婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

不如比囡囡去返Pre-school啦,你6299淨系識仲佢,不如比佢返學,學下同其他小朋友相處同學下嘢,咪等佢大D果D壞習慣好難改嘞,又唔駛99同你揍比說話你聽!

大宅

而家都6月, 好難搵位插班, 過多3個月佢返k1可能會好d

男爵府

我個女又係成日話唔去爺爺屋企, 我62成日問係咪我教既, 我心諗個孫唔鐘意你, 我都無計架!
原帖由 may123 於 09-6-5 10:46 發表

我個女夠試過係電話同佢嫲嫲講,媽媽唔比我去你屋企(係我老公同我講返)
當然啦,佢緊係話,佢咁細個,冇人教佢佢唔會咁
但我真係真係冇咁講過
不過我都費事理,我老公就同我奶奶解釋一返 ...

大宅

畀面勳章

回覆 16# kirstyau 的文章

完全同意 !!!! 有本事咪自己生lor, 係咪先???

男爵府

我個仔之前又係俾婆婆揍多(個時請印姐),跟住無請啦,我自已揍返,阿仔都痴婆婆架!點解...飲完茶一定會去彈波波(入一蚊個D),跟住去公園玩,玩到阿仔話返屋企先返...食飯又唔駛自已食,有人餵!去婆婆度個口唔駛停,食完生果又食餅,食完餅又食糖...俾你係細佬都痴實婆婆啦!
宜家我自已揍返,我就禁佢地見面羅(係衰D,但係阿仔叻左好多),所以我知我呢個肯定係啱架!!
樓主:我個仔係婆婆家返屋企都喊架!你唔好見佢喊就唔駛佢返呀!我就係夾硬要佢返架~~最多攞糖同埋雪糕黎引佢羅!

大宅

原帖由 sylviawong 於 09-6-5 19:58 發表
我個仔之前又係俾婆婆揍多(個時請印姐),跟住無請啦,我自已揍返,阿仔都痴婆婆架!點解...飲完茶一定會去彈波波(入一蚊個D),跟住去公園玩,玩到阿仔話返屋企先返...食飯又唔駛自已食,有人餵!去婆婆度個口唔駛停,食完生果 ...

sylviawong,

完全一樣, 個口唔停咁食, 攪到d牙黑晒, 牙醫都話食得太密.
呢幾日我都夾硬抱佢走, 但係6299黑起塊面, 好似我做錯d咩咁.

首頁

尾頁

跳至