自由報料

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果7日前預約, 例如: 想在星期六31/10入園, 應該在24/10上/下午預約, 定係25/10上人午才能預約

男爵府

佢應該係24/10 就開放預約31/10, 不過成日都唔 full 架. 我見D weekend 都無 full 過..無海洋公園咁顛. 你放心啦.

水晶宮

wcpcelia 發表於 20-10-21 14:55
如果7日前預約, 例如: 想在星期六31/10入園, 應該在24/10上/下午預約, 定係25/10上人午才能預約 ...

一般門票頭尾計7 日內

唔入門票資料就可以preview 到藍格仔最遠去到邊日
(例如:現在是22/10 9am, 暫時開放預約到28/10)

為保持賓客之間有適當社交距離,樂園會控制入園人數。所有賓客須在到訪樂園前憑有效的門票、會員卡或門票換領憑證/確認預先透過此網頁預約到訪日子。賓客可於到訪前的7日內預約。「奇妙處處通」白金卡會員可於到訪前的9日內預約,金卡及銀卡會員可於到訪前的8日內預約。

「奇妙處處通」會員(「會員」)可尊享以下安排

*[3]
  • 優先預約入園:
    • 銀卡及金卡會員 — 到訪前的8日內預約
    • 白金卡會員 — 到訪前的9日內預約

• 會員於接受預約日子期間可以預約多天入園;
  • 可於同一個預約中按會員卡級別額外為持有效門票或會籍之賓客進行預約:
    • 銀卡及金卡會員 — 多達4位額外賓客
    • 白金卡會員 — 多達5位額外賓客

• 所有同時登記的會員及賓客須於同一時間入園;及
  • 會員入園受其會員卡之有效日期及會員卡級別的不適用日子約束。預約到訪樂園日子前,請確保適用於你及同行之會員的會員級別的不適用日子及相關會員卡之有效日期。

https://www.hongkongdisneyland.com/zh-hk/park-visit-reservation/

大宅

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-10-21 15:42
頭尾計7 日

唔使嗎?我今日約今個禮拜六都約到喎

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-10-21 15:42
頭尾計7 日內

咁即係佢要25/10上午, 才可以開始BOOK 31/10入場了...
謝謝回覆

雲母殿

klsabb 發表於 20-10-21 14:59
佢應該係24/10 就開放預約31/10, 不過成日都唔 full 架. 我見D weekend 都無 full 過..無海洋公園咁顛. 你 ...

先謝謝...但如果頭尾計七日, 不是25/10早上才開始可以BOOK嗎?

水晶宮

wcpcelia 發表於 20-10-21 16:34
先謝謝...但如果頭尾計七日, 不是25/10早上才開始可以BOOK嗎?

今日21/10

睇下有冇得揀 28/10 或之後日子?

雲母殿

Candy_CHUNG_LAU 發表於 20-10-21 16:49
今日21/10

睇下有冇得揀 28/10 或之後日子?

好難呀, 佢話要入咗門票號碼才可以睇到的...想問清楚才做

水晶宮

wcpcelia 發表於 20-10-21 16:52
好難呀, 佢話要入咗門票號碼才可以睇到的...想問清楚才做

唔confirm日期退出, 唔會失效

複式洋房

wcpcelia 發表於 20-10-21 14:55
如果7日前預約, 例如: 想在星期六31/10入園, 應該在24/10上/下午預約, 定係25/10上人午才能預約 ...
最近星期日我去到先約都有位

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

24號晏啲試下
如有白金會員同去可22號預約

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

24號晏啲試下
如有白金會員同去可22號預約

男爵府

冰震奶茶 發表於 20-10-21 15:54

唔使嗎?我今日約今個禮拜六都約到喎
我book 唔到星期六日喎!星期三試過已經full 哂

男爵府

milkywyn 發表於 20-10-21 18:37
最近星期日我去到先約都有位
吓? walk in 咁勇? 唔係一定要預約嘅咩?

男爵府

好媽媽勳章

allin 發表於 20-10-22 02:17
我book 唔到星期六日喎!星期三試過已經full 哂

因為好在乎你張係咩飛,你一入number, 佢會知道你個張係咩飛,如果係年票,好易book, 基本日日都有位,就算星期六、日即日book都大把位。但如果係免費飛,佢假期開比免費飛D位真係唔多,所以真係要7日前一踏正半夜12:00就要Book.
另一個方法就係年飛可以Book多幾個位,如果你識人有年飛,就叫佢book埋你同你一齊入。

侯爵府

回覆 Mei 的帖子

上星期六日白金早兩日都預約唔到

水晶宮

剛上去睇, 25同26都紅咗喇

雲母殿

Mei 發表於 20-10-22 07:30
因為好在乎你張係咩飛,你一入number, 佢會知道你個張係咩飛,如果係年票,好易book, 基本日日都有位,就 ...

謝謝, 如果佢係普通的一日門票...假設想31/10入園
應該在24/10上/下午預約, 定係25/10上午才能預約?

男爵府

好媽媽勳章

wcpcelia 發表於 20-10-22 09:28
謝謝, 如果佢係普通的一日門票...假設想31/10入園
應該在24/10上/下午預約, 定係25/10上午才能預約?
...

我理解是24號半夜踏入25號凌晨的12:00約

男爵府

Mei 發表於 20-10-22 07:30
因為好在乎你張係咩飛,你一入number, 佢會知道你個張係咩飛,如果係年票,好易book, 基本日日都有位,就 ...
原來係咁,唔怪之得book 極都book 唔到星期六日

首頁

尾頁

跳至