夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

ACR824 發表於 20-11-11 14:13
所以我覺得他們是有感情,並不是只有性關係而已,亦是我覺得最難過的一關。我直情覺得c6都頗愛她,去旅行 ...

係好難繼續行落去,所以好多人寧願扮傻扮唔知

大宅

bsg 發表於 20-11-11 15:48
打一大段文字,相信佢老公都真係唔係氹係動真心,氹女買物質味得囉唔使搞咁多野曬時間,打得出字仲save就 ...

Agree

侯爵府

回覆樓主:

唔知樓主幾大,如果年紀唔細,只想有個伴過下半生,咁就要調節心態,唔再係信唔信佢,因為一定無可能再信。

慣犯係唔會改,佢哋有心魔,只會係個心度諗辦法下次唔比你發現,每次唔被發現仲會好似遊戲過關咁有興奮感,係心癮同毒癮一樣,唔容易戒。

要考慮嘅係自己嘅心態,往後所有事佢講咩就接收算,依個當然唔係最理想嘅夫妻關係,只係一種選擇。

要問,係真心面對自己,問自己往後想要點過?

複式洋房

Lulu0820 發表於 20-11-12 08:24
唔知樓主幾大,如果年紀唔細,只想有個伴過下半生,咁就要調節心態,唔再係信唔信佢,因為一定無可能再信。 ...

c6個心態係覺得佢已經回頭,佢似乎覺得雖然佢鐘意第2個,但依然會好好去對我同個家庭關係就無咩問題,佢話我知道了佢都即時斷了証明是知錯,我應該同佢一齊努力去繼續維繫家庭,c6叫我諗下願唔願意。我地結婚拍拖22年有幾次背叛,我諗緊點說服我自己去同一個自私自利不會理會我感受既人去繼續渡過餘生。我如果繼續跟c6一起,生活會是無憂,但可能不會開心。

男爵府

ACR824 發表於 20-11-12 12:07
c6個心態係覺得佢已經回頭,佢似乎覺得雖然佢鐘意第2個,但依然會好好去對我同個家庭關係就無咩問題,佢話 ...

你先生嘅邏輯思維都幾有趣~不如你反問佢~如果出軌嘅係你~佢又可唔可以好似佢咁講去做呢

子爵府

c6個心態係覺得佢已經回頭,佢似乎覺得雖然佢鐘意第2個,但依然會好好去對我同個家庭關係就無咩問題,佢話 ...

生活上問題?如離婚可以分佢一半

侯爵府

唔需要理你先生點諗,你只要知道自己點諗。

想安穩繼續過餘生唔係錯,只係要調整心態,預咗佢所講嘅無句可信,自己個心要抽離,過自己想過嘅生活。做到嘅,就繼續一齊,做唔到嘅就分開,對自己坦白就可以了。

無人可以改變別人,只好改變自己,祝樓主你早日想通,去留唔需理別人(包括C 6)點諗,自己開心最緊要。

複式洋房

其實一段關係未必會因為相處時間嘅長短,或者經濟原因而決定去或留。正如工作一樣,都有轉工或辭職嘅可能,未必做同一份工到退休。好多人都希望可以有一份人工高前途同福利都好嘅工作,但往往好多時呢啲工作同時帶黎嘅壓力亦唔少。如果壓力處理不當,勉強堅持落去可能會影響健康,所以有啲人可能最後會選擇離職搵過份普通嘅工作。一段感情人地睇自己幸福時,係咪真係咁幸福、開唔開心得自己知。就好似著鞋一樣,舒唔舒服自己知。有啲人寧願貼膠布都會繼續穿同一對整傷自己嘅鞋,亦有啲人會選擇買過對新嘅。樓主,祝你早日決定到自己真正想要嘅人生,加油!

複式洋房

vivianho 發表於 20-11-12 15:15
其實一段關係未必會因為相處時間嘅長短,或者經濟原因而決定去或留。正如工作一樣,都有轉工或辭職嘅可能 ...

多謝你,我會好好想清楚自己想要的生活,該如何面對一切。

首頁

尾頁

跳至