夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

cecelc 發表於 20-8-25 12:15
只有男人覺得好平常
我覺得好猖狂
唔怪得d人話會上癮

我明白你既講法,呢個就係男女既大不同,有好多野都系男女之間永遠都解決唔到既問題,甘當然有男人會為另一半唔去做女性唔鍾意既事情,我幾乎系一年唔揼一次骨唔洗一次腳既人,因為我唔受得力,亦唔鍾意人地掂我,但我會知身邊好多男性朋友鍾意去,男人同男人之間唔會討厭對方去呢D地方,反而會互相明白,而且會覺得系正常,同時亦知道唔可以同女性講,因為系敏感話題,而呢個男女大不同,我用一個誇張既比喻黎講,等同於男性要求另一半系處女(有邊個男性唔想?),而女性要求另一半系從來無去過呢D地方,差唔多。所以呢……我再講落去……只會成為女性共敵……坦白唔系好事

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 blue4tom 的帖子

你話男人之間有共識,去機場係好平常,唔會歧視對方,咁我係女人,知道公司班老男人在大陸去夜場一人攬一隻雞,我亦唔會歧視佢,關我乜事啫。但係自己老公,就冇理由容忍。咁樓主呢個case,大多數女人都唔會接受,但係咪要去到離婚呢,又未必,可以俾一次機會,再觀察下

男爵府

soso1227 發表於 20-8-25 15:01

你話男人之間有共識,去機場係好平常,唔會歧視對方,咁我係女人,知道公司班老男人 ...

佢話打飛機啫,唔斷正係床度,佢話無打飛機都得架,面對質問個個男人都緊係話無架,邊有人會認咁豬先得架

別墅

soso1227 發表於 20-8-25 15:01

你話男人之間有共識,去機場係好平常,唔會歧視對方,咁我係女人,知道公司班老男人 ...

我認同你所講既,女人角度,緊係岩啦(真心)如果女人有照顧到男人既需要,而個男人重出去玩,甘就系個男人唔岩。同埋樓主真系應該要比機會,所以我先會講甘多。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

bsg 發表於 20-8-25 15:16
佢話打飛機啫,唔斷正係床度,佢話無打飛機都得架,面對質問個個男人都緊係話無架,邊有人會認咁豬先得架
...

佢另一個post有講自己有小三曾出軌,不是打飛機

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

blue4tom 發表於 20-8-25 15:27
我認同你所講既,女人角度,緊係岩啦(真心)如果女人有照顧到男人既需要,而個男人重出去玩,甘就系個男 ...

我係女人,當然由女性角度講。我提出叫你由改善態度入手,唔係話你錯哂,但要重建關係,你也不介意行多一步吧。直接D講,你老婆又肯女上,又會搵其他男人報復你,她也不是一個性冷感的人,咁就要考慮佢唔願意配合的其他原因。

別墅

soso1227 發表於 20-8-26 12:09
我係女人,當然由女性角度講。我提出叫你由改善態度入手,唔係話你錯哂,但要重建關係,你也不介意行多一 ...

可以令女方有性興趣既咩方法我都試曬,全身敏敏既地方我都搵曬,我已經連奶撻都唔介意,都無從入手,我畢生閱女無三十多個都應該有二十多個,無一個有我老婆甘變態系無地方可以激起佢性欲,就好似搵到個愛迪生科學家或藝術家只沉醉於佢地既科學同藝術,對性愛毫無興趣(都話有高潮都好對呢個感覺無興趣咯,呃你我有獎攞?)我就中左六合彩頭獎老婆就系甘既人,真系常人講出黎都無人信,我覺得講多都曬氣,只有個別小數過來人先會明(連我老婆班姐妹知道真相後都無語,開頭系勁怪責我,之後變到可憐我呀大佬,可憐我有鬼用呀?我想比人可憐咩?)連你地系女人都唔會明既女人

別墅

soso1227 發表於 20-8-26 12:09
我係女人,當然由女性角度講。我提出叫你由改善態度入手,唔係話你錯哂,但要重建關係,你也不介意行多一 ...

態度我都已經完全變曬,變左另一個人,由完全主動/有建議/有計劃/成日出聲既人,已經變成一個被動/唔敢建議任何野/唔敢出主意/沉默寡言既人,咩都比佢話曬事(D野成日錯曬我都唔敢聲)呢兩年,我都已經唔系我自己,做曬下家,甘重想點?

別墅

blue4tom 發表於 20-8-26 12:36
態度我都已經完全變曬,變左另一個人,由完全主動/有建議/有計劃/成日出聲既人,已經變成一個被動/唔敢建 ...

所以後來我都明白點解D男人年紀越大就越唔講野,唔出聲。

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

由乜都話晒事,至乜都唔出聲,會唔會太過極端?可能你老婆真係有問題,但係太霸道嘅老公,和太冇用嘅老公,都係令人絕望,會不會考慮搵心理醫生、或性治療師傾吓?

別墅

soso1227 發表於 20-8-26 15:40

由乜都話晒事,至乜都唔出聲,會唔會太過極端?可能你老婆真係有問題,但係太霸道嘅 ...

有無介紹?

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

心理醫生,可聯絡香港健康情緒中心。不過李誠醫生好似已經去左中環執業。性治療師冇研究。

男爵府

https://family.caritas.org.hk/sextherapy/

大宅

anna59 發表於 20-8-8 21:38
可以的話分房訓,或分床訓,吾同佢做愛,煑飯,洗衫就預埋佢果份

千祈唔好咁樣只會推個老公去第二個女人度
我係活生生嘅人版,真心覺得你老公其實幾好,冇咗你真係會後悔,唔好咁衝動佢有心講大話,有心諗解決方法證明佢對你仲好愛,只要同佢講好條件令我佢改過,以後唔做又覺得自己好內疚會繼續對啲仔女同埋你好好,已經好足夠⋯⋯幾十年後諗返呢件事只係你哋婚姻裏面嘅一粒微塵,forgive and forget , 咁樣婚姻才會歷久常新,加油,我知道呢段時間你會好難受但係幾年後睇返會唔記得咗呢件事

珍珠宮

VENUSKWOK0724 發表於 20-8-27 16:59
咁嘅人,推走左仲好,等個第三者接收

男爵府

anna59 發表於 20-8-27 17:02
咁嘅人,推走左仲好,等個第三者接收

同意,早甩手好

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

VENUSKWOK0724 發表於 20-8-27 16:59

十分同意。
如果要繼續走下去,冇可能長期冷待老公,趁老公內疚,爭取對自己有利條件。

別墅

soso1227 發表於 20-8-27 15:00

心理醫生,可聯絡香港健康情緒中心。不過李誠醫生好似已經去左中環執業。性治療師冇 ...

唔該曬

別墅

bsg 發表於 20-8-27 15:15

https://family.caritas.org.hk/sextherapy/

唔該曬

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至