影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

公爵府

bbbusy 發表於 20-9-15 21:37
露思臉圓圓、眼圓圓、咀圓圓襯起好可愛 。 陳阡阡每個造型化妝都靚。
...

咁又係,佢之前減肥,身瘦到,臉都係少少圓
今期新劇時裝,衫就一般般
因為今次講佢做廚師,煮美食

伯爵府

露思又變番肉絲喇,減肥真係女人終身事業!
趙露思做得好自然,不過好似套套都差唔多咁

伯爵府

有熟臉孔,見到明蘭三哥

公爵府

beauty 發表於 20-9-15 22:19
露絲又變番肉絲喇減肥真係女人終身事業!趙露絲做得好自然,不過好似套套都差唔多咁
...

係呢,我都覺得佢似係肥返啲啲
我諗佢係易肥型,減到肥,冇勤力keep住
會易反彈!加上佢拍嘅劇
一有食飯戲佢係大啖咁食
估計佢平時真係喜歡食
面家做廚娘咪岩佢囉
不過你又講得岩,佢近幾套戲戲路都差不多
佢又一直都用緊同一個演繹方法(演自己)
所以我覺得我一直係睇緊佢個人而唔係角色

公爵府

beauty 發表於 20-9-15 22:25
有熟臉孔,見到明蘭三哥

係呀,都多熟識面孔
證明我地睇左好多陸劇

伯爵府

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

beauty 發表於 20-9-15 22:25
有熟臉孔,見到明蘭三哥

張曉謙,穆小王爺穆青
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

灰姑娘的匙羹和头巾

伯爵府

劇本麻麻,睇到第三集,劇情都仲係幾無聊鬆散。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

沉默的真相:全12集,9月16日開播,主演廖凡、白宇、譚卓、寧理、黄堯,乃愛奇藝“迷霧劇場”作品之一,改編自紫金陳社會派懸疑推理小說《長夜難明》。看似簡單的一宗自殺案, 背後隐藏了一個的巨大秘密; 為了揭開這個秘密, 一群人歷時七載, 付出無數代價, 甚至賭性命。曾有大好前途的檢察官江陽因受賄貪污坐牢三年,再次出現在公眾視野裡竟是他藏身在行李箱內的屍體;運送他屍體的是當地著名律師張超。此案引發全市關注,刑警嚴良負責此案,與張超正面交鋒。張超承認犯罪,却在接受法院宣判時當場推翻口供,並拿出不在場証據据,案件陷入死局。
從2017年的《河神》、《無證之罪》,到2020年年初的網劇版《唐人街探案》,愛奇藝不斷推出懸疑網劇。2018年,愛奇藝首次以「懸疑」、「探險」為主,《破冰行動》、《無主之城》都以喜愛懸疑、探案類題材的用戶為目標觀眾,今年以有《十日遊戲》,以東野圭吾的《綁架遊戲》改編。

另一套《致命願望》則改編自熱門小說《餵食者協會》,作者那多的作品多是探索世界無限的未知,他更是被國外媒體稱為「最有靈氣和發展潛力的中國原創作家」。有意思的是,在《致命願望》里馮紹峰飾演的主角就是作者「那多」自己。剛收官的《在劫難逃》是原創劇本,也是愛奇藝懸疑系列之一。

水晶宮

beauty 發表於 20-9-15 23:57

覺得支線太多, 有點煩。男一太成熟, 同女一冇乜cp感。

王國長老

beauty 發表於 20-9-15 07:57

我,喜歡你?都預咗架啦。

24集唔係太長,希望後面漸入佳境。

伯爵府

bbbusy 發表於 20-9-16 00:16

女二都唔知做乜,三哥行行企企講幾句咁,都係唔知做乜。
睇完第四集,棄了

王國長老

bbbusy 發表於 20-9-15 08:16

原來我喜歡你係改編自金城武、周冬雨電影《喜歡你》,同樣以人氣作家藍白色《終於等到你》原著做起點,但林雨申比金城武。。。

男爵府

tpyjasmine 發表於 20-9-15 20:55

睇緊第一集,趙露思嘅劇真係與眾不同

輕鬆好笑 講韓文同女巫湯嘔白泡我都有笑
返煲琉璃到10點 之後開始睇左8集跳住睇 聽曰再睇過 而家好

男爵府

bbbusy 發表於 20-9-16 00:16

小說係年齡相差18年 男女cp真實年齡都係相差18年 支線又真係太多

王國長老

親愛的你在那裡:全41集,更新至第1集,主演王雷、秦海璐、張鐸、韓童生、范明、朱茵、楊昆,結婚八年的夫婦本已處於婚姻危機邊緣,丁宇和何雪琳因為女兒失踪,在找尋孩子的過程中揭開了兩家的矛盾,也讓大家逐漸明白“家”和“愛”是怎麼的一回事,最終找回親情和自我。

呢套有演技派王雷、秦海璐、張鐸,亦有老戲骨如韓童生、范明、朱茵、楊昆,以家庭倫理作題材,相信會好睇。BTW,此朱茵不同彼朱茵,佢喺幸福觸手可及裡面演熱巴個媽;楊昆就係安家裡面果位日日帶狗仔去地產公司果位苗大媽。

公爵府

beauty 發表於 20-9-15 23:57

係啦,有啲失望
24集嘅劇已經唔長
但劇情唔夠緊湊
我都係睇左2集咋
為左肉思,飛住睇都會撐落去嘅

公爵府

phoenixho 發表於 20-9-16 02:41
輕鬆好笑 講韓文同女巫湯嘔白泡我都有笑
返煲琉璃到10點 之後開始睇左8集跳住睇 聽曰再睇過 而家好 :ayawn ...

就咁睇肉絲表演係好笑好睇嘅
其他故事就多左啲
男主助手都還好,女二就真的唔想見佢咁多
劇得24集,仲要分薄女主戲

失望

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊