時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

queeniebabyy 發表於 20-7-18 17:37
唔中意台灣嘅唔該唔好黎討論同留言

唔講政治,純粹講防疫,台灣就算咁多人都做得好好,講到d人開始回復正 ...

澳門仲做得好啦,點解唔講?!

大宅

其實我覺得佢地分分中連測試都無做,好似之前美國咁

你話我聽佢做過啲咩?
戴口罩?又唔夠
限聚?無
封城?好啦,無個案常然唔使

其實佢做過乜?開 Post條友知唔知?我真係唔係好覺佢做嘢。

呢啲唔係叫做得“好”,係叫“好假”,同“好彩”

醒少少啦

大宅

零丁 發表於 20-7-18 18:07
我朋友台灣人係東莞返工,都唔畀返去。

美國佬咁惡都吾敢吾比自己既國民回國喎

大宅

sheenaho 發表於 20-7-18 19:30
同意. 歐盟放寛比一D國家地區可以入境, 其中就冇台灣. 據說因台灣總檢測人數比例過少.
...

係呀,台灣啲時事節目都話佢地本身檢測少,都算佛系喎。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

只睇結果根本沒意思,當中的措施在香港可行嗎?封港有幾多人會嘈?香港可以唔比香港人入境嗎?搵個地方做隔離都被人放火反對,要做好防疫工作係要市民同政府合作,可惜香港人就最自私,防疫中陸同澳門就真係做得好,澳門一早搭巴士就強制要戴口罩,有人唔合作真係唔開車,當事人亦合作下車。係香港又揮棍又爆樽反抗都唔知咩心態?政府叫市民唔好聚集,大型聚餐/非法集會/非法公投攪到咁多人聚集傅菌,香港想唔死都難。

男爵府

Maggie519 發表於 20-7-19 04:31
冇錯,所以我由頭到尾吾相信深圳18x日零確診,
年頭既時候,我朋友同我講咗一件事,佢話全中國當時報死咗 ...

你信唔信都好,人d起碼已經過返正常生活!!

男爵府

謙仔媽咪 發表於 20-7-20 06:14
我諗我都係其中一個你口中的「死者」
我冇死呀 我只係唔想白交電話費咋 : ...

我都有幾個號碼,之前唔駛身份證買的電話卡,用完就無再充值。

男爵府

零丁 發表於 20-7-18 18:06
連台灣人都唔畀返去,留學生更加唔畀返。

呢樣

大宅

謙仔媽咪 發表於 20-7-20 06:14
我諗我都係其中一個你口中的「死者」
我冇死呀 我只係唔想白交電話費咋 : ...

我都係其中一個 "死者",過完關比50開張卡就有個電話號碼,用幾日就番香港,下次又開另一張

首頁

尾頁

跳至