求職招聘

跳至

首頁

尾頁

男爵府

level 1 差不多9年前讀
事隔咁多年再去讀level 2再考試
唔知應唔應付到
想請教讀過的人 如讀lcc 2 要否再自學一次lcc 1 來銜接2呢?
還是其實兩回事 level 2學的跟level 2無關連?(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

2x年前,零會計知識,只睇2本書2rd & 3rd level自修,每日做一條書入面既題目,直接考higher。咁就得左。
今時今日得唔得就唔知啦。

男爵府

Rainy 發表於 20-8-4 16:37
2x年前,零會計知識,只睇2本書2rd & 3rd level自修,每日做一條書入面既題目,直接考higher。咁就得左。
...

你好叻喎
我文科底
讀書時會考數學F(emoji)
膽粗粗去讀Lcc初級
所以唔知依家點
咁你依家工作有無涉及會計呀

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

catlee324 發表於 20-8-4 17:01
你好叻喎
我文科底
讀書時會考數學F(emoji)

考左個higher後, 拎住張cert去做會計文員, 中間轉過幾份都係會計, 想再好D, 走左去讀pt BBA, major in accounting. 但讀完無轉工, 一直到依家, 老世都唔知我讀過

男爵府

Rainy 發表於 20-8-4 17:10
考左個higher後, 拎住張cert去做會計文員, 中間轉過幾份都係會計, 想再好D, 走左去讀pt BBA, major in acc ...

當自我增值囉

侯爵府

catlee324 發表於 20-8-4 17:11
當自我增值囉

其實係讀既過程學到好多, 你加油吧

男爵府

Rainy 發表於 20-8-4 17:14
其實係讀既過程學到好多, 你加油吧

係?不過你自學太強了(emoji)

首頁

尾頁

跳至