夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我無BK AC所以問朋友借左ac用,大家誤會係膠post。

我同老公結咗婚13年,2個女9歲&6歲,我係FTM。

個個朋友都覺得我好幸福,D女好乖,老公又好又搵到錢,我一直都覺得自己好幸運遇到我老公。

直到三丶四個月前,我覺得老公有D怪怪地,好似比以前冷淡左,我問佢咩事,佢只話公司野,好煩有壓力咁,所以我都無煩佢。

之後,我發覺佢開始講大話,細節唔多講,當時我選擇相信佢,亦可以話我逃避。直到今日,我因為某D野忍唔住同佢嘈,仲督爆佢D大話。

複式洋房

最後,佢向我坦白,因為公司野令佢好大壓力,所以去左邪骨場,但佢堅稱無搵女上床,只係打飛機。

我聽到後個心好似碎咗咁,有呼吸唔到嘅感覺,好難受。我話我真係接受唔到,我為頭家付出咁多,連自己事業都可以放棄,希望佢可以安心出去拼搏,結果換來不忠。
我同佢講離婚,我行唔到落去,佢不停求我俾機會,話一定改,知道有壓力都唔可以咁做,佢無諗過咁大件事,一直覺得無上床,無感情,只是買賣關係,諗唔到對我傷害咁大。

佢話承諾左N次永遠唔會再做傷害我嘅事,仲主動話將所有$俾哂我管,同我報告行蹤,希望重建關係。

複式洋房

我好爭扎,我一邊好想信佢,令對女可以有完整家庭成長,但另一邊好擔心好驚。叫G呢啲野有一次就有二次,就算佢真係改,我心入面都有條刺,做咩都好難信佢。。。

複式洋房

ladyclara 發表於 20-8-8 21:08
等佢啲錢真係肯過晒你手先,好多都係得個講字。同埋邪骨叫雞呢d有條癮

我其實95% 嘅$一直喺我手,佢每個月出糧只會留低DD自己用,佢話連呢"DD"都俾埋我,以後只會用電子貨幣,有根有據。

不過,我好同意邪骨係有癮,我唔覺得話戒就戒到

複式洋房

anna59 發表於 20-8-8 21:12
到你D女大左你就會同佢離婚

老實講,我係一個好獨立嘅人,經濟又可以維持到現有生活,離婚D女會跟我,基本上所有野一樣,只係無咗佢⋯⋯

複式洋房

anna59 發表於 20-8-8 21:18
你已經比左答案自己,你過吾到自己果関,心中有條刺,只有離婚先可以令自己悉懷
...

道理上應該要離婚,但情感上我真係唔捨得,更加唔想D女無左爸爸

複式洋房

micsin 發表於 20-8-8 21:21
淨係打飛機 你都信 咁你咪信埋其他囉

佢將全部野都坦白講哂,我相信佢只打飛機,但至於其他嘢,我暫時未過到自己

複式洋房

anna59 發表於 20-8-8 21:33
將同佢嘅関系降級,大家做室友,比佢知道屋企唔系避風塘

即係點?唔煮佢飯,唔同房?

複式洋房

黑色誘惑 發表於 20-8-9 07:43
身同感受,一模一樣的感覺,老公一模一樣的處理方式
只係我老公已同人發生性關係,呢個心情關口真係好難跨 ...

我仲未可以處理到情緒,食唔到,訓唔到,仲要喺女s面前扮無野。。。真係好難受

複式洋房

黑色誘惑 發表於 20-8-9 08:00
剛剛發現?
我發現時一下子體重急跌10磅,完全訓唔到,食唔到。現在過了兩個半月,好左好多了,始終時間會 ...

係,剛剛發現。。。你有原諒佢嗎?

複式洋房

ew777 發表於 20-8-9 09:52
情緒未處理到好正常,我都是過來人,如果你唔打算離婚,只有時間去令你淡忘些
...

我一諗到個畫面覺得好嘔心,好難面對佢,我叫佢返99到住,我要D時間平復一下

複式洋房

ew777 發表於 20-8-9 11:48
可以分開平復下係好事,然後再諗前路,不過呢條刺係唔會平復到,只係唔提唔講,信任仍唔會再有
...

無信任可以點行落去,我真係唔知應該點做,好辛苦

複式洋房

mcs74 發表於 20-8-9 12:26
自己離婚簡單,但兩個女就無左同爸爸生活ge機會。唔好以為離左婚就唔會痛,其實係一樣的。

比個冷靜期大 ...

真係可以封藏係心??以後唔提?我呢一即無信心自己可以做到

尋晚,訓覺大女問我係咪同爸爸鬧交,我忍不住D眼淚不停流,我覺得自己好對唔住個女

複式洋房

wingyaumama 發表於 20-8-11 16:58
在我立場:
。係我冇實質證據,我只係有佢上網證據!
。在分房瞓一個月,佢表現得好後悔,亦提出比哂$我 ...

佢咪話俾我GPS,同埋所有$俾我管,希望我有返信心。。。但我唔覺得好有幫助

首頁

尾頁

跳至