夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

【開心速遞】「陳師奶」暫別《愛回家》有內情 單親媽媽孫慧蓮供3個女海外讀大學
https://topick.hket.com/article/2395057?r=cpstni

大宅

陳師奶等子女長大,50歲先離婚

其實我都有d同感,結婚後先發覺同先生生活習慣,照顧子女看法唔一樣。以前以為互相包容遷就就ok. 可能女人生仔後想法改變,男人只想繼續做(emoji)仔及痴住阿媽。

而家有d想等細路大個就分開,起碼中晚年後可以以自己喜愛的方式生活

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tanangel669 發表於 20-10-10 14:43

其實我都有d同感,結婚後先發覺同先生生活習慣,照顧子女看法唔一樣。以前 ...

見好多人都係咁
等到仔女已成年先分開
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

我媽親戚都有,其實個男人已經算事業有成,個女人娘家太勁,成日睇唔起男家。女想離婚,個男話唔想影響小朋友,最後等到孩子上大學先離婚,真係唔容易。個仔都總算無辜負父母,做左醫生

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 20-10-10 17:04
見好多人都係咁
等到仔女已成年先分開
如果子女還細,夫妻分居,子女兩頭住大家都會好攰。子女要父母幫功課時,父母資源都就地搵到嘅話係好有效率嘅資源分配系統。管教子女方面又就腳。我覺得當住「湯」房但好過住「湯」房,比較似大學時期,與有友情嘅室友同住咁,有傾有講都幾好嫁。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

858D 發表於 20-10-11 10:04
如果子女還細,夫妻分居,子女兩頭住大家都會好攰。子女要父母幫功課時,父母資源都就地搵到嘅話係好有效率 ...

我明
冇感情的同屋主好難頂
朝見口晚見面
宜家個師兄就係咁
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

tanangel669 發表於 20-10-10 14:43

其實我都有d同感,結婚後先發覺同先生生活習慣,照顧子女看法唔一樣。以前 ...

Feel the same

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

首頁

尾頁

跳至