利。

大宅

wingyaumama 發表於 20-7-21 09:42
但係如樓主確診存抑鬱、焦慮等精神科病,會否失撫養權?

因為朋友兩個仔女都係幼稚園嘅時候離婚,但我朋友 ...

所以你堅強,為小朋友要放開自己情緒,正常生活,免影響情緒,多運動,可穩定情緒,免情緒失控,有情緒病。努力!加油!這裏有很多人支持你,關心你!

大宅

tobytoby 發表於 20-7-26 10:45
律師話冇辦法,唯有當佢透明。
等上庭再傾。
你要小心c6, 不知是不是那女人,叫他和你賣屋分錢,你做決定時要小心。做每件事最好同律師商量。祝生活愉快!加油!

大宅

marronc 發表於 20-7-26 19:53
你都依然要小心,因如果件垃圾去搵「唔合法二按」係一樣借到錢的,所以你都要mon實層樓。
你千其唔好心軟 ...
你要保持清醒,為你和小朋友繼續努力生活,要保持心情輕鬆,吃多些食物,你仔女見到你堅強和開心,他們都會開心。祝身體健康!心情開朗!加油!

大宅

wingyaumama 發表於 20-7-30 19:38
乜都唔好講,照申請離婚!
在分居嗰兩年期內,再睇佢表現!
賤人如果係假悔改嘅,一定忍唔到兩年! ...
樓主,細心看C6的表現,不要急,慢慢看發展。暫時不要表態,保留自己的實力,留意他是否重提消案,或其實要求。就算他真的知錯,都不應該太容易原諒他,沒有給他教訓,他很易再犯錯。所以你對他說,你未能忘記他對你的行為,沒有安全感,如果可以他取消樓契名字,是最好的証明,同時他都可以繼續住在屋內,分居都會進行,給大家2年時間,看是否適合再一起。樓主,你行一步都對你和小朋友,有很大的影響,要慢慢想清楚,不要急。你現在的堅強和努力,是你現在的成果。當初就是低估你的能力,所以就可以那麼張揚,沒有故忌地找小三。你要繼續堅強和努力!加油!讓C6看到你,原來沒有他,你還開心和漂亮,生活更加好。他才會真正驚,自己在家庭原來這麼不重要。

大宅

wingyaumama 發表於 20-7-30 20:49
你好仔細講出我的想法!
我每天看幾次,看樓主有否新進展,這裏很多都像我一樣,很關心樓和她的小朋友,好她仔仔入到心儀中學,我都替她開心。

大宅

tobytoby 發表於 20-8-8 16:43
各位姊妹

多謝大家留言比我,你哋比我既關心、支持、鼓勵、意見,我真的無言感激,真心多謝大家。:laugh2c ...
靜觀其變,隨心而行,等事情真相出來,亦等自己平靜心情,早前太辛苦,要時間去淡忘,慢慢再仔細分析,如果C6做假或真心,事實會慢慢浮出來。祝樓主身體健康!心情愉快!努力做好自己,讓自己和仔女都生活愉快!加油!!

大宅

tobytoby 發表於 20-8-14 18:53
各位姊妹

多謝你哋!我係一個好感性嘅人,每次睇到你地比我留言、苦心忠告和意見之後,我都好感動,自己鼻 ...

要放鬆心情,為自己和仔女努力,上天自會有安排,用時間去証明,現在所有的事情。樓主要增值自己,裝扮自己,當你有自信,人就自然會靚,要自己和仔女活得開心,不要放那人上心。讓C6自己看清楚自己的錯誤的選擇,放棄美滿家庭而痛心。祝生活愉快!事事順利!

大宅

tobytoby 發表於 20-11-26 12:30
各位姊妹,真的好對唔住嚇親你哋。

昨天仔女派番啲考試題目,知道亞女主科中、數唔合格,亞仔數唔合格。

囝囝剛上中學,是要時間適應。如果有需要可補習。家裏情況,或許有多少影響。但都希望你們努力面對,互相支持,走出黑暗,加油!!

大宅

tobytoby 發表於 20-11-26 14:05
我依家真的最擔心係細路學業⋯⋯
請問你囡係旺角補習社補得好嗎?是大班教學?或是1:1 ?可否pm 地址,我 ...
或者可以叫囡囡問同學,有沒有補習的資料。應該她同學都有補習。

大宅

marronc 發表於 20-12-20 18:59
樓主,最近心情有冇改善? 記住將自己嘅注意力放響2個孝順仔女度,事件轉眼已過半年,堅持自己意志力唔好 ...

新一年,新開始,祝你事事順利,心想事成,仔女學業猛進。無論你怎樣決定,我都會支持你,你要努力,加油。

大宅

你近況如何,希望你工作順利,事事如意,仔女學業進步。

大宅

回覆 marronc 的帖子

很掛住樓主的近況。

首頁

尾頁

跳至