自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

亞仔做功課要用printer, 請問color laser printer, canon or borthers 邊個好?

大宅

我都想知

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Brothers用過一部,入黑名單
之後部Canon用左十年

珍珠宮

最近在豐澤平平地買左呢部
https://www.fortress.com.hk/zt/p ... inter/p/BP_11399395

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

Brothers多用途機用了好幾年, 下次一定唔會再買, 影印及掃瞄都唔清楚

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

題外話,我用borther但唔係laser ,冇一隻色墨都print唔到黑白。網上訂墨今日送,9點幾10左右禁門鐘我聽唔到,因我瞓緊隔離地盤好嘈開左冷氣,老公話好似門鐘聲,我諗可能送貨,9秒9笠多件衫抹下面應門,我問點解唔事先打電話,送貨小姐語帶不悅話有送貨時間架,而且我打過啦。

但佢哋送貨時間係9-18 ,我睇番手機係2分鐘前打黎。。。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我只用過 brothers inkjet, 好 ok, 又慳墨,不過未試過 laser。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

魚兒小寶貝 發表於 20-10-22 15:32
題外話,我用borther但唔係laser ,冇一隻色墨都print唔到黑白。網上訂墨今日送,9點幾10左右禁門鐘我聽唔 ...

溝黑晒嘅printer試過一次,伏到爆!之後只考慮黑色獨立墨水

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

ChloeMa 發表於 20-10-22 15:35
我只用過 brothers inkjet, 好 ok, 又慳墨,不過未試過 laser。
請問那個型號?

侯爵府

我是brother laser( 勁好用。黑白的。4 年,一次miss feed 也沒試過)(自動2 pages) 。

=====
color laser我用fuji. 在京東買粉($100, 全4 色),十分不錯。(用得過,當然不及原裝。原裝粉是$400@)

====
* taobao不運碳粉的。我在香港買代用,是$500, 4 色。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

jjlai 發表於 20-10-22 15:39
請問那個型號?

好舊喇! 5-6年了,當時新出講明慳墨,結果咁多年我只換過一次墨。

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至