自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

個新男友咁儍, 又肯一齊自殺, 真係好鍾意個女死者, RIP!

油塘油麗邨秀麗樓,今晨(26日)9時35分,警方接獲一名姓趙(46歲)女子報案,指與其姓溫(21歲)女兒由本周三起失去聯絡,趙於是登上女兒位於上址的寓所,以鎖匙開門入屋查看。其後發現屋內一間房門鎖上,於是報警。

消防員到場破門而入,發現1男1女倒臥房間內一張床上,旁邊有一盆燒過的炭。經救護員檢驗後證實兩人均已死亡。消息指,事發單位原由溫及其前夫和3歲兒子居住,但溫與前夫早前離婚,其前夫已帶同兒子遷出,溫仍暫住該單位,而兒子的撫養權則歸前夫。溫其後認識一名姓陳(22歲)男友,兩人遂於單位同住,經調查後相信為案中的男女死者。

警方在場檢獲兩封遺書,初步相信女死者疑與前夫爭取兒子撫養權失敗,加上受財政、感情等問題困擾尋短,而其男友則自願陪女死者尋死。另外,愛協職員下午在單位內檢走一隻成年家貓,初步檢查後健康良好。據悉,女死者在本月23日曾相約當區議員見面求助,尋求有關法律意見,惟當日她「甩底」未有出現,區議員電話亦聯絡不上她。

alice0606    發表於 20-9-27 00:16

禁止訪問

回覆樓主:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

21歲女兒同22歲男仔出事喎﹗

46歲嗰個阿媽係報警喎。我有無了解錯呢?

alice0606    發表於 20-9-27 00:16
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

我見到嘅版本係21歲女,唔係46歲

希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

男爵府

my005 發表於 20-9-26 16:25

我都係咁理解。

wcpcelia    發表於 20-9-28 10:10

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

mickeyeva 發表於 20-9-26 16:22
其姓溫(21歲)女兒, 溫及其前夫和3歲兒子, 女死者係唔係結了2次婚? 仔女年紀差咁遠? 個新男友咁 ...
RIP,甘都唔使甘.........咪更無機會

男爵府

46歲是媽媽報警,21歲女和男友自殺.

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

冇理解錯

子爵府

理解應該係咁

珍珠宮

21 歲女同男朋友自殺

46歳可以溝小鮮肉,得柳太咁勁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 my005 的帖子

唔該晒, 係我理解錯誤!

子爵府

回覆樓主:

3歲果個溫姓女子嘅細路喎,你睇清楚,報警係婆婆,死嘅係21歲女子,3歲果個個21歲嘅細
未經本人許可, 不得轉載

伯爵府

睇到我一舊雲

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mickeyeva 發表於 20-9-26 16:33
回覆 my005 的帖子

唔該晒, 係我理解錯誤!

唔緊要,有時我自己都會一時大意既。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

樓主理解錯咗,出事的是21歲女兒及22歲男友,46歲是21歲女兒的母親,3歲是21歲女兒跟前夫的孩子
疫情期間,JM們加油

瑪瑙宮

回覆 Lulu皇后 的帖子

係呀, 我理解錯了!

水晶宮

hellolo 發表於 20-9-26 16:34
睇到我一舊雲

X2

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

其實好少事點解要咁傻!個新男朋友又會一齊尋死

珊瑚宮

新男友最無辜

前夫就大贏家
玩具萬歲!

水晶宮

山豬 發表於 20-9-26 16:34
樓主理解錯咗,出事的是21歲女兒及22歲男友,46歲是21歲女兒的母親,3歲是21歲女兒跟前夫的孩子
...

依家明白

首頁

尾頁

跳至