時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Jasmine-4711 發表於 20-10-16 23:24
個神父講左, 安全屋是他安排的

唔知係咪真係佢安排,但我相信警察唔會放一個變態無悔意的殺人犯周街遊蕩。

因為最近好多佢新聞,佢個樣又令人印象深刻,我發了個夢,夢見我同佢係幼時舊同學,以前細個得罪佢,佢自由後,就殺氣騰騰要伏擊我,好恐怖的夢境,嚇醒了就即刻明白點解要佢住安全屋!

複式洋房

Jone_kuok 發表於 20-10-16 21:47
完全照搬黃絲所言。
究竟是被利用?還是佢本來就係?

不論她是黃藍,對她的言論非常反感。爲了她死去的女兒,整個香港犧牲了多少? 被人火燒的李伯,被人用磚頭扔死的清潔工人,那些受傷的警察,身心都受到傷害,還有那些因為政見不和而分裂的家庭,就算那些恐懼修例而自殺的示威者,全因為她的女兒。她有沒有好好管教女兒帶眼識人? 有了前度的BB還跟現任的發生性關係?這是乖巧孝順的女兒?
台灣政府現在就是政治操作玩弄香港政府,她還在咄咄逼人,實在是瘋癲可惡。

happylife28    發表於 20-10-18 04:37
loved    發表於 20-10-17 22:38

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

babyf 發表於 20-10-16 23:39
講得好,當初政府提出修訂逃犯條例,佢係最應企出來支持的受惠者,這位女士卻置身事外,香港政府從此被批 ...

政府唔係冇出過手,只係呆灣玩野!所以佢唔應該嘈政府!佢應該過呆灣搵菜菜子講數!

emilypyhui    發表於 20-10-17 19:35
若要人不知 唔好咁低B !  : P

伯爵府

sandra28 發表於 20-10-17 00:43
政府唔係冇出過手,只係呆灣玩野!所以佢唔應該嘈政府!佢應該過呆灣搵菜菜子講數!
...

感覺那位女士根本對事非黑白毫無觀念,教女如是,政治如是

大宅

見佢呢排啲操作就諗起個句:可憐之人必有可恨之處。

琥珀宮

講得好,當初政府提出修訂逃犯條例,佢係最應企出來支持的受惠者,這位女士卻置身事外,香港政府從此被批 ...

兩個母親,陳彥霖媽咪,與潘曉穎媽咪,高下立見。陳媽媽有勇氣,分清事理,呢個潘媽媽行事閃縮,義理不分,充份具有黃絲特質。

佢個女被謀殺,兇手未能繩之於法係慘,但香港政府因為呢單案而中槍,香港正常人賠上不安,甚至生命,依家暴亂稍息,至敢現身,依家仲好意思怪政府唔幫佢?好心佢收吓把口啦!要怪就怪台灣玩嘢,根本台灣政府覺得呢單案係香港人嘅事,唔想理。

wangmami    發表於 20-10-20 17:28

公爵府

2024年龍年勳章 環保接龍勳章

所以我唔係好想政府再幫佢,正所謂冤有頭,債有主,要嘈唔該佢去台灣嘈,而家係台灣唔比陳x街去,唔係港府唔比佢出境。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

呢位潘媽媽,一味叫人幫佢,唔係咁都睇唔出隻台灣霉菜玩緊香港政府嘛?攪到香港溶溶爛爛,佢仲幫手向香港施壓,真係枉為港人!佢自己有冇盡力去幫個女討回公道呢?台灣霉菜賤畜們唔比佢哋嘅通緝犯自動投案,潘媽媽有冇想過自己或親友親身飛去台灣,响霉菜總統府門口請願絕食抗議,喚起台灣人/媒體 關注,迫令霉菜依法接收通緝犯歸案!
如果真係咁堅決去做,舉牌、拉横額、派傳單、記者會、路邊簽名...我相信必定會引起回響,否則,香港政府其實已經人至義盡,佢自己諗辦法吧!

伯爵府

lalanick 發表於 20-10-17 00:24
不論她是黃藍,對她的言論非常反感。爲了她死去的女兒,整個香港犧牲了多少? 被人火燒的李伯,被人用磚頭 ...

同意

瑪瑙宮

潘婦应該表態支持武統台灣, 之後由大陸審陳同住.

happylife28    發表於 20-10-18 04:39

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

SandyKL 發表於 20-10-17 00:53
兩個母親,陳彥霖媽咪,與潘曉穎媽咪,高下立見。陳媽媽有勇氣,分清事理,呢個潘媽媽行事閃縮,義理不分 ...

更見証小黃人點樣攻擊一個真正的媽媽。還不斷發放假新聞,又講佢係扮,又講佢已死…仲有姓袁乜明係度推波助瀾嘅…成班小黃人不斷製造假新聞仲要講自己係真香港人,其實佢哋好恐怖。

子爵府

回覆樓主:

呢個潘媽直情係大黃人,借個女嚟搞亂香港,而家仲未成功,又出嚟興風作浪,要我哋七百萬人陪葬

子爵府

Nancy20090615 發表於 20-10-17 07:45
潘婦应該表態支持武統台灣, 之後由大陸審陳同住.

法律依據係邊,有人試過?生安白造!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

潘太比呆灣封信講得咁有禮貌咁溫和,相反對林鄭同香港政府就大大聲,上面有jm都有講去年修例事件佢就失蹤,確實對佢由同情變為有D反感。

伯爵府

佢自己個女俾條仔殺左,根本係佢哋自己兩家人既事。

因為佢攪到咁大鑊,香港萬劫不復,佢完全自身事外,依家又話乜又話7。

佢自己死出嚟,親自帶陳同佳上機去台灣啦,個阿媽好鬼煩,呻怨都要蒙晒面,唔方好人。

水晶宮

SandyKL 發表於 20-10-17 00:53
兩個母親,陳彥霖媽咪,與潘曉穎媽咪,高下立見。陳媽媽有勇氣,分清事理,呢個潘媽媽行事閃縮,義理不分 ...

陳媽媽真心比個讚!
女兒死了,相信佢係最傷心嘅人,但佢相信女兒嘅死同反修例、同警方無關,佢只希望香港回復平靜,希望唔好再消費佢個囡!
反觀潘母,佢有無為因為反修例所犧牲嘅人講一句公首說話?特首因為佢啟動逃犯條例受千夫所指,而家佢仲反問特首初心何在?而家明顯係台灣玩野,關香港政府乜事?係咪又要重推逃犯條例?

loved    發表於 20-10-17 22:44
emilypyhui    發表於 20-10-17 19:38

大宅

認識瑞士牛牛第一回

回覆 lalanick 的帖子

無比認同!BK JM個個都一針見血,直指核心!呢啲先係真正嘅理性,獨立思考嘅香港人!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

cyyiu 發表於 20-10-17 11:35
陳媽媽真心比個讚!
女兒死了,相信佢係最傷心嘅人,但佢相信女兒嘅死同反修例、同警方無關,佢只希望香港 ...
講得好!好同情兩位媽媽,但有咗對比,即時高下立見!

首頁

尾頁

跳至