夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

複式洋房

件事剛發生左20日,我結婚未夠一年,拍左拖7年,因為大家都係基督徒,一心認定可以同佢白頭到老。結婚後,差不多每日都嘈交,最長冷戰我返娘家試過1個月,佢都有搵返我傾。因為我一直覺得性格不合,係可以磨合,不足以離婚。有一日,我係櫃桶發現有盒避孕套,我未見過,而且用左5個。我即是問佢,佢話用黎自癒,15年係日本買野加$7有,見個盒得意買左。我當時都想相信,問朋友會唔會有人自癒時帶套?
到第二日,家中有野要維修,所以叫左佢爸媽幫手,咁佢媽就不停話我唔識做人新抱,唔孝順佢(本身我地關係已好差),我覺得好委屈,就講左搵到避孕套一事,我當時叫佢驗身,冇事我就信。但佢家人好大反應,話驗身代表自己有做過,叫佢唔好驗。
後來,我都信任唔到就執野離開,係呢段時間20日,佢從來冇聯絡過我,我自己腦中好多問號,好後悔,真係好後悔識左呢個人,點解可以咁無情?
有人話好彩我冇小朋友,但我睇唔到自己有將來,諗起單身得返自己一個就喊

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

男一定有問題,但一隻手拍唔響。

結左婚,點嘈都好,都唔應該番娘家一個月,同送個老公出去有咩分別

第二,點解要係佢屋企人面前清算佢? 點解唔關埋房門兩個人自己傾? 又係一個送佢走既舉動,除非你都諗住離婚

複式洋房

回覆 luvysl_blythe 的帖子

我返娘家係因為大家EQ低,發生碰撞,所以想冷靜大家傾左再返去

侯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

Sister20 發表於 20-10-10 09:35

我返娘家係因為大家EQ低,發生碰撞,所以想冷靜大家傾左再返去 ...

你都知道性格不合要磨合,就唔應該離開一個月,落街行個圈冷靜左就應該好好傾番,我諗無人想個老婆下下就話要番娘家唔係自己身邊,仲要一個月,咁結婚黎做咩,無人陪咪係出面搵,好易出事。

如果仲可以一齊番,好好諗下呢個問題

複式洋房

你覺得個盒套係佢用黎自癒?而且佢冇搵返我解釋,一諗起盒避孕套,就好難接受

伯爵府

回覆樓主:

其實你地因乜嘢事會成日嘈交

複式洋房

回覆 肥肥寶 的帖子

生活習慣,佢唔鐘意我清潔方法,同為佢媽既嘈佢會係佢媽面前話我,佢媽會話返我,我同佢媽關係唔好

伯爵府

Sister20 發表於 20-10-10 10:12
回覆 肥肥寶 的帖子

生活習慣,佢唔鐘意我清潔方法,同為佢媽既嘈佢會係佢媽面前話我,佢媽會話返我,我同 ...

佢唔鍾意你嘅清潔方法叫佢自己清潔, 婆媳問題又係好難解決唯有少啲見, 首要條件 你要搵番佢先如果你唔想離婚, 但係如果你真係想離婚嘅話趁冇小朋友 都係一個選擇

複式洋房

回覆 肥肥寶 的帖子

因為我諗起盒避孕套,就覺得佢好污糟,過唔到自己個關。同埋佢冇再聯絡我,比我感覺佢係想離婚

子爵府

Sister20 發表於 20-10-10 10:03

你覺得個盒套係佢用黎自癒?而且佢冇搵返我解釋,一諗起盒避孕套,就好難接受 ...

樓主,你指用避孕套來自瀆(自癒)嗎?避孕套用途只在避孕和性病,如不是这樣男人都不想戴,用來打飛機真的我第一次聽,仲要用來打了5次,他怕射親人?

複式洋房

回覆 PTMCYS 的帖子

複式洋房

Sister20 發表於 20-10-10 10:27
回覆 肥肥寶 的帖子

因為我諗起盒避孕套,就覺得佢好污糟,過唔到自己個關。同埋佢冇再聯絡我,比我感覺佢 ...

好在你無小朋友
好在你無小朋友
好在你無小朋友,重要既野講三次,起碼你已家還可選擇

拿套自慰,算啦,99.999%無可能,他不講實話,其實留些面子比大家

而佢無找番你,已經不再愛你,不論有無出軌,從新出發吧,你還年輕吧

珍珠宮

回覆 Sister20 的帖子

有男人自癒帶套套,我雖然第一次聽,但以我潔癖性格來唸 亦能理解,因為咁係乾淨俐落好多,亦唔會整污糟其他地方嘅好系統。我會同我前夫提呢個咁好嘅方法。妳想佢再加如何解析畀妳聽?佢已經解析咗係用來自癒,如果妳無法信嘅,咁妳唸下妳係要個答案?定係要人?咁嘅夫妻關係好難有健康嘅情緒一齊行到老死翻天家喔。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

PTMCYS 發表於 20-10-10 10:29
樓主,你指用避孕套來自瀆(自癒)嗎?避孕套用途只在避孕和性病,如不是这樣男人都不想戴,用來打飛機真的 ...
我唸男家家庭文化係有潔癖傾向而且懂設計有效率省清潔功夫嘅生活系統,如樓主話男家人不滿樓主清潔嘅系統或方法。好似我有潔癖而且有Asperger(亞保女) 嘅腦 先唸得到點解人會帶套套來自「癒」.如果我係亞保仔,我唸我都會咁做。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

回覆樓主:

身為女人,我覺得返娘家一個月係問題,磨合係共同解決問題,而你做法係逃避。唔可以話自己EQ低,係藉口。而你發現避孕套嘅問題,係夫妻之間問題,加埋屋企人就加重壓力。經一事長一智,當你對佢感覺唔好時,請你諗下佢對你有什麼感覺。

子爵府

858D 發表於 20-10-10 10:49
我唸男家家庭文化係有潔癖傾向而且懂設計有效率省清潔功夫嘅生活系統,如樓主話男家人不滿樓主清潔嘅系統或 ...

如果他跟樓主Kiss是用張透明胶版隔住,我便相信有人"自己"打飛機是戴住condom來打。

子爵府

PTMCYS 發表於 20-10-10 12:05
如果他跟樓主Kiss是用張透明胶版隔住,我便相信有人"自己"打飛機是戴住condom來打。

...

我相信同是男人的講法!

打飛機用套?感覺上都少咗快感啦!
自娱就更係要到點,隔住個套又點暢快呢?

呢個大話O分,要作過

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Sister20 發表於 20-10-10 09:23
件事剛發生左20日,我結婚未夠一年,拍左拖7年,因為大家都係基督徒,一心認定可以同佢白頭到老。結婚後, ...
如果覺得唔好勿再比機會大家,唔係到時有左小朋友就煩,仲有宗教唔可以代表什麼,磨合期應該係需要但是切勿有小朋友

男爵府

回覆 PTMCYS 的帖子

他怕射親人依句我笑左,有畫面架

大宅

wingyaumama 發表於 20-10-10 13:45
我相信同是男人的講法!

打飛機用套?感覺上都少咗快感啦!

哈哈吾好意思我忍唔住笑咗?帶住避孕套打飛機咁嘅大話都講得出?你个C6根本當个老婆EQ,IQ,零蛋!

首頁
12345...6

尾頁

跳至