影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

公爵府

bbbusy 發表於 20-9-16 00:16

覺得支線太多, 有點煩。男一太成熟, 同女一冇乜cp感。

咁萬鵬新劇應該好睇多啲
又係得24集

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-15 05:05
好多時會喺微博見到新劇開播資料,之前一直喺另一個帖貼資料同相/片花,而家我專登開一個帖,見到新劇會喺 ...

水晶宮

tpyjasmine 發表於 20-9-16 07:06

咁萬鵬新劇應該好睇多啲

萬鵬楊大奔新劇“初戀了那麼多年” 好掂呀! 男女主都靚, cp感強, 故事簡單, 超甜劇。 唔捨得跟播睇, 忍忍忍, 忍到結局一次睇。

公爵府

回覆 bbbusy 的帖子

咁佢得24集好快完你唔駛忍好耐
我都係睇左1集咋
這套劇節奏會好睇過 我 喜歡你

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

bbbusy 發表於 20-9-16 13:40

萬鵬楊大奔新劇“初戀了那麼多年” 好掂呀! 男女主都靚, cp ...

真的好看,今晚馬上開,但追跟播劇有點辛苦!

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-15 05:32
穿盔甲的少女:全24集,主演陳瑤、官鴻,以花滑為目標嘅女主誤失機會,改以男裝考入大學冰球隊,跟面盲嘅男 ...

穿盔甲少女 剛睇完! 唔係有官鴻呢個靚仔 我一早跳船、悶到 要飛住黎睇!
網上開播時、重話會超越冰糖! 真係差幾班囉

子爵府

bbbusy 發表於 20-9-16 13:40

萬鵬楊大奔新劇“初戀了那麼多年” 好掂呀! 男女主都靚, cp ...

呢套睇預告、好期待! 我都唔可跟播、好睇嘅劇 我不眠不休咁追

大宅

tpyjasmine 發表於 20-9-15 14:18
回覆 rose-mag 的帖子

係呀, 我相信佢的劇不會太差今次拍檔係林雨申, 同趙差18年

我 喜歡你 好好睇呀

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

snoopy 發表於 20-9-17 00:08
穿盔甲少女 剛睇完! 唔係有官鴻呢個靚仔 我一早跳船、悶到 要飛住黎睇!
網上開 ...

故事本身有硬傷,以陳瑤身型咁嬌小去考冰球隊好冇說服力,冰球係好需要體力同身型嘅運動嚟,有冰糖燉雪梨在前,好難超越,冰糖有張新成,盔甲有官鴻

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

最美逆行者今晚CCTV1開播,愛奇藝、優酷、騰訊視頻同步更新,全14集。

首單元巨興茂執導《逆行》
主演:陳數、王志飛、劉威葳、任師、衛菁、任敏、牛寶軍、白志迪、王麗媛 ​​​​

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

約定期間愛上你:全24集,9月24日優酷全網獨播,都市情感類,主演任言恺、程小蒙,改編作者唐玉的小說《陸少的暖婚新妻》。 ​​​​霸道總裁总ACE陸薄言簽約不結婚就要繼承家產的網絡作家蘇簡安。青梅竹馬,機緣重逢,始於合約,最終陷于愛情。 ​​​​

王國長老

我在香港遇見他,全24集,青春懸疑劇,9月21日優皓懸疑劇場。主演曾舜晞、顏卓靈、周澄奥、馮建宇、吳啟華、黑子、李麗珍、巨滿意。** 兩代張無忌同劇相遇。

赴港求學的青年李嘉輾轉高街、淺水灣、灣仔等地尋找租房的過程中,與兩個密友張叉叉、時誠所經歷的驚心動魄却又感動人心的故事。

https://v.youku.com/v_show/id_XNDg2MDgwMDQ3Ng==.html

[img]https://tse1.mm.bing.net/th?id=OIP.QS64jVZoAf9efLRKmzp1zAAAAA&pid=Api&=0&w=300&h=300[/img]

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-17 10:49

故事本身有硬傷,以陳瑤身型咁嬌小去考冰球隊好冇說服力, ...

對! 仲要豬肉在前、有比較更覺故事好薄弱! 成套靠官鴻我先睇得曬

子爵府

rose-mag 發表於 20-9-17 11:58
最美逆行者今晚CCTV1開播,愛奇藝、優酷、騰訊視頻同步更新,全14集。

首單元巨興茂執導《逆行》

呢套係未對醫護人員致敬個套? 有楊洋做醫生?
我期待緊

王國長老

snoopy 發表於 20-9-17 12:42
對! 仲要豬肉在前、有比較更覺故事好薄弱! 成套靠官鴻我先睇得曬
...

冰糖故事好好多, 有笑有淚,真係勵志。

王國長老

snoopy 發表於 20-9-17 12:45
我期待緊

有兩套架,呢套播先,演員冇咁頭牌,最大番係馬天宇,多少少人識嘅有肖戰,李依曉。你講果套叫在一起,楊洋果個單元叫同行,9月28日播。

王國長老

snoopy 發表於 20-9-17 12:45
我期待緊

我之前開咗另一個帖講在一起,尋日將資料搬過嚟呢度。

子爵府

回覆 rose-mag 的帖子

TKS~~ 我已bookmark 你個post

公爵府

rose-mag 發表於 20-9-15 07:57
重啟之極海聽雷第二季:全30集,更新到第10集,話播就播,完全冇預告,主演朱一龍、毛曉彤、胡軍、陳楚河、 ...

而家追緊,睇左10集
都幾好睇,我喜歡睇冒險劇

王國長老

20集抗疫時代報告劇《在一起》定檔9月29日東方、浙江、江蘇、廣東等衛視聯播,9月28日播出開播盛典。

全劇由多個單元故事組成,講述在對抗新冠肺炎過程中,不同人的遭遇和信念,那怕是大人物、小人物、青年中年老年,各司其職、各守各位,展現人性光輝一面,希望在明天。

《生命的拐點》編劇梁振華、董哲,導演張黎、韓曉軍,主演張嘉益,周一圍,谭卓,張天愛,梅婷

《擺渡人》編劇高璇,任寶茹,導演沈嚴,劉海波,主演雷佳音,倪妮,張静初,蔣欣,朱俊麟

《救護者》編劇費慧君,鲶鱼小灰 、李曉亮,導演曹盾,主演朱亞文,徐璐,趙魏,余皑磊,曲栅栅,尹昉

《同行》編劇李海蜀 、黄彦威,導演滕華濤,林妍,主演楊洋,趙今麥,張雲龍,任重

《决戰火神山》,馮驥編劇,姚晚峰執導,主演陳數,陸毅,闞清子。

《搜索24小時》編劇徐速 ,導演劉江 ,主演黄景瑜,李小冉 ,葦青,張晞臨

《武漢人》編劇周萌、王瑩菲,導演楊陽 ,主演劉敏濤,賈乃亮、倪大紅、奚美娟、張萌

《方艙》編劇六六 ,導演汪俊、程源海,主演靳東,孫佳雨,毛曉慧,黄志忠,王自健,楊昆

《我叫大連》編劇彭三源,導郭澄駿,彭三源,主演鄧倫,李沁,董潔,劉琳,李百惠

《口罩》編劇沈芷凝,李田,吳忠全,導演楊文軍,主演海清,馮紹峰,董璇,徐松岩,段博文、友情出演保劍鋒,王建國,特别出演:孫儷

此新劇已另開討論帖:https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=23353623

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊