自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

mandy952 發表於 20-11-2 23:21
正常係,几時見過醫護係金毛

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

YOM 發表於 20-11-3 00:26
未考,佢只係去填資料報名讀課程,但報名前要見負責課程的面試官

依家呢啲課程閒閒地都百幾二百人排隊,挑唔挑戰自己諗喇

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

vanessamom 發表於 20-11-3 04:38

我都睇到一頭霧水

我以為驗毒嗰啲

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

YOM 發表於 20-11-3 00:25
都唔知算唔算歧視,所以朋友問我時,我都唔識答佢,哎,咩想問下系唔系連讀都對發色有要求
...

好多公司都有衣著或者唔準染到五顏六色嘅規矩,學校都有校規,唔好樣樣都搬歧視出黎講

珍珠宮

畀面勳章

回覆樓主:

驗同染都唔識分

大宅

vivibabyvivi 發表於 20-11-2 23:23
以為咩驗頭髮⋯染呀嘛
睇到我一舊雲

wcpcelia    發表於 20-11-4 09:49

水晶宮

回覆樓主:

每個専業職系都有其社會形象, 客户見到佢地要交託的專業人員乎合佢地期望 (包括衣著、言行舉止), 才有信心那位專業人員有能力及有心幫到客户。

換言之, 專業職系人員不止是一份工那般簡單, 而是一個身體力行的 "使命".

既然想做醫護, 就想清楚要衛護自己頭髮染色或是自己的專業與尊嚴。

公爵府

YOM 發表於 20-11-2 23:16
朋友話佢報醫護人員課程時俾面試官要求一定要系開課前驗返黑色頭髮(本身頭髮是之前驗的黃色),請問係唔係 ...

我前2年讀過,同學都係金毛, 冇問題呀。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

都唔知算唔算歧視,所以朋友問我時,我都唔識答佢,哎,咩想問下系唔系連讀都對發色有要求
...

同朋友講,咁歧視,唔好報,影衰你自己個金毛招牌,比啲骨氣出嚟

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

pomanlife 發表於 20-11-3 06:58
依家呢啲課程閒閒地都百幾二百人排隊,挑唔挑戰自己諗喇

我有朋友早兩個月問過,大部分都百幾二百幾人排緊,有d條隊太長排隊都唔俾排

珍珠宮

mandy952 發表於 20-11-2 23:21
正常係,几時見過醫護係金毛

下?平時返工染髮ok ga wor,除非你做修女醫院果d,會有少少院規。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

報讀左咩 COURSE?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

竇漪房 發表於 20-11-4 08:31
我有朋友早兩個月問過,大部分都百幾二百幾人排緊,有d條隊太長排隊都唔俾排
...

咁嚴重

侯爵府

未入到去就跟佢規矩囉,入咗去染到鬼五馬六都無你符。

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

...

唔係歧視,只係人哋有要求,你唔接受,可以唔讀,冇人逼到你

首頁

尾頁

跳至