自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

seaheart88 發表於 20-7-22 11:33

我上年四月就係啱啱回鄉咭到咗期想網上log in。。upload ...

app度有得upload 回鄉咭? 上年10月話回鄉咭會等同國內id, 會唔會現在已改?
放下自在

珍珠宮

虎到金來勳章

題外話, 而家換回鄉卡勁少人, 上個月去換唔洗5分鐘走得

瑪瑙宮

大廚勳章

cattz288 發表於 20-7-22 11:38
app度有得upload 回鄉咭? 上年10月話回鄉咭會等同國內id, 會唔會現在已改?

上年四月我回鄉咭到咗期我一登入網上銀行佢就要求我更新回鄉卡。。。但係我嗰陣時試過唔得囉。。。後來我微信深圳工商銀行個經理佢都話要親身嚟搞。。

但係今年有冇改咗程式我就唔知啦。。。因為更新一次回鄉卡都10年有效
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

seaheart88 發表於 20-7-22 11:42
上年四月我回鄉咭到咗期我一登入網上銀行佢就要求我更新回鄉卡。。。但係我嗰陣時試過唔得囉。。。後來我 ...

原來一登入就迫你更新! 無得走

放下自在

瑪瑙宮

大廚勳章

cattz288 發表於 20-7-22 11:54
原來一登入就迫你更新! 無得走

唔更新真係用唔到想轉賬又唔得。。。所以舊年我都急急腳上去搞番佢一勞永逸
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

象牙宮

polliebb 發表於 20-7-22 11:41
題外話, 而家換回鄉卡勁少人, 上個月去換唔洗5分鐘走得

係!我帶我仔去換, staff多過客, 果時仲預會通關
放下自在

侯爵府

虎到金來勳章 減齡達人勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 1010mum 的帖子

[reply]回覆 1010mum 的帖子[/reply]

我媽咪上年年尾在羅湖中國銀行開戶, 早排話佢回鄉咭到期, 但而家番大陸要來回隔離各14日, 所以佢唔想番住, 見你話可以手機upload新回鄉咭, 屋企人試左話影唔到相, 唔知原因....而且因為咁凍結戶口搞到筆定期唔可以續期, 可以點做?

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你地唔講都唔知,返屋企要睇下回鄉證幾時到期,千萬唔好今年到期

伯爵府

正是回鄕證過了期,唉!

珍珠宮

回覆樓主:

會,我老公AC已經凍結,話要解封就要返上去搞

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

會, 我係建行, 唔出得唔入得, 要上去更新回鄉証才可以.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

工商會

子爵府

我回鄉證過期二日了, 昨日打電話要求不要涷結. 二間銀行都荅我未涷結我戶口住,叫我到真係涷結咗先打電話上去.

侯爵府

會有部分服務被限制, 睇返返你邊間銀行, 或者你上去銀行網站睇有冇通知更新

子爵府

好媽媽勳章

lovelybaby2015 發表於 20-7-21 20:18
工商都會
屋企正正就係咁,個戶口暫時停咗

請問電話咭會唔會有影響? 因為電話咭都是用回鄉咭實名登記的

大宅

子爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章

Maviscyrus 發表於 20-7-21 18:54
如題,因為呢排疫症上唔到去更新。可否繼續用網上銀行轉帳?
謝謝

我老公當時特登返深圳搞我至可以繼續淘寶

珍珠宮

kolun 發表於 20-8-27 16:34
我回鄉證過期二日了, 昨日打電話要求不要涷結. 二間銀行都荅我未涷結我戶口住,叫我到真係涷結咗先打電話上 ...

打電話上去,可以幫你不凍結?

水晶宮

畀面勳章

NamB 發表於 20-8-27 17:15
請問電話咭會唔會有影響? 因為電話咭都是用回鄉咭實名登記的

唔好意思我都唔知
我係一卡兩號,呢排無得上大6,無用過,真係唔知有冇影響
不過,我估電話卡應該無嘢呱

侯爵府

虎到金來勳章 減齡達人勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kolun 發表於 20-8-27 16:34
我回鄉證過期二日了, 昨日打電話要求不要涷結. 二間銀行都荅我未涷結我戶口住,叫我到真係涷結咗先打電話上 ...

想問下係咩銀行? Thx~

首頁
12345...6

尾頁

跳至