母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB 2個幾月,呢幾日唔肯用奶樽飲奶,一見樽就喊,試過中午6、7個鐘都唔飲奶。結果我埋身先肯飲。我就嚟返工啦,有冇人試過?

別墅

呢個要bb 適應下先得架 有時要狠心d
果時有埋身 轉奶樽飲 之後再飲奶粉 都要時間適應 尤其返左工少左奶 轉飲奶粉真心要時間適應 好彩揀左隻夾既奶粉咋

大宅

要適應呀 如果唔係遲d 返工唔得掂架 可能個奶樽咀唔鍾意 可以試下轉第2D 款
同意樓上媽媽 可能遲d 都補奶粉時都要適應too 你揀左邊隻奶粉夾到人奶呀?我比皇家美素呀

大宅

減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 KristyLove 的帖子

仔仔嗰時都係有咁嘅情況,試下俾接近人體餵哺既奶咀,睇下得唔得
仲有之前仔仔試過幾隻奶粉都係抗拒,到最後都係同樓上媽媽一樣果隻奶粉,仔仔先肯飲咋

男爵府

回覆 pykwbb 的帖子

甘啱既我都係比呢隻
可能同人奶差唔多味,唔太甜但有奶味。阿B比較易接受d...所以無抗拒支奶喎

大宅

虎到金來勳章 減齡達人勳章

同意 BB 用奶樽係要時間適應,奶樽孔大小都要再研究,同有D奶嘴係比D餵母乳,因為奶嘴比較接近乳頭,咁會易適應d
我都係揀左呢隻奶粉嚟補,研究過覺得佢D味道比較接近母乳。

複式洋房

真係要適應下用奶樽 買過第二款奶樽嘴喇x2
我都係人奶媽轉奶粉 我bb都飲呢隻 係比較啖口架 接近人奶又無咁甜,bb好鍾意飲吖

複式洋房

zazaworkshop 發表於 20-10-23 16:30
BB 2個幾月,呢幾日唔肯用奶樽飲奶,一見樽就喊,試過中午6、7個鐘都唔飲奶。結果我埋身先肯飲。我就嚟返工 ...

試過,近乎解決唔到,喊到失控,去到半歲大都係咁。永遠要抱到佢訓著,先埋身後塞奶樽先呃到佢飲。去到後來我越來越少奶,佢又大食左,就開始明白埋身飲自己會更辛苦,就開始飲樽好d

複式洋房

zazaworkshop 發表於 20-10-23 16:30
BB 2個幾月,呢幾日唔肯用奶樽飲奶,一見樽就喊,試過中午6、7個鐘都唔飲奶。結果我埋身先肯飲。我就嚟返工 ...

仲要係試左勁多款咀同樽,鮮泵俾佢飲都唔飲。鮮泵完都要warm返去體溫先會飲下

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊