自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

wfh平日淨係開餐先出來,假期就瞓瞓瞓,佢放唔放我都無咩大分別,又係一個人湊住細路,煮反做家務呀咁,空餘時間,即是食反時就督機,打機,或者netflix, 我同佢講野都聽唔到,揾佢幫手要極力強調或預咗講好多次,大家的老公係咪都咁悶。

珍珠宮

BK Milk勳章

叫吓佢煮飯做吓家務咁

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 美好大世界2017勳章

siujanjan 發表於 20-8-19 09:08
叫吓佢煮飯做吓家務咁

唔會,佢同細路玩下仲好,唔好好似淨係得個媽,細路需要兩個都跟下,在不同人身上學習。家務煮反呢啲唔月腦的手板功夫由我做好了,反正佢做我都唔滿意

侯爵府

同佢講野都聽唔到?佢想點

侯爵府

同佢講野都聽唔到?佢想點

伯爵府

CTPIG 發表於 20-8-19 09:02
wfh平日淨係開餐先出來,假期就瞓瞓瞓,佢放唔放我都無咩大分別,又係一個人湊住細路,煮反做家務呀咁,空 ...

好認同你其中一點,我老公都係,同佢講一件指令,講一次通常係接收晤到,要重覆再重覆,即使whatsapp埋有字比佢睇都會理解唔到,要實行指令又要再問,佢哋個腦係點構造?

P.S. C6係專業人士

水晶宮

wfh平日淨係開餐先出來,假期就瞓瞓瞓,佢放唔放我都無咩大分別,又係一個人湊住細路,煮反做家務呀咁,空 ...

我那位少爺都係,慣咗了

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我老公係一向無同小朋友玩,佢亦無篤電話,無打機嘅男人,煮食洗碗佢會做,否則就係一舊木咁。
陪仔女打機,玩,同學業,全部都係我。

子爵府

我C6 wfh 我同阿女都覺得煩,但都〇K,起碼佢肯關心頭家。樓主情況似我同C6鬧交時~2 公婆連基本溝通都無又好似唔多好。

水晶宮

蕃薯仔媽媽 發表於 20-8-19 09:16
好認同你其中一點,我老公都係,同佢講一件指令,講一次通常係接收晤到,要重覆再重覆,即使whatsapp埋有 ...

我老公係屋企好似靈魂遊走咁,同佢講嘢講一次冇用的,靈不付體咁................

我老公亦是專業人士,見到佢WFH, 同人開會,好smart咁,但係係屋企,好似弱智咁

WWWChun    發表於 20-8-20 13:51

大宅

得出糧畀錢你,
冇其它用途。

當佢唔係度個人舒服啲,
真係要睇開啲!

我叫c6洗抽油煙機,叫咗6個月未做
唯有自己做!

廁所廁紙得返兩格,
留俾你換

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

我果個不嬲係負責遊樂部, 因為wfh, 叫佢跟下功課, 先知會教到嘔血, 所以最近遊樂收斂左
放下自在

公爵府

好認同你其中一點,我老公都係,同佢講一件指令,講一次通常係接收晤到,要重覆再重覆,即使whatsapp埋有 ...

嘩!我家嗰件一樣

p.s吾係專業人仕,

只係傻佬一名'

伯爵府

wcandtt 發表於 20-8-19 09:22
我老公係屋企好似靈魂遊走咁,同佢講嘢講一次冇用的,靈不付體咁................

我老公亦是專業人士, ...

笑咗出聲

我老公都係,響屋企唔比指令佢,佢係一個唔function兼好難溝通嘅人形物體,但佢響工作上,D客戶對佢讚口絶,我真係懷疑眼晴

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

其實大家感情係咪好淡?

侯爵府

畀面勳章

係呀!屋企人係e生,佢工作無得頂,但屋企事情就低能到一個点

伯爵府

cattz288 發表於 20-8-19 09:25
我果個不嬲係負責遊樂部, 因為wfh, 叫佢跟下功課, 先知會教到嘔血, 所以最近遊樂收斂左 :lau ...

咁你要知足,起碼佢肯負責遊樂部,我哋係全部總管

飲食部
生育部
醫療部
教育部
工程部
採購部
維修部
會計部
運輸部

乜叉都係部長

侯爵府

畀面勳章

wcandtt 發表於 20-8-19 09:22

我老公亦是專業人士, ...

我老公都係,客人覺得佢好smart,但係叫佢賣嘢,又要提醒,仲要影相WhatsApp 通知,疫情買口罩比人呃錢,用五佰幾蚊買咗一盒冇防護口罩

大宅

2018復活節勳章

雖然佢都唔係好理阿女,但佢WFH幫輕我好多,最少佢會幫我跟住阿女上堂,偶爾同阿女沖涼,其他夜晚我幫手做...

都慶幸無嫁錯郎

wcpcelia    發表於 20-8-20 14:28

珍珠宮

其實都有d男人係顧家嘅,我見親戚個老公依家唔使番工,佢日日陪個女Zoom,練琴,整曲奇(emoji),都好好呀。

首頁
12345...7

尾頁

跳至