夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

無事忙00 發表於 20-8-8 21:03
我好爭扎,我一邊好想信佢,令對女可以有完整家庭成長,但另一邊好擔心好驚。叫G呢啲野有一次就有二次,就 ...

我同你case 差不多,發現佢手機有叫G網紀錄,我揾過C+偵探但冇證據佢有幫襯!爆佢就話只睇冇做!而事件發生在上年6~7月,我食唔到、瞓唔到,真係瘦咗成10磅有多,連肚腩都冇埋!
之後我攞埋雙方同意離婚申請表,佢唔肯簽,而我就同佢分房瞓!自己啲情緒反反覆覆、高高低低又斷斷續續咁過咗-年!
期間對方加我GPS,放假日子多數在家,出外唔會超過-小時,去邊會講底,何時向公司請假,為乜請假都講明,就算最近手提死機都即時用公司電話致電告知;放工手機就放枱面!

當然可能佢已deleted 哂手機內要deleted嘅嘢,亦可能手機放公司人走咗出去!但始終都見佢肯為我做嘢,就好似守行為咁!

雖然大家關係好似好番,但老實講,心裡始終有條刺,我做唔到完全放底, 有時電視内某啲情節都好影響我情緒!信任好難再番去以前!我盡量不去想,只做好自己,做自己喜歡的,提高自己自信,做運動來keep fit,與其要我擔驚受怕過日子,倒不如自己挺起胸膛,開開心心活下去!

我同自己承諾,如天要我知,再發現任何出軌痕跡,我會不吵不鬧,然後離開!

只是每個人不同,希望你慢慢步出呢個情況!

子爵府

無事忙00 發表於 20-8-8 20:57
我無BK AC所以問朋友借左ac用,大家誤會係膠post。

我同老公結咗婚13年,2個女9歲&6歲,我係FTM。

在我立場:
。係我冇實質證據,我只係有佢上網證據!
。在分房瞓一個月,佢表現得好後悔,亦提出比哂$我管!
。佢自動比我知佢嘅行蹤;試過GPS顯示佢在深水埗,我即時whatsapp佢問佢點解去深水埗,佢即視訊我原來身在九龍塘站!

所以你可考慮你C6會否願意作出一些行為比返信心你!

子爵府

無事忙00 發表於 20-8-11 21:07
佢咪話俾我GPS,同埋所有$俾我管,希望我有返信心。。。但我唔覺得好有幫助
...

真係要睇自己感受同接受能力!

其實呢一年真係過得辛苦,再加上疫情冇得出外活動及旅行,想行開下都唔得!

子爵府

anna001 發表於 20-8-17 00:48
我剛剛發現我先生有一個電話block 左,profile係一個女仔,我覺得好奇怪,加咗佢之後就發現個電話微信原來係 ...

好難講!
可能叫咗做咗,亦可能心思思未做!

不過肯定就係就算肉體未出軌,個心已出軌!否則為何不直接取消呢個電話號碼!

因為據我之前C十偵探話,集團式的叫G網址內的扯皮條係唔會打比啲客!除非係你C6將自己個電話號碼比咗隻雞,隻G私人時間揾你C6!

子爵府

anna001 發表於 20-8-17 19:19
如果冇去到,人哋又點會有佢電話,佢又怕人地搵去,所以要封鎖咗人。個微信係有四五個女仔,應該個電話係 ...

有冇cap底證據?
我未攞證據出黎爆C6前,佢係死口唔認!
跟住我攞證據出嚟,佢先至冇得講!

子爵府

sumsumwin 發表於 20-8-19 18:00
我都發現左老公有小三, 仲維持左年幾, 我地只結左婚8個月, 我仲有左bb, 好無助, 我努力嘗試緊俾機會佢 ...

即婚前已有小三?
重維持到現在?
佢知你已知嗎?
有冇證據先?
婚前 你冇得話佢, 婚後就名正言順爆佢!

子爵府

sumsumwin 發表於 20-8-19 22:19
其實我真係原諒唔到, 日日都係迫自己信佢會改過

返娘家住先啦,留在家你會越諗越多!
一來大家可冷靜一下;
二來避免大家見面又影響你心情;
三來有家人陪伴會好點

子爵府

回覆 黑色誘惑 的帖子

可以上網download 表格又或去灣仔政務大樓取表!
如果雙方同意及已傾妥條件,可不用經律師!

首頁

尾頁

跳至